perjantai 14. marraskuuta 2014

Järisyttävän hyvä sitruuna-juustokakku / ilman liivatetta


Eräs blogini suosituimmista ohjeista on pitkään ollut Helppo sitruunainen juustokakku ilman liivatetta. Eikä ihme, tuo onkin mielestäni oikein hyvä ohje sekä maun, helppouden ja liivatteettomuutensa takia  Olen saanut erilaisia kysymyksiä tuohon juustokakkuun liittyen. Yksi kysymys kuului, voiko alkuperäisohjeessa käytetyn mascarponen korvata tavallisella tuorejuustolla. Myös muutama on ollut kiinnostunut siitä, vatkataanko kerma vaahdoksi vai ei.

Tuossa aiemmassa ohjeessa kermaa ei vatkattu vaahdoksi, joten pitihän sitä vatkaamista testata. Tällä kertaa myös mascarponen tilalla on tuorejuustoa. Ja nyt teitä varmaan kiinnostaa miten kävi. Veikö tämä voiton vai ei. No, minusta vei! Tilanne tämän kakun hyväksi on 10-0! Itseäni lainatakseni eli ensimmäiset sanat jotka nousivat mieleen ensimmäistä palasta maistaessani: Törkeän Hyvää!


Täyte on ihan mahdottoman pehmeä, silkinsileä, suussasulava ja juuri sopivasti sitruunainen. Se oli selvästi moussemaisempi, eikä niin raskaan tuntuinen kuin edeltäjänsä. Aivan ihanaa! Rapea valkosuklainen pohja täydensi makumaailmaa. Aivan ihanaa! Hei, tuliko tässä jo toistoa. Sanoinko jo kakun olleen aivan ihanaa!?! ;)


Pohjaksi päätyi Marie kekseistä ja valkosuklaasta tehty rapean maukas pohja. Yleensä en edes välitä Marie-kekseistä, mutta johonkin niitä oli tuhottava. Esikoinen nimittäin sai läjän Marie-keksejä synttärilahjaksi ja siitä lähtien ne ovat lojuneet kaapissa. Osa toki tuli hukattua mokkapusujen pohjaksi. Mussutin Marie-keksejä valkosuklaan kanssa yhdessä edellisenä päivänä ja pidin yhdistelmästä kovin. Kakunteko hetkellä sainkin mielestäni loistoidean. Koska meillä ei sillä hetkellä ollut muitakaan keksejä, Mariet saivat mennä pohjaan. Jotain makua ne kuitenkin kaipasivat, ja mikäs sen parempi pari kuin juuri valkosuklaa.. Rapeaa keksit ja valkosuklaan makeus, nams! Marie-keksithän ovat pelkiltään syötynä, noh, kiltisti sanottuna suhteellisen mauttomia. Valkosuklaa sopii niihin kuin nenä päähän. Pohja toimi kakun pohjana tosi hyvin.


Tässä tulee siis kilpailija edelliselle ohjeelle. Miten on, onko tämä parempaa, vai huonompaa kuin edeltäjänsä? Verratessani näitä kahta versiota, nostan kaikki sormet ja varpaat pystyyn tämän version puolesta. Tekisi mieli melkein sanoa, että tämä kakku oli maailman paras juustokakku ikinä. Maailman parhaaksi kehuminen on aina hiukan uhkarohkee, mutta ehkä uskallan tehdä sen, sillä myös kaverini, joka pääsi maistamaan kakkua, oli täysin samaa mieltä! Aivan järkyttävän hyvää ;) Testailkaa tekin ja kertokaa mitä mieltä olette :)

Sitruunainen juustokakku ilman liivatetta

n. 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
15 Marie-keksiä
75 g valkosuklaata

Täyte:
2.5 dl Flora Kuohua (tai kuohukermaa)
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1-1.5 dl sokeria
n. 4 rkl (1 sitruunan) sitruunan mehua
1 sitruunan raastettu kuori 

Ohje:
Rouhi Marie-keksit pienemmiksi. Laita ne esimerkiksi kestävään pakastepussiin ja runno pussia kunnolla ja hakkaa vaikka lihanuijalla, kunnes keksit ovat murskaantuneet pienemmäksi. Keksejä ei tarvitse saada ihan hienoksi, vaan riittää, että ovat hieman pienempää murskaa. Isommat kökkäreet jäävät kivoiksi rapeiksi sattumiksi. Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Sekoita keksimurska sulan valkosuklaan joukkoon.

Voitele n. 20 cm irtopohjavuoka kevyesti. Keijun Spray on tähän tarkoitukseen todella kätevä. Kaada keksi-valkosuklaamurska vuoan pohjalle ja levittele tasaisesti pohjalle.


Voitele irtopohjavuoan reunat (tai vuoraa vuoan reunat piirtoheitin- tai reunakalvoilla ja voitele kalvot). Voitelu auttaa kakkua irtoamaan siististi.


Vatkaa Flora Kuohu (tai vispikerma tai kuohukerma) vaahdoksi. Pese sitruunan kuori todella hyvin. Raasta kuori pieneksi raasteeksi ja purista sitruunasta mehut talteen. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto, hieman sokeria, sitruunan mehua n. 4 rkl ja sitruunan raastettu kuori. Maista ja lisää sokeria makusi mukaan. Täytteen koostumus on tässä vaiheessa kuohkean moussemaista, mutta melko vielä löysää.


Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Itse laitoin kauhalla nostellen, sillä pelkäsin pohjamurujen lähtevän liikkeelle, mutta hyvin tuntuivat pysyvän pohjalla. Laita vuoka jääkaappiin ainakin kuudeksi tunniksi, mielellään yön yli.


Kun täyte on hyytynyt, poista vuoan reunat (ja reunakalvot).


Koristele esimerkiksi sitruunan raastetulla kuorella. Nyt kakku on valmis nautiskeltavaksi. Nam! :)

Vinkki:
* Kekseinä voi käyttää myös vaikka digestive-keksejä ja muita ei-kovin-makeita keksejä.



172 kommenttia:

  1. Ihan pakkohan tätä on testata! Jokin aika sitten piti ystäväni juhliin tehdä liivaatteeton juustokakku, koska ystävän tytär on kasvissyöjä - tämä olisi ollut kyllä ihan huippu! No ens kerralla teen tätä kun pitää tehdä juustokakku ilman liivatetta - tosin aion tätä kyllä testata ennen sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jokin kerta, tykättiin kovin! Tein tämän kakun jo varmaan parisen kuukautta sitten, mutta harmi, etten ennättänyt julkaisemaan tätä aiemmin, niin olisit päässyt testaamaan jo nyt. Mutta ensi kerralla sitten! :D

      Poista
  2. Voih, ihanalta vaikuttaa ja kuulostaa. Minulta myös kyseltiin vasta liivatteettomia ohjeita... Pitäisi kehitellä jotain, tuon sinun ohjeesi taidan napata korvan taa :) Ihania kuvia muuten! Tuossa viimeisessä kuvassa täyte näyttää ihanan pehmeältä ja kermaiselta. Lurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, koitetaanpas vastata uudestaan. Edelliset viestiyritykset eivät jostain syystä lähteneet, josko nyt paremmalla onnella :)

      Kiitos Maiju! Näitä liivatteettomia kakkuja ja kakun täytteitä tunnutaan haluavan aina vain useammin ja kiva kun löytää ja keksii erilaisia ohjeita. Suklaa onkin näissä liivatteettomissa helppo aines, sillä suklaa jämähtää ihan itsekseen. Ilmeisesti myös sitruunalla on samankaltaisia ominaisuuksia. Luulisin ainakin, että juuri sitruuna saa aikaan täytemassan kiinteytymisen, korjatkaa jos olen väärässä. Ja se maku ja koostumus, ah! Juuri tuollaista mitä kuvailit. Kannattaa ehdottomasti kokeilla jotain tällaista! :)

      Poista
  3. Tää menee kyllä mulla kokeiluun, hyvältä vaikuttaa, pohjakin on mielenkiintoinen, en oo tommosta pohjaa koskaan kokeillut. Munkin blogissa on paljon lukijoita, jotka vierastaa liivatteiden käyttöä, mutta tykkäävät kyllä näistä ilman uunia tehtävistä juustokakuista, täytyy laittaa resepti jakoon!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Hienoa, jos ohje päätyy jakoon muillekin :) Tykästyin täytteen lisäksi tuohon pohjaan, Itse en pahemmin välitä voi-keksi-pohjasta, ja tämä olikin mielestäni tosi kiva korvike sellaiselle.

