Tarjosin kakun mökillä mieheni perheelle synttäreideni kunniaksi.
Ehdin koristelemaan kakun todella pikaisesti aivan eri tavalla kuin piti ja
ottamaan yhden ainoan pikakuvan, koska kakku oli jo pöydässä kun olin menossa
laittamaan sitä kuntoon. Noh, mutta hyvää oli, eikö se ole pääasia :)
Lisäksi testasin
kakun kahdella eri tavalla. Toisen kakun tein alla olevalla tavalla ja toiseen
kakkuun lisäsin raparisoseen suoraan vaniljavaahdon joukkoon ja lisäsin kanelia
(näin tehtiin alkuperäisohjeessa). Kaneli ei todellakaan sopinut suoraan täytteeseen. Onneksi
vein synttärituliaisiksi mökille paremman kakun eli yllä olevan. Se oli todella ihanaa ja sai paljon kehuja. Kakun alkuperää en valitettavasti enää muista.
Kakku tehty kahteen 16 cm
irtopohjavuokaan. Nämä määrät riittävät siis myös yhteen n.24 vuokaan. Pohjana
käytin pakkasen kätköistä löytäneeni sokerikakkupohjan.
Täyte:
300 g (n. 6 dl) raparperipaloja
1/2 dl vettä
1 dl sokeria
1-1 1/2 l isokokoisia
mansikoita
2 tl liivatejauhetta
1 tlk (2 1/2 dl) Flora Vanilla vaahtoutuvaa
vaniljakastiketta
1 prk (250 g) rahkaa
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunan
mehua
Ohje:
Mittaa raparperipalat, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä
välillä sekoittaen kypsäksi, lähes soseeksi. Jäähdytä.
Leikkaa mansikat pitkittäin. Vuoraa irtopohjavuoan
reunat ja pohja viipaloiduilla mansikoilla asettamalla mansikat vieri viereen,
leikkuupinta vuoan reunaa vasten. Jätä muutama tortun koristeeksi. Kaada
mansikoiden päälle raparperimössö.
Vaahdota vaniljakastike. Sekoita rahka
vaniljakastikevaahtoon. Mausta sokerilla. Kuumenna sitruunan mehu ja liuota
siihen liivatejauhe. Lisää seos vähän jäähtyneenä vaniljaseoksen joukkoon.
Kaada seos vuokaan rapareitten ja mansikoiden päälle. Peitä kelmulla ja anna
hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele pinta vielä
muutamalla mansikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)