Kesän viimeinen
raparperipiirakka melko peruspiirakkapohjaohjeelle. Mutta olipas hyvää ja ihanan kosteaa! Oisko peräti maailman paras raparperipiirakka? Ei kaivannut
edes vaniljakastiketta, vaan todella hyvää myös ilman sitä (ehkä myös parempaa
niin). Ohjeesta tulee pellillinen.
Taikina:
2 munaa
3 dl sokeria
150 g sulatettua margariinia
4,5 dl piimää
5.5-6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
n. 500 g raparperia (6 keskukokoista)
150 g sulatettua margariinia
4,5 dl piimää
5.5-6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
n. 500 g raparperia (6 keskukokoista)
1 dl
sokeria raparperin palojen päälle
Ohje:
Riko
munat. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää sulatettu rasva ja piimä. Sekoita kuivat
aineet keskenään sekaisin. Lisää jauhot muuhun seokseen. Sekoita hyvin
keskenään.
Kaada uuninpannuun ja ripottele päälle raparperit. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)