      Poista
  4. Tuo otsikko jo lupaa niin paljon...luotan 100%:sti, että se pitää paikkansa. :D Näyttää kyllä todellakin suussasulavan pehmeältä. Itse rakastan sitruunaisia leivonnaisia, mutta mies ei voi ymmärtää, miksi sitrushedelmiä sotketaan leivonnaisiin. Ajattele! :D Laitan tämän mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, ai ei sitrushedelmiä leivontaan! ;) Sitruunahan on yksi parhaista leivonnaisissa käytettävistä aineista! ;D No mutta makunsa kullakin :) Tiedän myös henkilöitä, jotka eivät sitruunasta pahemmin välitä. Ja yksi sellainen maistoi tätä kakkua ja yllättäen tykkäsi. Ehkä sekin vaikutti, että kakku ei ollut kirpeä, vaikka sitruuna selvästi maistuikin. Mutta ehkä miehesikin muuttaisi mielensä sitruunasta tätä maistettuaan, voisit kokeilla ;) Ihanan pehmoista oli, ja "törkeän hyvää" kuten tekstissäkin jo taisin mainita :)

      Poista
  5. Koska olen SEKAISIN SITRUUNASTA tätä on kokeiltava - luulen, että tästä tulee mun uusi lemppari juustokakku!!!!

    t:Paula ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepas ihmeessä! :) Tämä on miedon sitruunainen, mutta silti, ah, niin hyvä! Tuletkos Paula kertomaan, mitä pidit :)

      Poista
    2. IHANA! UPEA! FANTASTINEN! Käytin gluteenittomia keksejä ja vein työpaikalle ... pitivät todella paljon!

      t:Paula <3

      Poista
    3. Oih mikä kommentti, kiitos paula! Tosi hienoa kuulla, että kakku maistui työpoppoollekin :D

      Poista
  6. Voisko tätä kokeilla jollain maustetulla tuorejuustolla, vaikka 200g maustamatonta ja 200g mango/appelsiini tai sitruuna? Onko joku tehnyt niin? Niistä sais kivan värisekoituksenkin kun ei sekoittais täysin sekaisin :) aion tehdä tämän ja mango-vadelmakakun pojan synttäreille ens viikolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin sitruunan makuinen tuorejuusto sopisi tähän varmaan tosi hyvin. Silloin sokeriakaan ei tarvitsisi niin paljon, sillä maustetut tuorejuustot ovat itsessään jo melko makeaa. Ja mikä ettei mangokin voisi olla tosi kiva yhdistelmä. Rohkeasti vain kokeilemaan! :) Hyvältä kuullostaa tarjoilut muutenkin :) Kivoja leivontahetkiä ja mukavia juhlia! :)

      Poista
  7. Hei! Sattumalta löysin blogiisi, kun etsin juustokakkua ilman liivatetta : ) Todella herkullisen näköinen kakku, täytyy heti kokeilla tarjota vieraille loppiaisena. Itseäni kiinnostaa vielä, pysyykö kakun rakenne koossa ilman minkäänlaista hyydykeainetta vai pehmeneekö kakku helposti?
    t. Elina : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kakku hyytyy sitruunan voimin ja se pysyi hyvin koossa ilman liivatteita. Koostumus oli hyvin leikkaantuvaa, mutta ei niin jähmeää, kuin liivatteella olisi. Tosin pidin kakun jääkaapissa ennen tarjoilua, joten varmuudella en osaa sanoa, miten kakku käyttäytyy, jos se on pöydällä pidemmän aikaa ja ehtii lämpeämään. Tuskin kuitenkaan sulaa, vaikka rakenne saattaa hieman pehmetä lisää. Tämä on kyllä ihan mahtavan makuinen kakku, ja rakennekin on kohdillaan. Toivottavasti tekin pidätte siitä :)

      Poista
  8. Tämä menee huomenna kokeiluun! Nams!

    VastaaPoista
  9. Tai itseasiassa tänään - huomenna sitten syödään :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että teillä testaillaan tätä! Tämä oli kyllä niin herkkua, ja helppoa sellaiseta. Odotan jo kuulevani, pidetäänkö teillä tästä yhtä paljon kuin meillä :)

      Poista
  10. Tämä juustokakku oli taivaallisen hyvää ellei parasta mitä olen syönyt. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ollutkin i-ha-naa! (Miltei) parasta juustokakkua on minustakin! :) Silkinpehmeä, suussasulava raikas täyte. Oih, nyt tekee mieli tehdä tätä itsekin!

      Poista
  11. Ai että, tätä täytyy piakkoin tehdä! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Tein juuri viikonloppuna jälkiruoat hieman ohjetta muokaten ja voi että kun oli herkkua jälleen! Tuo silkkisen pehmeä rakenne ja sitruunainen maku ovat aivan ihania. Ja sopiihan se valkosuklaakin sinne pohjaan tosi kivasti. Kokeilepas ihmeessä :)

      Poista
  12. Tätä täytyy tehdä ystävänpäiväksi! Mitä luulet, haittaako jos laittaa esimerkiksi hieman vadelmasosetta täytteeseen väriksi, vai kärsiikö kakun rakenne? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Nyt esitit hankalan kysymyksen. Täyte on tosi pehmoista muutenkin, niin uskoisin, että tuo sose löystyttäisi sitä liikaa, eikä kakku pysyisi enää kasassa. Tai jonkin hyvin pienen määrän se ehkä saattaisi kestää. Tuotahan voisi toki testaillakin, mutta jos haluaa ottaa varman päälle, kannattaa sose jättää väliin. Tai jos ehdit testailemaan vielä ennen ystävänpäivää (tai vaikka myöhemminkin) niin tulethan kertomaan, miten kävi? :)

      Poista
  13. Huippu ohje, nopea ja helppo ja vielä älyttömän hyvän makuinen! :) itse käytin 200 g sitruunan makuista tuorejuustoa ja toisen puolen maustamatonta. Oli todella hyvää ja raikasta, laitoin paljon vähemmän sokeria kuin ohjeessa (loraus pussista :D) ja oli juuri sopivan makeaa.
    Huippu blogikin, jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos N ja kiva kuulla, että kakku oli sinustakin hyvä :) Sokeria tosiaan kannattaa aina laittaa oman makunsa mukaisesti, ja hyvä juttu, että löysit omaan suuhusi sopivan määrän. Tuosta maustetusta tuorejuustostakin tulee jo aika mukavasti makeutta, joten lisäsokeria ei välttämättä juurikaan tarvita. Kiitos vielä N kommentistasi ja tervetuloa seurailemaan :D

      Poista
  14. Mitä varten tuo reunakalvo on ohjeessa? Pärjääkö ilman? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmankin pärjää :) Mä laitoin reunakalvot siksi, etten tiennyt kuinka korkea kakusta tulee ja mahtuuko täyte kokonaan vuoan reunojen sisään. Hyvin mahtui :) Ja toinen syy on se, että kalvojen avulla varmistin, että saan kakun siististi irti vuoan reunojen sisällä. Tuo vuoan sisäpuolen reunojen kevyt voitelu auttaa irtisaamisessa, eikä kalvoja välttämättä tarvita :)

      Poista
  15. Kuinkas 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan riittää aineet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 26 cm vuokaan tekisin pohjan ja täytteen kaksinkertaisena. Kakusta tulee tällöin hitusen korkeampi. Myös 1.5-kertainen riittäisi joten kuten, tosin silloin kakusta tulisi hieman littanampi. Leipomisiloa! :)

      Poista
    2. Hei
      Oli hyvää :) tein 20 cm vuokaan ja vlopuksi teenkin sitten isompaan vuokaan synttäreille :P kiitos <3

      Poista
    3. Mukava kuulla, että kakku maistui ja päätyi synttärikakkuun :) Mukavaa viikonloppua ja leivontahetkiä :)

      Poista
  16. tuleeko kakusta muuten gluteeniton jos käytän pohjassa gluteenittomia keksiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakusta tulee gluteeniton, jos keksit vaihtaa gluteenittomiksi ja varmistaa, että valkosuklaa on myös gluteeniton (=ei sisällä jäämiä mm. vehnästä). Jos mahdollista, gluteenittomien keksien olisi hyvä olla "höttöisiä". Digestivetyyppisistä tai muista suht kovista kekseistä tulee helposti myös kova pohja yhdessä valkosuklaan kanssa. Jos keksit ovat kovia, niin malkosuklaan sijasta voi toki käyttää myös hieman voita/leivinmargariinia + vaniljasokeria, niin pohja säilyy helpommin leikattavana.

      Poista
  17. Tein tämän tammikuussa toiseksi kakuksi (toinen täytekakku, valmis) kaikki tykkäsi, liekö vieraskoreutta. Meinasin tehdä pääsiäiseksi.
    Sitruunan raikkaus on todella ihana leivonnaisissa yleensäkin. Meinasin kokeilla sitä sitruunatuorejuustoa, onko kokemusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että tykkäsitte kakusta :) Itse olen kokeillut sitruunatuorejuustoa ainoastaan äidilleni menevään kakkuun (http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/03/raikas-sitruunajuustokakku.html), mutten päässyt maistelemaan valmista kakkua, joten en osaa sanoa miten maku erosi maustamattomasta versiosta. Koska tuorejuusto on itsessään hieman makea, vähensin samalla sokeria ja lisäsin sitruunaa (täytteestä tulikin tuoreeltaan maisteltuna hieman kirpeämpää kuin tällä ohjeella tehty). "N" kommentoi tuolla ylempänä käyttäneensä tuota sitruunatuorejuustoa ja tykänneensä lopputuloksesta. Joten etköhän uskalla kokeilla :)

      Poista
  18. Kiitos ihanasta ohjeesta! Helppo valmistaa, erittäin maukas kakku.. tulee tehtyä toistekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla :) Hienoa, että ohjeesta oli sinulla iloa ja kiva juttu, josse säilyy ohjearkistossasi :) Kiitos, kun kertomaan kokemuksesi :)

      Poista
  19. Meinasin testata tätä viikonloppuna, sillä niin paljon on tullut tästä jo vinkkejä tuttavapiirissä. Osaatko sanoa, paljonko 15 marie-keksiä on grammoissa, jotta osaan laittaa saman verran digestive-keksejä, joita kaapista löytyy jo ennestään? Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mallaspulla kysymyksestäni. Ja pahoittelen tosi tosi myöhään tulevaa vastausta, huomasin vasta äsken, etten näimmä olekaan vastannut kysymykseesi vielä mitään. Oletkin varmaan jo leiponut kakun, mutta koitan silti antaa arvioni. Elikkä 15 Mariekeksitä painaa arvioni mukaan noin 80 grammaa. Kuitenkin, koska Digestivet ovat kovempia kuin Mariet, pohjasta saattaa helposti tulla yhdessä tuon valkosuklaamäärän kanssa liian kova, Elikkä itse laittaisin Digestivejä hieman enemmän, jotta leikattavuus säilyisi. Ja murskaisin keksit hyvin karkeaksi rouheeksi, jolloin joukossa olisi isompiakin paloja. Nyt kiinnostaa, ehditköhän jo leipoa kakun? Miten pohjan kanssa kävi? Paljonko Digestiveä laitoit, millainen pohjasta tuli?

