lauantai 11. kesäkuuta 2011

Raparperi-mansikkahyydykekakku

Tarjosin kakun mökillä mieheni perheelle synttäreideni kunniaksi. Ehdin koristelemaan kakun todella pikaisesti aivan eri tavalla kuin piti ja ottamaan yhden ainoan pikakuvan, koska kakku oli jo pöydässä kun olin menossa laittamaan sitä kuntoon. Noh, mutta hyvää oli, eikö se ole pääasia :)

Lisäksi testasin kakun kahdella eri tavalla. Toisen kakun tein alla olevalla tavalla ja toiseen kakkuun lisäsin raparisoseen suoraan vaniljavaahdon joukkoon ja lisäsin kanelia (näin tehtiin alkuperäisohjeessa). Kaneli ei todellakaan sopinut suoraan täytteeseen. Onneksi vein synttärituliaisiksi mökille paremman kakun eli yllä olevan. Se oli todella ihanaa ja sai paljon kehuja. Kakun alkuperää en valitettavasti enää muista. 

Kakku  tehty kahteen 16 cm irtopohjavuokaan. Nämä määrät riittävät siis myös yhteen n.24 vuokaan. Pohjana käytin pakkasen kätköistä löytäneeni sokerikakkupohjan.

Täyte:

300 g (n. 6 dl) raparperipaloja
1/2 dl             vettä
1 dl                sokeria
1-1 1/2 l         isokokoisia mansikoita
2 tl                 liivatejauhetta
1 tlk (2 1/2 dl) Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250 g) rahkaa
2 rkl               sokeria
2 rkl               sitruunan mehua

Ohje:
Mittaa raparperipalat, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä välillä sekoittaen kypsäksi, lähes soseeksi. Jäähdytä.

Leikkaa mansikat pitkittäin. Vuoraa irtopohjavuoan reunat ja pohja viipaloiduilla mansikoilla asettamalla mansikat vieri viereen, leikkuupinta vuoan reunaa vasten. Jätä muutama tortun koristeeksi. Kaada mansikoiden päälle raparperimössö.

Vaahdota vaniljakastike. Sekoita rahka vaniljakastikevaahtoon. Mausta sokerilla. Kuumenna sitruunan mehu ja liuota siihen liivatejauhe. Lisää seos vähän jäähtyneenä vaniljaseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan rapareitten ja mansikoiden päälle. Peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele pinta vielä muutamalla mansikalla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...