Näitä tulee tehtyä jo hieman liikaakin. Kirpeän raparperin ja makean valkosuklaan liitto on liki täydellinen. Tai voisi ottaa tuon "liki" sanan pois, se on täydellinen! Ainakin minun mielestäni.
Tällä kertaa koitin saada muffineista hieman terveellisemmät kuin aiemmat versiot. Alkuperäisversio sisältää melkoisesti rasvaa, sokeria ja suklaata. No eipä tämäkään versio niiltä säästy, mutta ei ole myöskään sellainen suonentukkija kuin edellinen. Näihin tuli kaikesta muutoksesta huolimatta hyvä koostumus ja olivat maultaanikin iiihania. Maistuivat myös pakkasesta oton jälkeen. Resepti on myös siksi kiva, että siinä aineet vain sekoitetaan keskenään, eikä taikinaa varten tarvitse kaivaa vatkainta kaapista.
Aineet:
2 munaa
1.5 dl sokeria
1.25 dl piimää
75 g margariinia
2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
100 g valkoista suklaata, Liltin parasta, nams
3 dl pieniä raparperin paloja
Ohje:
Rouhi suklaa pienehköksi. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Sulata margariini ja sekoita joukkoon kermaviilin kanssa. Lisää kuivat aineet, raparperin palaset ja pieneksi rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa reilu 20min., kunnes muffinit kypsiä.
Rouhi suklaa pienehköksi. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Sulata margariini ja sekoita joukkoon kermaviilin kanssa. Lisää kuivat aineet, raparperin palaset ja pieneksi rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa reilu 20min., kunnes muffinit kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)