      Poista
    2. Juu, kyllä kakku jo valmistui: http://mallaspulla.blogspot.fi/2015/04/aurinkoinen-kevatkakku.html Ja tuli aivan ihanan makuista! Kuten ohjeesta huomaat, niin pistin 180 g digestivejä ja 75 g voita. Eli päätin jättää valkosuklaapohjan kokeilun marie-keksien kera toiseen kertaan ja tein luottopohjani. Mango muuten toimi kakun päällä mainiosti!

      Poista
    3. Kävin jo vilkaisemassa kakkuasi, herkullisen näköinen :) Ja se mangokiille on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, laitankin itselleni heti muistiin :) Digestivepohja on taatusti yhtä hyvä vaihtoehto Marie-valkosuklaapohjalle, uskon että oli hyvää :)

      Poista
  20. Hei! Ajattelin kokeilla tätä. Tarvitsen pojan yo-juhliin kasvissyöjille sopivia leivonnaisia, ja tämä vaikuttaa ihan löydöltä! Mulla on 23 cm vuoka, pitäisikö siihen tehdä isompi annos, vai onnistuisiko näillä mitoilla? Kärsiiköhän kakku, jos sen tekee etukäteen ja pakastaa? Kiitos mielenkiintoisesta blogista ja ihanista ohjeista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Tekisin 23 cm vuokaan 1.5-kertaisen annoksen, niin kakusta tulisi suunnilleen yhtä paksu kuin tästä 20 cm vuokaan tehdystä. Valitettavasti en osaa varmaksi sanoa miten kakun käy pakkasessa, sillä meillä se ei ole koskaan ehtinyt sinne asti. Uskoisin kuitenkin kakun kestävän sen melko hyvin, mutta tosiaan en uskalla 100 prosenttisesti luvata. Oikeastaan ainut mikä siinä voi kärsiä on tuo Marie-keksipohja, joka saattaa hieman vettyä sulatuksen yhteydessä. Ehditkö vielä tekemään koekakkua, niin pääsisit testaamaan pakastamista?

      Onneksi tämä kakku on melko nopea tehdä. Eli jos et uskaltaudu pakastamaan, niin jos vain löydät edellisenä päivänä 15-30 min. ylimääräistä aikaa, niin sen voi tehdä juuri ennen juhlia jääkaappiin vetäytymään. Kiitos kommentistasi :D

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Tytär teki äitienpäiväksi koeversion ja tuli todella hyvä. Päätettiinkin tehdä pojan yo-juhliin tätä juustokakkua kaikille, eikä vain erikoisruokavaliolaisille, kuten ensin meinattiin. Tämä on parhaita juustokakkuja, joita olen maistanut, joten ansaitsee todella paikkansa juhlapöydässä! Tehdään edellisenä päivänä, kun on niin nopea tehdä, niin ei tarvii yrittääkään pakastamista. Kiitos loistavasta ohjeesta!

      Poista
    3. Voi kun kiva kuulla :) Mukavaa, että juuri tämä kakku päätyy juhlapöytäänne. Mukavia valmisteluhetkiä ja ihania juhlia! :)

      Poista
  21. Tein muuten ohjeen mukaan kakun, mutta jätin pohjasta pois valkosuklaan. Tein lisäksi kakun päälle lakukastikkeesta ja turkinpippurirouheesta kiilteen. Laku ja sitruuna sopivat kyllä tosi hyvin yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kuullostaa herkulliselta Linalool! Lakritsi ja sitruuna ovat kyllä ihana pari. Mielelläni oisin maistanut palasen kakkuasi ;)

      Poista
  22. Kakku testattu ja herkkua on :D Yleensä käytän vispikermaa hyydykekakuissa koska se on mielestäni ilmavampaa mutta nyt en uskaltanut sitä kokeilla. Ajattelin että en uskalla ottaa mitään riskejä kun ei tule liivatettaa. Onkohan kukaan kokeillut tätä vispikermasta? Kuohukermasta kakussa jää aina pieni rasvainen tunne kitalakeen minulla. Joka tapauksessa yksi parhaimman makuisista juustokakuista mitä olen tehnyt :D Ei nyt koristeltu millään mutta seuraavan kerran ehdottomasti laitan vähän raastettua sitruunaa. Sopisikohan tuoreet marjat myös? Mango-ja persikkasosetta olen käyttänyt niin usein että kyllästyttää.

    Vielä muutama kysymys. Minkä merkkistä tuorejuustoa olette käyttäneet tässä kakussa? Philadelphia olisi varmasti parhaimman makuista mutta valitettavasti siitä ei taida löytyä laktoositonta versiota. Nyt oli lähisiwassa sen verran suppea valikoima että toinen purkki oli violan kevyen kevyttä ja toinenkin kevyt versiota 13 % Herkullista oli niinkin. Vatkasitteko kerman kuinka kovaksi vaahdoksi ennen tuorejuuston ja muun lisäämistä? Itse jätin löysähköksi. Huoneenlämpöisen tuorejuuston vatkasin toisessa kulhossa sokerin kanssa varalta. Olisi varmaan onnistunut jos kaataa suoraan vatkatun kerman joukkoon ja sitten vielä vähän vatkaa? Halusin kuitenkin varmistaa että ei jää möykkyjä ja sokeri sekoittuu kunnolla. Tästä huolimatta lopputulos ei ollut tuollaista ihanan sileää ja ilmavaa vaan hiukan tiiviimpää ja paksumpaa. Ajattelin että olisiko pitänyt jättää kermaa vielä löysemmäksi ja onkohan tuolla tuorejuuston merkillä ja rasvamäärällä merkitystä tässä lopputuloksessa. Joka tapauksessa ihanan makuinen kakku jota taatusti teen uudestaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole kokeillut vispikermalla, mutta pieni ajatus on siitä, että silläkin onnistuisi :) Tuoreet marjat kuullostaa tosi ihanalta koristeluvaihtoehdolta. Nyt saakin jo mansikoita, nehän olisivat varmaan tosi hyviä tämän kanssa, mmm! :D

      Kokeilin muuten myös joskus tätä kakkua Violan tuorejuustosta (olisikohan ollut juuri tuo kevytversio) ja siitä tuli selvästi tintumpi. Yleensä käytän Lidlistä saatavaa, enempi rasvaa sisältävää tuorejuustoa. Rasva tosiaan pehmentää tällaisten kakkujen rakennetta, ja kannattaakin kokeilla ensi kerralla vähän enempirasvaista tuorejuustoa. Toinen mikä saattaa tehdä rakenteesta kovemman on laktoosittomat kermat. Ainakin oman kokemukseni mukaan ne eivät vatkaudu aivan niin ilmaviksi, kuin "tavalliset" kuohukermat. Oiskohan syy kakun tiivimpään rakenteeseen ollut noissa kahdessa jutussa? Jos käyttää laktoositonta kermaa, sitä voisi ehkä laittaa hitusen enemmän ensi kerralla?

      Itse sekoitan tuorejuuston kerman joukkoon aina vatkaimella nopeasti sekoittaen. Ennen kermaan lisäämistä tosin notkistan tuorejuustoa pehmeämmäksi lusikalla sekoitellen. Tuo sinun sokerin sekoittaminen tuorejuustoon taitaa ajaa saman asian. Vai meneeköhän tuorejuusto hieman kovemmaksi, jos joukossa on sokeri? Eikä sekoitu siksi kerman joukkoon ilmavasti? Voi kun multakin tulee paljon kysymyksiä :)

      Välillä on tällaisen leivonnaisten koostumusten suhteen aikamoista tasapainottelua, kun kaikki pienetkin asiat voivat vaikuttaa lopulliseen tulokseen. Eikä niitä kaikkia aina huomaa kirjoittaa ylös. Toivottavasti tässä kuitenkin selvisi jotain. Ja toki jos jollain muulla on kokemusta edellä mainituissa kysymyksissa, niin kuulen mielelläni ne ajatukset :) Mutta hyvä juttu, että kakku maistui kaikesta huolimatta :)

      Poista
    2. Minä teen aina nämä liivatteettomatkin kakut flora vispikermaan ja erittäin hyvin ovat onnistuneet :)

      Poista
    3. Itsekin tykkään käyttää Flora Vispiä kakun täytteissä. Kiva tietää, että toimii myös liivatteettomissa :)

      Poista
  23. Tämä on taivaallista!!! Ylistyssanoja ei voi liikaa lausua! :D Olen reiluun kuukauteen tehnyt tätä neljä kertaa ja kaikki maistajat ovat olleet täysin myytyjä. Viimeksi tein jättikakun eli kolminkertaisen 28cm vuokaan ja siitäkin tuli täydellinen. Tällä kakulla (tai siis kakuilla) on kunnia toimia meidän hääkakkuna, just eikä melkein osuu makuhermoon! Kiiiiiiitos tästä reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla! Ja tosi ihanaa, että kakku päätyy hääkakuksenne :) Mukavia leipomishetkiä ja oikein ihanaa hääjuhlaa teille! :D

      Poista
  24. Hei taas! Nyt on pojan lakkiaiset vietetty. Tytär väsäsi näitä kakkuja useammankin kappaleen muiden herkkujen lisäksi. Varsin moni juhlavieras sanoi, että tätäpä täytyy ottaa lisää! Ihmetystä ja kiinnostusta lisäsi kun kerroin, että kakku on liivatteeton ja kananmunaton. SUURET KIITOKSET TÄSTÄ IHANASTA OHJEESTA!!! Kiitokset myös ylioppilaspojalta itseltään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Tosi mukava kuulla, että kakut onnistuivat ja maistuivat noin hyvin vieraillekin :) Kiitos pojallesi ja sinulle kommentistasi :) Ja onnittelut vielä tuoreelle ylioppilaalle! :)

