Metsät ovat täynnä mustikoita, eikä pakastinkaan vedä niitä rajattomasti. En kuitenkaan malta jättää poimimatta niitä, joten niille pitää keksiä heti jotain käyttöä. Tein tämä erittäin mustikkaisen piirakan, jonka pohjaa höystin kaurahiutaleilla. Piirakka meni anopin mökille tuliaisiksi ja hupeni pöydästä nopsaan.
Pohja:
1 dl juoksevaa margariinia
1muna
½ dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 dl tavallisia vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä vuoan
pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Tee reunoista ohuet.
Täyte:
n.6 dl mustikkaa (reilu kerros)
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria (marjojen päälle lisäksi n.0.3 dl, jos paljon
happamia vadelmia)
2 tl vaniljasokeria
Kaada marjat pohjan päälle. Sekoita täytteen muut aineet
ja lisää marjojen päälle. Paista 200 asteessa n.30-35 min. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)