perjantai 29. heinäkuuta 2011

Maidoton suklaakakku


Sain pyynnön tehdä maidottoman kakun/juustokakun. Suklaista löytyy maidottomia versioita, joten mikäs sen mukavampi, kuin testata maidotonta suklaakakkua! Nams!

Pääsin samalla tutustumaan maidottomiin vispituotteisiin. Kaupasta mukaani tarttui kaksi tuotetta, GoGreen Vispi ja Sunnuntain vispattava vaniljakastike:
1.) Gogreen oli maultaan miellyttävä, liki mauton. Suklaamoussesta tuli GoGreenillä erittäin ilmava ja miltei parempi kuin kuohukermaa käyttämällä. Gogreen toimisi varmaan melko hyvin perus sokerikakkupohjan välissäkin hillon kanssa, mikäli joukkoon vain lisäisi hieman sokeria ja vaniljasokeria..? 
2.) Sunnuntain maidottomassa vaniljakastikkeessa sen sijaan oli omituinen haju ja maku. Sivumaku ja haju jäivät myös valmiiseen suklaaseokseen.  Päädyin siis käyttämään GoGreeniä.

Koska kyseessä on maidoton kakku, päädyin käyttämään pohjaan maidottomia Elovenan suklaisia välipalakeksejä.

Tarjotusta kakusta tuli hyvä! Kakku tosin jäi hieman liian löysäksi (oli vaikea irroittaa vuoasta, muutan pysyi koossa), joten muuttelin ohjetta hieman ensi kertaa varten paremmaksi. Valkuaistakaan ei olisi välttämättä tarvinnut lainkaan, mutta halusin ilmavamman kakun, kuin pari aiempaa testaamaani versiota.  

Ohjeesta tulee kakku 16 cm vuokaan. N. 22-24 cm kakun saa tuplaamalla ohjeen määrät.


Pohja:
3 kpl Suklaa Elovena välipalakeksejä (90g)
30g Keiju, maidotonta margariinia

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula margariini. Painele pohjan päälle.

Täyte:
4dl goreen vispi
280 g brunberg tummaa suklaata
2 rkl ruokosokua
1 keltuainen
1 valkuainen

Ohje:
Vatkaa vispi kunnolla vaahdoksi. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää siihen keltuainen nopeasti vatkaten. Sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin ja kaada vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...