      Poista
  25. Tämä ohje kuulostaa tosi hyvältä. Onko kukaan kokeillut laittaa kakkuun sitruunatuorejuustoa ja vaniljatuorejuustoa? Tuleeko liian makea jos molemmat ovat makujuustoja. Voiko tähän laittaa kiilteen päälle? Mikä voisi olla toimiva. Vaikka lakritsista tykkäänkin, niin juhlissa eivät ehkä kaikki. Saako kiillettä muutoin kuin vain liivatetta käyttäen? Kiitos hyvästä blogista, tätä alan seuraan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin nimimerkki "N" kertoi käyttäneensä sitruunatuorejuustoa ja samalla vähentäneensä sokeria. Ja lopputulos oli kuulemma ollut hyvä :) Jos molemmat on sokeroituja juustoja, voi sokerin ehkä jättää kokonaan pois. Se selviää täytettä maistelemalla :) Kakkuun voi laittaa kiilteen päälle. Olisiko vaikka mango hyvä, tai persikka? Tai jos kaipaa lisää sitruunaisuutta ja kirpeyttä, päälle voisi laittaa sitruunan mehusta tehdyn ohuen kiillekerroksen.. Hmm. Mietin tuota liivatteetonta kiillettä ja tuli mieleen, että onnistuisikohan se hyytelösokerilla. Tällöin kiilteeksi tuleva liemi/sose ei saisi olla kovin makeaa, sillä hyytelösokerista tulee lisää makeutta. Mutta toimisikohan tuo vaikkapa sitruunalla.. Valitettavasti en osaa vastata täysin varmasti tuohon kiilleasiaan, mutta tuossa nyt ainakin muutamia ajatuksia :)

      Poista
  26. Tämä on kyllä ollut huippuhyvä resepti, olen viimeaikoina tehnyt tätä useasti! Pakastustakin kokeilin, pohja pysyi hyvänä, ei vettynyt, ja muutenkin maku ja koostumus oli kohdallaan. Ainoa mikä oli niin kakkuun tuli muutama halkeama pintaan, mutta saattoi myös johtua siitä että puolitin jäisen kakun, kun en viitsinyt koko kakkua sulattaa kolmelle henkilölle, tai sitten myös siitä että kakkulautaseni ei ollut ihan tasainen, se oli niin sanotusti kuopalla :D ja olen tehnyt kakun yksinkertaisella ohjeella 24cm vuokaan, pohjaan olen vain käyttänyt 20 keksiä ja muutama pala lisää valkosuklaata :) niin ja toimii myös ilman kalvoja, itse olen leivinpaperia laittanut pohjalle ja reunoille leikannut suikaleet, hieman kun voitelee vuoan sisäreunaa ensin niin pysyy leivinpaperi paikoillaan pohjaa ja täytettä laittaessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut piiiitkästä vastausajasta, kommenttisi oli hukkunut muiden joukkoon ja löysin sen vasta.

      Todella mukava kuulla, että olet tykästynyt ohjeeseen noin kunnolla! :D Ja onpa hyvä tietää, että pakastaminenkin onnistuu, eikä keksit muhjaannu :) Leivinpaperisuikaleet tosiaan ajavat hyvin kalvojen asian ja monesti myös pelkkä reunojen rasvaus auttaa kakkua irtoamaan paremmin. Onneksi keinot on monet, myös keittiössä :) Paljon lisää herkkuhetkiä sinulle jatkossakin :)

      Poista
  27. Tää on ihana kakku :D Pojan toiveesta teen tätä rippijuhliin seuraavaksi. Pohjassa ajattelin kokeilla tavallisia digestive tai kaurakeksejä rasvalla ja päälle ennen täytettä ohut kerros valkosuklaata. Pitänee tehdä koekakku ensin ;)

    Reunakalvosta olisin kysynyt, että laitetaanko se piparimurunkin "alle" sinne reunoille vai ikäänkuin murun päälle ja sitten vasta täyte? Toiveissa olisi myös hieman reunoille nouseva pohja niin mitenhän sen kanssa? Koskaan en ole kalvoa kokeillut mutta juhliin haluaisin nyt oikein siistit reunat kakkuun.

    VastaaPoista
  28. Edellinen kommentoija vielä jatkaa. Jos teen kakun tuollaiseen suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaa jonka tilavuus on reilu puoli pellillistä tai 3/4 pellillistä ni riittääkö kaksinkertaisena ohje? Tarkoitus ei ole tehdä älyttömän korkeaa kakkua mutta ei sellaista 1 cm lätyskääkään. matalahko saa olla joka tapauksessa. Ensin ajattelin tehdä kaksinkertaisena 26 cm vuokaan mutta ajattelin että tuollainen suorakaiteen muotoinen juustokakku vois tuoda kivaa vaihtelua ulkonäöllisesti ainakin :)

    Pakko on käyttää laktoositonta kermaa ja tuorejuustoa kakkuun :/ Kokeilin aikaisemmin laktoosittomasta kermasta ja hyla tuorejuustosta ni maku oli ihana mutta koostumus ei ollut tuollainen ilmava ja samettinen. No mut haittakse jos muutamat sukulaiset joutuu viettämään suurimman osan aikaa juhlista vessanpöntöllä ;) Eli normaalit kermat ja tuorejuustot peliin vaan. Ei nyt sentään, makuhan se on tärkein vaikka ei niin kuohkeaa tuliskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin. Koitetaanpas uudestaan. Edellinen, ainakin metrin mittainen vastaukseni häipyi taivaan tuuliin netin pätkästyä lähetysvaiheessa. Tässä hieman lyhkäisempi versio :)

      Elikkä valkosuklaakerros kaurakeksi-rasva kerroksen päällä kuullostaa hyvältä vaihtoehdolta. Sellainen tuli mieleen, että valkosuklaa saattaa kovettua melko kovaksikin ja vaikeuttaa kakun leikkaamista. Ohuena kerroksena tuosta tuskin on haittaa, vaan tällöin valkosuklaa tuo kivasti purutuntumaa. Paksumpana kerroksena se voisi kaivata kermalla pehmentämistä (esim. 100 g valkosuklaata + 1/3 dl kermaa sulatetaan varovasti). Mutta ihan miten vain itse koet parhaimmaksi, kuhan tuli vain mieleen :)

      Yleensä laitan reunakalvot niin, että ne ovat kosketuksissa suoraan tarjoilulautaseen. Jos pohja on kovin höttöinen tai murut liikkuvat helposti, saattaa pohja tällöin peittyä täytteen alle. Tukevammissa pohjissa (esim. digestive + rasva) reuna jää selvästi näkyviin, kunhan sen painelee tiiviisti reunakalvoihin kiinni. Tarkoititko tuolla nousevalla pohjalla tällaista, jossa pohja ylettyy melkein täytteen yläreunaan asti (http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/09/omena-juustokakku.html) vai tällaista, jossa pohja erottuu selkeästi, mutta ei ole erityisen korkea (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/10/pina-colada-juustokakku.html)?

      Minkäköhän kokoinen peltisi on? Laskin oman peltini mukaan (se on n. 40 cm x 38 cm) ja jos tekisin puolikkaan pellillisen (eli 20 x 38), tekisin täytteen 2.5 -kertaisena, niin siitä tulisi suunnilleen yhtä paksu kerros täytettä mitä kuvassa olevassa kakussakin. Kaksinkertaisellakin annoksella varmaan pärjäisi, siitä tulisi vain hieman ohuempi :) Tuohon 3/4 pellilliseen (eli n. 26 x 38) tekisin täytteen jo 3-kertaisena.

      Hmm. Tuli tuosta laktoosittoman täytteen ei-ilmavuudesta mieleen, että mitä jos käyttäisi tuorejuuston sijasta mascarponea? Huomasin viime kauppareissulla, että sitäkin saa laktoosittomana. Se toisi kakkuun varmaan kivaa pehmeyttä ja varmaan auttaisi osaltaan tuohon ilmavuuteenkin. Tämä on vain arvailua, mutta ehkä kokeilemisen arvoinen juttu? ;)

      Poista
  29. Kuulostaa aivan ihanalta kakulta! Kasvissyöjänä olen tosi innoissani liivatteettomasta vaihtoehdosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sumu :) Sitä se olikin, I-H-A-N-A-A! Kannattaa ihmeessä kokeilla :)

      Poista
  30. Just laitoin pakkaseen. Helppo ja nopea. Käytin Digestivejä ko oli kaapissa ja limeä ja sitruunaa.. Ainaki maistu hyvältä. Toivottavasti huomenna saadaan vieraiden kanssa nauttia hyvästä kakusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsen vasta nyt vastailemaan, pahoittelut että kesti näin kauan (syynä kipeä ranne ja pätkivä netti..). Helppo ja nopeatekoinen tämä tosiaankin on, tosin sitä hyytymistä joutuu odottomaan muutaman tunnin. Mutta se on sen arvoista! ;) Toivottavasti myös valmis kakku maistui sinulle, ja vieraille :)

      Poista
  31. Ja tämä tulee ehdottomasti viikon päästä olevien synttäreiden tarjoilulistalle! :P sitä jäin vain pohtimaan, että luuletko onnistuuko tällä samalla ohjeella pienten juustokakkujen valmistaminen muffinssivuokiin? Kiehtoisi tehdä vähän niinkuin leivoksia, mutta uskaltaako lähteä kokeilemaan..?

    Terkuin liivatekökköjen vihaaja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit tämän ohjeen. Voin todella suositella tätä! Tuosta muffinssivuokien käyttämisestä en oikein tiedä. Täyte on melko pehmoista, joten pienistä muffinivuoista irroittelu ei ehkä suju kovin helposti. Vai mitenköhän mahtaisi käydä, jos leivokset pakastaisi ja poistaisi vuoat kun leivokset ovat vielä jäässä? Hmm. Tuolla tavoin saattaisi onnistua, mutta aivan takuuvarmaksi en voi luvata ennen testailuja. Ehditkö kokeilemaan leivoksia vielä ennen juhlia? Silloin voisi testailla tuota pakastamista yhdellä leivoksella ja pitää loput pakkasessa juhliin saakka? :)

      Poista
  32. Mitä luulet voisiko kakkuun laittaa puolet tuorejuustomäärästä mascarponea vai kärsiikö rakenne? Kummin suosittelet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mascarpone tekee täytteestä vieläkin pehmoisemman. Valitettavasti samalla sitruunan maku saattaa hieman laimeta, sillä mascarponen rasvaisuus pyöristää makuja. Voit siis hyvin käyttää mascaponea, mutta suosittelen, että laitat samalla myös hieman enemmän sitruunaa joukkoon. Maukkaita juustokakkuhetkiä! :D

      Poista
  33. Kannattaa ehdottomasti tehdä Philadelphia-juustosta tämä niin onnistuu. Tein toisen version Philadelphiasta ja toisen Valio Viola laktoositon-maustamaton -tuorejuustosta, jälkimmäinen on niin suolainen/rasvainen että meni kyllä piloille. Ei maistunut pätkääkään sitruunalta, vaikka laitoin varmaan 6 rkl sitruunamehua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio! Tuorejuustoissa on valtavasti eroja niin mauan kuin koostumuksenkin suhteen. Violan tuorejuusto on hieman suolaisempaa kuin useimmat muut ja se jyrää tässä kakussa helposti muut maut alleen. Kannattaakin käyttää suht mautonta tuorejuustoa. Niin ja tuorejuuston rasvaisuus taittaa myös sitruunan kirpeyttä, joten mitä rasvaisempaa juustoa käyttää, sitä enemmän sitruunan mehua tarvitaan saman happamuuden aikaan saamiseksi. Tähän kakkuun kävisi mainiosti myös vaikkapa rasvaisempi mascarpone, jolloin kakusta tulisi pehmeämpi ja tuhdimpi, mutta jolloin myös sitruunaa tavallaan tarvittaisiin ohjetta enemmän. Kiitos Maiju kommentistasi ja kiva kuulla, että kakkusi lopulta onnistui :)

      Poista
  34. Voi Jösses ja tsiisös - tää oli niin hyvää etten ikinä ole vastaavaa maistanut!!! Tein tänään lapsen synttäreille (puolitoista kertaisena, 25cm vuoka. Philadelphiaa kaksi tavallista ja yksi olikos se sitä 11%). Mä niin odotan että tulee kesä ja mansikat. Ajattelin jotenkin yhdistää koristeluun limoncellon ja mansikat... Kiitos kiitos kiitos! Upea resepti - selkeät ohjeet. -petra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi mitkä kehut! Kiitän ja kumarran! :) Onpa mahtava kuulla, että kakku iski noin hyvin makuhermoihisi :) Oih, limoncello ja mansikat kuullostavat aivan taivaalliselta yhdistelmältä! Kesää odotellessa ;) Kiitos vielä Petra, kun tulit kertomaan kokemuksesi :D

      Poista
  35. Kiitos ihanasta reseptistä! Tein tästä eilisiin illanistujaisiin gluteiinittoman ja laktoosittoman version käyttämällä pohjana n. 100g kaurahiutaleita, kymmenisen grammaa tummasuklaalastuja ja n. 30g intiaanisokeria sekoitettuna n. 80g:n sulatettua voita. Pohjaa oli pieneen vuokaan hiukka paljon, mutta ylimääräisetkin katosivat parempiin suihin ;)
    Täytteeseen tuli sitruunan kuoren ja mehun lisäksi kuohukermaa, Violan vaniljatuorejuustoa ja 2rkl sokeria. Maustetut tuorejuustot ovat kyllä niin makeita että sokerin olisi voinut jättää kokonaan poiskin.
    Kakusta tuli herkullista ja kelpasi mainiosti myös vieraille. Teen tätä ehdottomasti toistekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Hienoa, että kakku maistui sinulle ja myös vieraille! :D Kehittelipäs herkullisen kuulloisen pohjan. Tästä saa muutkin gluteenitonta versiota kaipaavat hyvän vinkin gluteenittomasta pohjasta, kiitos siitä :) Ja ihan totta, maustetut tuorejuustot tuppaavat olemaan melko makeita. Täytettä kannattaakin maistella oman maun mukaiseksi ja lisäillä sokeria pikku hiljaa välillä maistellen. Kiitos vielä ihanasta kommentistasi ja oikein herkullista talven jatkoa! :)

      Poista
  36. Kiitos hyvästä ohjeesta! Myös mies tykkäsi tästä kakusta, vaikka ei normaalisti sitruunaa sisältävistä leipomuksista niin välitä :) Sokeria laitoin desin, vähempikin olisi ehkä riittänyt. Mutta tosi kivan makuinen oli ja helppo tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että maistui, miehellesikin! :) Sokerin määrää kannattaa tosiaan säätää oman makunsa mukaiseksi välillä täytettä maistellen. Oon huomannut, että sitruunoiden happamuuksissa on valtavasti eroja ja se mikä on hyvä sokerin määrän jollakin leipomiskerralla, ei olekaan sitä seuraavalla kerralla. Ihanaa herkkua tämä on, tykkään kovin :) Kiitoksia kommentistasi!

      Poista
  37. Tää ohje on testattava, vaikuttaa herkulliselta. Haluaisin tehdä kakut pieniin lasipurkkeihin. Mitä luulet, näinköhän onnistuu?? Sinulla on kiva blogi ja huokuttelevia ohjeita!! :)
    Terv. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasipurkkisuunnitelma kuullostaa hyvältä! Itse olen muuten tehnyt jälkiruoka-annokset lasiin koottuna melkein tällä samalla ohjeella (http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/11/sitruunamousse-appelsiinilla.html). Tai no jätin keksimurun pois ja laitoin joukkoon appelsiinin palasia ja muutin kerman ja tuorejuuston suhdetta ja mitäs kaikkea muuta.. :)

      Hmm. Keksimuruista tuli mieleen, miten ajattelit laittaa tuon keksipohjan purkin pohjalle? Mietin, että jos keksipohjan laittaa purkin pohjalle ennen kuin se on jämähtänyt, se saattaa ottaa purkin pohjaan kiinni.. Jos keksimurun tekisikin niin, että sekoittaisi keksimurut ja valkosuklaan, levittäisi pellille, antaisi jähmettyä ja vasta sitten ripottelisi lasipurkkien pohjalle. Ja siihen tuo mousse päälle. Näin ei keksimurut ainakaan tarttuisi kiinni ja olisi helpommin lusikoitavissa :)

      Tämä on ehdottomasti yksi lempijuustokakuista, ehkä jopa se paras! :P Toivottavasti maistuu myös sinulle :) Ja kiitos Sari, ihana kuulla, että pidät blogistani :)

      Poista
    2. Kiitos vinkeistä. En vielä niin tarkkaa ollut ajatellut tuota pohjan tekoa. Keksi-rasva pohja onnistuu hyvin lasipurkkiin, eikä ota kiinni. Pitää vaan testailla... :D SN

      Poista
    3. Nyt on ohje testattu. Laitoin pohjan kevyesti voidellun purkin pohjalle. Hyvin irtosi purkista, eikä ottanut kiinni. Ongelma oli, kun pohja jämähti niin kovaksi, ettei meinannut lusikalla pystyä siihen. Sekä jouduin tekemään pohjaa kaksinkertaisen annoksen, että sain kaiken täytteen käytettyä. Annoksesta valmistui 17 pilttipurkillista herkkua. Täytteen pursottelin purkkeihin ja, niin sainkin tosi näppärästi sen laitettua.
      Ensi kerralla kokeilen tuon sinun vinkin jähmettää pellillä. :)
      Siis, todellakin teen toisenkin kerran. Erittäin maistuva ja raikas yhdistelmä. ;) Sari

      Poista
    4. Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Aivan ihana kuulla, että onnistui ja tykkäsit :) Tuo onkin hyvä tietää, että pohja tuollaisenaan on liian kova, mutta murustaminen varmaan auttaa asiaa. Kiitos Sari vielä kun jaoit kokemuksesi :)

      Poista
  38. Tämä on aivan mieletön resepti! Tein jouluksi tämän ensimmäistä kertaa ja oli todella herkullistz! Käytin pohjaan rakastamiani LUn Bastogne-keksejä, ne sopivat myös todella hyvin. Tuorejuustona Philadelphiaa ja kermana Floran Vispiä, joka toimi todella hyvin. Huomenna valmistan taas kakun lauantaisia illanistujaisia varten. Kiitos huippuhelpostä ja -hyvästä reseptistä, joka sopii myös kokemattomammalle juustokakkukokille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla :D Hyvä tietää, että ohje toimii noilla kekseillä ja Flora Vispilläkin. Kiitos itsellesi, kun kävit kertomassa kokemuksesi ja muokkausvinkkisi, näistä on apuja varmaan muillekin :)

      Poista
  39. Tää oli loistava kakku! Täytteeseen laitoin vielä lisäks hyydyttämään sulaa valkosuklaata(ja jätin sokerin pois), niin kyllä pysyi ainakin kasassa! Olisi varmasti pysynyt ilmankin suklaata, mutta pelasin varman päälle! Namnam:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla, että sielläkin tykättiin tästä kakusta :) Maistuva ajatus tuo valkosuklaavarmistus, vaikkakin todennäköisesti olisi pysynyt kasassa muutenkin :)

      Poista
  40. Kiitos ohjeesta. Sain idean tehdä kakun illalla hieman extempore ja jouduinkin soveltamaan hiukan. Valkosuklaata ei ollut, joten pohjaan käytin vain sekaisin marie-keksejä sekä digestiivejä. Täyteessä käytin 200g maustamatonta tuorejuustoa ja 200g vaniljarahkaa ja se toimi mainiosti. Keväämmällä tytön synttäreille aion myös kokeilla kopiona tuota sinun ohjetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihana kuulla, että kakku päätyy juhlapöytäänne! :D Ja hianoa, että se maistui myös pienen sovelluksen kanssa. Vaniljarahka ei kuullosta lainkaan hassummalta korvaavalta tuotteelta :) Kiitos, kun kävit kertomassa :)

      Poista
  41. Ihanan kuuloinen ohje, huomenna synttärit kaveriporukalle joista osaa en tunne niin tämä vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta, yritän tehdä gluteenittomana ja laktoosittomana.. kaveriksi teen amarula-juustokakun, johon tulee liivatetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori pitkä vastausväli, viestisi oli hukkunut muiden joukkoon.. Toivottavasti kakku maistui :) Tuo Amarula-juustokakku kuullostaa aivan ihanalta! :)

      Poista
  42. Tosi hyvää! Tein gluteenittomana; glut digestive-kekseistä. Jääkaapissa ehti olla vain 2,5h, mutta oli siitä huolimatta raikasta ja maukasta ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit kakusta :) Keksejä vaihtamalla kakusta tosiaan saa helposti gluteenittoman, tuo on hyvä vinkki muillekin! Kiitos, kun kävit kertomassa kokemuksesi :)

      Poista
  43. Minkä merkin tuorejuustoja käytät yleensä tässä kakussa? Mainitsit että ostat ne Lidlistä, muistatko minkä nimisiä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Edellistä ostokerrasta on sen verran aikaan, etten nyt millään muista tarkempaa merkkiä.. Olen käyttänyt itseasiassa kahta erimerkkistä Lidlin tuorejuustoa vuorotellen. Toinen on muistaakseni tuorejuuston ja jonkinlaisen kermavalmisteen(?) sekoitus, eli ei ihan pelkkää tuorejuustoa. Molemmmat ovat muistikuvani mukaan sellaisessa sinisessä paketissa. Eiku hei, se toinen taitaa nimeltään Linessa.. :)

      Poista
  44. Heips. Sellasta mietin että jos käyttäisin irtopohja Piirakkavuokaa, siis sellaista jossa pohjan saa nostettua mutta reunoja ei.. jos kevyesti öljyäisin vuuan niin onnistuiskohan? Yön yli antaisin olla siinä vuuassa ja halkasijaltaan olis n. 20 cm..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! :) Riittääköhän vuoan korkeus.. Kuinkas korkeat reunat tuossa piirakkavuoassa on? Jos on korkeareunainen, niin eiköhän onnistu niinkin :)

      Poista
  45. Käyttäytyykö valkouklaa ja maitosuklaa eritavalla? Jos pohjaan käyttäisikin maitosuklaata. Mahtaakohan maultaan sopia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maitosuklaa ja valkosuklaa käyttäytyvät hieman eri tavoin. Maitosuklaa kovettuu valkosuklaata jonkin verran kovemmaksi. Ja makuasioistahan ei voi muuta kuin kiistellä ;) , mutta itse käyttäisin mieluummin valkosuklaata kuin maitosuklaata tähän pohjaan, jos se vain on esim. allergiat huomioiden mahdollista.

      Poista
  46. Paras juustokakku! Vuosi sitten tein ekan kerran tätä ja ihastuin. Sitten tätä meillä onkin tehty joka juhliin. tälle vuottakin olen jo 3 x tehnyt. Huomenna teen taas kylään tulville työkamuille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun ihana kuulla! :D Kiitos kommentistasi. Ja maukkaita kakkuhetkiä jatkossakin! :)

      Poista
  47. Hihii...näyttää olevan jo pari vuotta vanha resepti ja postaus mutta kun oli niin kehuttu, pakkohan tätä oli kokeilla :) Nyt on kakku hyytymässä jääkaapissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihana kakku, omastakin mielestäni ehdotonta parhaimmistoa, ellei se paras! Toivottavasti kakku maistuu myös sinulle :)

      Poista
  48. Aivan ihanaa! Kiitos mahtavasta reseptistä! Monesti oon tehnyt ja muut ovat tykänneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun ihana kuulla! Ole hyvä, ja kiitos kun kävit kertomassa :D

      Poista
  49. Selasin abaut koko netin kun etsin "juuri oikeaa" juustokakkua pojan synttärijuhliin, tää menee todellakin kokeiluun. Huippuoivallus tuo pohja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Toivottavasti kakku maistuu myös teille :) Tuo pohja syntyi sattumalta maisteltuani aikani keksejä ja valkosuklaata yhdessä. Niin herkkua, ja toimii hienosti myös pohjassa :)

      Poista
  50. Hei, ohje kuulostaa todella houkuttelevalta! :) Mitä arvelet, pysyykö kakku hyvin kasassa juhlapöydässä lämpinänä kesäpäivänä, vaikka joutuisi vähän aikaa syöjiä odottelemaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on kyllä aivan ihanan makuinen kakku, ja pehmoinen :P Tähän en valitettavasti osaa vastata 100%:lla varmuudella, sillä itse olen nauttinut kakkua jääkaappikylmänä tai vain hetken aikaa pöydässä olleena. Uskoisin kuitenkin, että kakku pysyy kasassa, vaikka lämpeneekin. Pehmenee ehkä hiukan enemmän vaan :)

      Poista
    2. Meillä oli tämä nimiäsikakkuna, ja kesti oikein hyvin pitkänkin ajan pöydässä kesäilmalla :). Paremmin kuin kermakakku olisi kestänyt. Tämä on ihan huippuohje, olen tehnyt useasti, enkä kertaakaan onnistunut pilaamaan! (On siis ihanan turvallinen valinta, kun juhlia järjestäessä löytyy kyllä muutakin stressattavaa kuin kakun onnistuminen.) Olen useasti tehnyt gluteenittoman pohjan Semperin gluteenittomista digestive-kekseistä, ja tulee oikein hyvä pohja.

      Poista
    3. Hienoa, onpa hyvä tietää, että kestää lämpimässä pidempäänkin! Kiitos kun kävit kertomassa :) Ja mukavaa, että ohjeesta on ollut iloa useammankin kerran! :D

      Poista
  51. Moi! Pakko sanoo, että sulla on sairaan hyviä ohjeita täällä!:D Osaatko sanoa kuinka monelle tää sun kakku ois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos, onpa mukava kuulla :D Hmm. Riittävyys on aina hieman kiinni muusta tarjottavasta ja siitä, millaisia juustokakkuhirmuja syöjät ovat. Mutta arvioisin, että tästä piisaa n. 10 henkilölle.

      Poista
  52. Nyt kuulostaa sen verran hyvältä ohjeelta, että tätä on pakko testata ensi viikonloppuna. Ystäviä tulossa kylään, joista osa kasvissyöjiä, joten aina on haastavaa löytää hyvä juustokakun ohje, kun joka kerta haluaa kokeilla jotain uutta. Mietin tässä kommentteja lukiessani, että kuinka korkea kakusta tulee ja montakohan ihmistä tästä syö? Jos kakku on niin taivaallista, niin moni varmasti ottaa sitä mielellään lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku ei ole mikään hirmuisen korkea, ehkä tuollaiset 3-4 cm korkea, 20 cm vuokaan tehtynä. Menekkiä on hankala arvioida, sillä se riippuu paljonko muuta on tarjolla. Jos kakku ei ole ainut syötävä, niin siitä riittänee noin 8-10 hengelle, siis sellainen sivistynyt viipale. Tämän kakun kohdalla tosin on santsikierroksen vaara, joten ehkä riittävyys ei lopulta ole tuotakaan luokkaa. Tämä on ihastuttanut niin monet syöjät, että kannattaa Marianne sunkin testailla! Tee vain tarpeeksi iso, mahdollisen jäljelle jäävän voi vaikkapa pistää pakkaseen. Toivottavasti tykkäätte! :)

      Poista
    2. Noniin...joskos kolmas kerta toden sanoo ja saan kommenttini tänne oikein. Meitä on 11-13 syömässä tätä herkkua, joten taidampa tehdä varoiksi kaksinkertaisena ja 26cm vuokaan. Olisiko näillä suhteilla ok? Pysyykö kakku noilla suhteilla koossa, kun siinä ei ole liivatetta lainkaan?

      Poista
    3. Hyvältä kuullostaa :) Ja pysyy koossa sitruunan hyydyttävän vaikutuksen ansiosta. Tein keväällä tämäntapaisen kakun suunnilleen kaksinkertaisena ja 24 cm vuokaan (http://suklaapossu.blogspot.fi/2016/07/liivatteeton-sitruunajuustokakku-tarhaan.html) ja nätisti pysyi kasassa. Leivontailoa :) Nyt mua jänskättää, mitä tykkäätte... :)

      Poista
    4. Tuun kyllä kertoon mitä mieltä porukka oli kakusta. Tää ei kyllä voi olla, ku hyvää!

      Poista
    5. Nyt ei voi muuta sanoo, kuin että tää on TÄYDELLISTÄ. Tämä valkosuklainen pohja sai aivan mielettömästi hyvää palautetta ja ihmettelyä miten niin mauttomista kekseistä saa näin ihanan pohjan. Tästä tuli kertaheitolla meikäläisen lemppari pohja. Täyte taasen oli ihanan pehmeä ja ah niin sitruunaisen raikas. Toiset piti täytteestä jopa enemmän, kuin liivatteelisista täytteistä, juuri tämän koostumuksen vuoksi. Tein kakun kaksi päivää ennen kemuja, jotta maut ehti tasoittua hyvin. Niinkuin arvelinkin, niin kakkua otettiin myös lisää vaikka tämä onkin aika tuhtia (onneksi tein kaksinkertaisena). Kakkua jäi meille pieni pala tällekin päivälle ja edelleen maku oli täydellinen - lapsetkin pääsi maistamaan kakkua ja tykkäsivät hurjasti. Täydet pisteet siis tälle kakulle 😊

      Poista
    6. Päivitin oman blogini, josta löytyy nyt myös tämän ihanan taivaallisen juustokakun ohje. Linkitin sivusi tähän postaukseen, onhan ok? Tästä pääset tsekkaamaan millainen versio kakusta tuli http://keijukaistenmaan-herkkublogi.blogspot.fi/2016/07/taydellinen-sitruunajuustokakku-ilman.html

      Poista
    7. Jee, hieno juttu!!! :D Huh, vähän jo ehdein pelkäämään mitä "tuomarit" sanovat, mutta ihana kuulla että maistui noin hyvin. Kiitos Marianne. Tulenkin samantein katsomaan kakkuasi :)

      Poista
  53. Hei! Osaatko neuvoa, mitä tein väärin, kun pohja vaikuttaa murenevan. En uskaltanut siirtää kakkua irtopohjalta tarjoiluvadille. Täyte on kyllä todella herkullinen ja kakku helppo tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tuula! Tuo pohja ei ole niin tukeva, kuin normaali keksi-voi-pohja, vaan ehkä hieman hajoavaisempi. Siirtäminen on silti onnistunut ainakin itselläni suht hyvin, ainakin kun on vetänyt sen tarjoilulautaselle ennen kuin on poistanut vuoan reunat/reunakalvot kokonaan. Voitelithan vuoan pohjankin hyvin?
      Toinen tapa on tehdä kakku seuraavaksi suoraan tarjoilulautaselle, ja käyttää ainoastaan vuoan reunoja apuna kokoamisessa.
      Kiva kuitenkin, että kakku maistui :)

      Poista
  54. Hei! Nyt on kyllä tämä saanut niin paljon kehuja, että ihan pakko kokeilla itsekin. Täytteen teen ohjeen mukaan tosin tuplana, mutta pohjaksi teen gluteenittoman sokerikakkupohjan. Ja vielä mietin, josko laittaisin pohjan päälle hieman Lemon Curdia ennen täytettä :) Saas nähdä mitä tulee... työkavereille on tarkoitus kakku tehdä.
    T. Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Miia! Hyvältä kuullostaa! :) Olen kokeillut Lemon Curdia kakun päälle, ja antoi hieman lisää sitruunaista makua. Ja ehkä samalla myös makeutta. Sokerikakkupohjan päälle se sopisi varmaan kivasti, kun pohja itsessään on melko neutraalin makuinen. Peukku ehdotuksellesi :) Toivottavasti maistuu :)

      Poista
  55. Hyvin onnistui kakku ja sai paljon kehuja. En laittanut Lemon Curdia ja näin jälkikäteen ajateltuna hyvä niin, sillä kakusta olisi saattanut tulla turhan makea. Nyt se oli erittäin raikas, tästä tuli ehdottomasti lempikakkuni. Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla, että kakku maistui! Ja ihanaa, että löysit samalla lempikakunkin! Tämä kyllä on hyvää, itsekin tehnyt jo tosi tosi monta kertaa :P Kiitos Miia!

      Poista
  56. Maku oli kyllä kivan raikas, mutta itselläni tuo juusto-osuus jäi jotenkin liian kermavaahtomaiseksi ja itse kakku oli löysää. Noudatin ohjeita tarkasti ja kakku oli yön yli jääkaapissa. Philadelphiaa käytin. Mikähän mahtoi mennä vikaan?
    Kakku kyllä tuli syödyksi muttei ollut kovin näyttävä.

    Kirsikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Kirsikka! Mulle kävi itse asiassa tänä kesänä ensimmäistä kertaa hieman vastaavanlaisesti ristiäiskakkuja tehdessäni. Tämä kakku on aina ennen hyytynyt ja pysynyt hyvin kasassa, mutta viime kerralla se jostain syystä alkoi tihkuttaa jotain nestettä lautasella ja lopulta pöydällä ollessaan alkoi pikku hiljaa levitä lautaselle eikä enää pysynyt koossa. Näin kävi kylläkin melkein kaikille muillekin kakuilla ja syytän siitä liian kosteaa, uutta jääkaappiani, jossa jostain syystä ilmanvaihto ei toimi niinkuin vanhemmassa jääkaapissani! Mietinkin, olisikohan sinullakin ollut vika mahdollisesti jääkaapissa..? Tai muuten vain liian kosteassa ilmankosteudessa.. Tihkuttiko kakku lautaselle nestettä, vai oliko se muuten vain löysä? Vatkasitko täyteaineet oikein kunnolla keskenään sekaisin? Sellaiseksi paksuksi, mutta pehmeän moussemaiseksi vaahdoksi? Monet lukijat ovat kertoneet onnistuneensa Philadelphialla, joten en uskoisi syypään löytyvän siitä.

      Toivottavasti uskallat kokeilla kakkua vielä uudestaan ja toivottavasti se onnistuu silloin paremmin :)

      Poista
  57. Hei! Osaatko neuvoa, mitä tein väärin, kun pohja vaikuttaa murenevan. En uskaltanut siirtää kakkua irtopohjalta tarjoiluvadille. Täyte on kyllä todella herkullinen ja kakku helppo tehdä.

    Putlocker


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohja on melko mureneva, mutta siirron pitäisi onnistua silti hyvin. Voit ensi kerralla lisätä joukkoon vaikka hieman enemmän valkosuklaata, josko pohja pysyisi sillon paremmin koossa :)

      Poista
  58. Heips!
    Olen kehittänyt tämän kakun pohjalta oman ohjeen. Siinä on jotain samaa kuin tässä. Julkaisin ohjeen blogissani, mutta mainitsin alkuperäisen ohjeen olevan sinun ja laitoin linkin ohjeeseesi. Onhan tämä ok? 

    http://rinkelijenni.blogspot.fi/2016/10/sitruunajuustokakku-ilman-liivatetta_4.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Kävinkin jo katsomassa kakkuasi, herkullisen näköinen :P Mukavaa, että olet saanut innostusta kehittää tätä ohjetta eteenpäin :) Linkkaus on toki ok :)

      Poista
  59. Hei! Ohje kuulostaa tosi houkuttelevalta. Ihanaa, kun on liivatteeton. Tarvitsen kakun lisäksi gluteiinittomana, joten aion kokeilla tätä gluteiinittomilla kekseillä. Mulla on 24 cm:n irtopohjavuoka, miten ohjetta tulisi muokata? -päivi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kakku kannattaa tehdä 24 cm vuokaan tupla-annoksena. Kivoja leivontahetkiä :)

      Poista
  60. Tuli hyvää! <3 Ekaa kertaa tein juustokakkua ja onnistui ihan täydellisesti. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  61. Oletko kokeillut korvata osaa tuorejuustosta maitorahkalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen :) Hitusen kevyemmässä sitruunajuustokakussa (https://suklaapossu.blogspot.fi/2016/07/hitusen-kevyempi-liivatteeton.html) korvasin noin puolet tuorejuustosta maitorahkalla ja toimi tosi hyvin! Tosin osa tuorejuustosta oli mascarponea, että se siitä kevennyksestä ;) Mutta uskoisin tulevan hyvää, vaikka jättäisi mascarponen väliin :)

      Poista
  62. Tumma suklaa ja sitruuna ovat yleensä hyvä pari, mutta en uskalla varmuudella sanoa, toimisivatko ne tässä kakussa yhdessä. Yksi vaihtoehto on jättää pohjasta kokonaan suklaa pois ja tehdä peruskeksipohja gluteenittomista&vegaanisista kekseistä ja laittaa keksimurun joukkoon maidotonta margariinia sulatettuna sekä hieman vaniljasokeria tuomaan valkosuklaan kaltaista makeutta. Määrät olisivat suunnilleen: 150 g keksejä, 50-75 g rasvaa (=> eli kunnes keksinmurut pysyvät suunnilleen kasassa kun niitä puristaa kämmenessä) ja 1 rkl vaniljasokeria. Miltäs tällainen vaihtoehto kuullostaisi? :)

    VastaaPoista
  63. Kaveri oli tehnyt tätä kerran synttäreilleen, ja oli kyllä niin törkeen hyvää, että oli pakko kokeilla itekin. Siis ihan taivaallista! Tein pohjan vähän paksumpana ja taisin laittaa enemmän sitruunaa kun tykkään oikeen kirpeestä, mutta enivei aivan suussa sulavan ihanan makusta kakkua. Liivatteettomuudesta (apua mikä sana) vielä suuri plussa. Tätä teen varmasti toistekin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuopa oli ihana kuulla! Tämä on meidänkin kestosuosikki :) Suurkiitos ihanasta kommentistasi! :D

      Poista
  64. Tätähän on pakko kokeilla ystävän juhliin. Toiveissa oli lime-sitruunakakku 25×25cm vuokaan niin kannattaako tehdä 2×ohjeella. Mietin jos laitan mascarponea 2pkt ja sitruunatuorejuustoa 2pkt ja pari limen kuorta ja mehut,tulisko liikaa nestettä sitruunamehun lisäksi. Ja päälle lime-mehusta kuorrute. ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelen, että ehdin vastaamaan vasta nyt. Toivottavasti vastaus ei tule liian myöhään ja kakunteko on vielä edessä.. Hyvin arvioit ohjeen riittävyyden, sillä 2-kertaisella ohjeella kakusta tulee aika tarkkaan yhtä paksu kuin minullakin (=ei hirmu paksu, tuollainen ohuehko) :) Kannattaa huomioida, että mascarponessa on rasvaa ja se syö sitruunan raikkautta melko paljon, jolloin mehua tarvitaan enemmän, jos halutaan pitää kakun miedosta kirpeydestä kiinni. Lisäksi rasvaiset tuotteet eivät hyydy aivan niin hyvin, kuin vähempi rasvaiset, eli täytteestä saattaa tulla liiankin löysää, jos mehua on paljon. Ehkä. Mitä jos laittaisit mehut vain limeistä ja sitruunasta vain hieman lisää? Joukossa on kuitenkin sitruunatuorejuustoa, josta tulee sitruunaista makua. Sokerin määräkin kannattaa maistella sopivaksi, sillä sitruunatuorejuusto on itsessään jo makeahko, jolloin lisättyä sokeria ei tarvikaan välttämättä juurikaan. Vai ehditkö jo leipomaan? :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta.:) ei tullut liian myöhään ja hyviä vinkkejä annoitkin. Mietin kuinka kakku säilyy juhlapöydässä jos kovinkin lämmin päivä? Löystyykö helpommin kuin liivatekakku? Täytyy ehkä testata ensin itselle ennenkuin tohdin ystävän juhliin tehdä.. :) ihan mahtavalle kuulostaa ja varmasti maistuukin..:)

      Poista
  65. Tätä pitää kokeilla. Seuraavaksi on tarkoitus kuitenkin tehdä täytekakku, niin miten ajattelisit että tämä soveltuu siihen. Esim. jos teen 20 cm halkaisijaltaan ja kaksi täyteväliä, niin riittäisikö ko. määrä vai pitäisikö lisätä? Ja jos sulattaisin valkosuklaan moussen joukkoon, niin paljonko olisi sopiva määrä ja missä vaiheessa se kannattaisi lisätä? Ja tulisikohan tästä niin kasassa pysyvä versio, että uskaltaisi kreemittää ja laittaa sokerimassan päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä täyte on melko pehmeää, joten pelkään pahoin, ettei se kestä kakkupohjien painoa sellaisenaan. Mutta jos joukkoon sulattaa valkosuklaata, niin asia muuttuu ja uskoisin, että täytteestä tulisi niin tehden herkullista :P Jättää vain sokerin vähemmälle tai kokonaan pois (maun mukaan), ettei täytteestä tule liian makea. Vatkaisin sulatetun valkosuklaan täytteen joukkoon ihan viimeisenä, juuri ennen kakun täyttämistä. Kakku olisi hyvä koota reunavuoan (tai irtopohjavuoan reunojen) sisäpuolelle, jossa se saa hyytyä rauhassa :)

      Sopiva valkosuklaan määrä olisi arviolta 100g ja sokerimassakuorrutteiden kakkujen kohdalla hieman suurempi.. Vatkaa vain täytteen mahdollisimman paksuksi ennen valkosuklaan lisäämistä (ei kuitenkaan yli). Tätä tarkempia arvioita en valitettavasti osaa antaa, sillä en ole itse kokeillut hyydyttää valkosuklaalla juuri tätä täytettä. Ehditkö testailemaan vielä vai uskallatko kokeilla suoraan kakkuun? :)

      Poista
  66. Ihanan kuuloinen kakku! Millähän tässä voisi korvata tuon tuorejuuston? Sitä kun ei vauvaa odotellessa suositella....liivatetta voin laittaa se ei ole ongelma... maitorahkaa? maustettua rahkaa? vaniljakastiketta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen tehnyt tämän saman kakun korvaamalla puolet tuorejuustosta maitorahkalla ja se toimi hyvin. Epäilen kuitenkin, että jos korvaa kaiken tuorejuusto maustamattomalla maitorahkalla, maku tulee liiankin tujuksi ja koostumus kärsii.. Ehkä maustettu rahka toimisi paremmin, sillä se tuppaavat olemaan lempeämmän makuisia ja koostumukseltaankin usein pehmeämpiä. :) Harmittavasti en ole kokeillut tätä ilman tuorejuustoa, joten hankala sanoa tarkkoja mittoja ilman testaamista. Uskallatko itse testailla esim. juuri tuolla maustetulla rahkalla? :)

      Poista
    2. Juu, näinhän se on sitten tehtävä �� Kiitos kuitenkin!

      Poista
  67. Vie kielen mennessään, siis yli hyvää :) Nyt tekisi mieli kokeilla vaihteeksi jollain muulla täytteellä, oletko kokeillut? Pysyykö kasassa ilman sitruunaa? Suklaajuustokakku houkuttelisi tai jokin muu...mutta itselläni on peukalo keskellä kämmentä ilman tarkkaa ohjetta määrineen. Olisi ihana saada jokin vastaava ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun ihana kuulla :) Maistuisiko vaikka liivatteeton Kahden suklaan juustokakku? :) (https://suklaapossu.blogspot.fi/2017/04/kahden-suklaan-juustokakku-liivatteeton.html) Me ainakin tykättiin siitä kovin, nams!

      Poista
  68. Hei, niin paljon kakkua kehuttiin mutta itse epäonnistuin sen teossa. Täytteestä tuli tönkköä eikä alkunkaan raikasta. Lienee syynä se, että jouduin käyttämään laktoosittomia tuotteita.. ehkä myös vatkasin kermaa liikaa? Kuka tietää, mutta reseptissä ei varmasti ollut vikaa, vaan tekijässä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon huomannut saman ilmiön laktoosittomilla tuotteilla eli niistä tulee helposti tönkömpiä kuin esim. vähälaktoosillisilla tuotteilla. Tuolla ylempänä jo mietinkin, että mahdollisesti tuorejuuston (osittainen) korvaaminen mascaronella saattaisi tehdä kakusta pehmeämmän. Lisäksi kerma kannattaa vatkata juuri ja juuri vaahdoksi, ei tönköksi asti. Myös se, että laittaa kermaa hieman ohjetta enemmän, saattaa auttaa tönkköyteen. Ja täytettä kannattaa muuten aina maistella jo tekovaiheessa, niin voi vielä lisätä sitruunaa (mehuna tai kuoriraasteena) ja samalla laittaa sokerin määrän kohdilleen. Jos uskallat, niin kokeilehan vielä joskus uudestaankin noilla pienillä muutoksilla :)

      Poista
  69. Liian suuret odotukset niin olipa pettymys. Mukavan sitruunaista oli mutta täyte mössöä ja moussemaista, laitettiin liikaa sokeria (1.5dl) joten santsipalaa ei tehnyt mieli ottaa. Ei kyllä ansainnut maailman paras titteliä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makuja on monia :) Sokerin määrä kannattaa muuten aina mitoittaa omaan makuun sopivaksi. Se on usein myös sitruunoiden happamuudesta kiinni. Eli kannattaa maistella täytettä sitä tehdessä ja lisäillä sokeria tarpeen mukaan oman maun mukaan :)

      Poista
  70. Olisi tarkoitus tehdä mirrorglazekuorrutteinen kakku, mutta mahtaakohan onnistua tällä kakulla vai vaikuttaako pakastus ja sulatus kakun rakenteeseen kun se ei sisällä liivatetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittavasti en uskalla luvata, että kakun rakenne pysyisi pakastuksen jälkeen tarpeeksi hyvänä. Olen joskus pakastanut kakunjämiä, ja sulatuksen jälkeen se on ollut mielestäni hieman löysempää/pehmeämpää, kuin pakastamattomana. Tähän voi tietenkin vaikuttaa myös se, että kyseessä on ollut vain pieni kakunpala, eikä kokonainen kakku.

      Hmm. Mahtaiskohan mirrorglaze-kuorrutus onnistua niin, että kakkua pitäisi pakkasessa vain sen verran, että sen pinta on jäätynyt kuorrutusta varten, mutta sisältä ei ole vielä jäässä.. Uskallatko kokeilla? :)

      Poista
  71. Oli pakko testata tätä kakkua, kun oli saanut niin paljon kehuja :) ja nyt on aivan pakko sanoa, että aivan mahtavan makuinen kaikin puolin... suussa sulava ... nami! Tulen takuulla tekemään myös uudestaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Kiitos :) Tätä on tullut tehtyä itsekin jo monen monta kertaa. Tätä on muuten helppo muokata myös mm. laittamalla päälle esim. mansikoita. Tulee niinkin ihanaa herkkua :)

      Poista
  72. Pakko oli kokeilla tuota pojan synttärijuhlille, kun on saanut niin paljon kehuja. Kuulostaa ainakin hitsin hyvältä. Laitoin pohjaan puolet Marie keksejä ja puolet Digestive keksejä. Täyte maistui kyllä ihanan raikkaalta kun kipon puhtaaksi nuolin...😊
    Nyt minuu jänskättää, että kestääkö kasassa ilman liivatetta. Huomenna synttäreillä koemaistetaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni tämä kakku on pysynyt aina tosi hyvin koossa. Hyytyminen tapahtuu jonkinlaisen kemiallisen reaktion avulla, kun sitruuna ja maitotuote yhdistyvät. Mutta nyt muakin jänskättää, pysyikö kakku hyvin koossa!? :)

      Poista
    2. Kakku kesti hyvin kasassa. Kakku oli ihanan raikas, mutta osan mielestä liian makea (noudatin ohjeita)...jatkossa vähennän sokeria niin hyvä tulee :)

      Poista
    3. Hyvä, että kakku pysyi koossa! Sokerin määrä kannattaa tosiaan aina mitoittaa omaan mmakuunsa sopivaksi. Sitruunoidenkin happamuuksissa on eroja, joten sokeria saatetaan tarvita toisella kertaa vähemmän ja toisella kertaa vähän enemmän, aina kannattaa siis tarkistaa maku kesken leipomisen :)

      Poista
  73. Moi, sopisiko tämän kakun päälle kasa tuoreita mustikoita? :D Mietin vain sopiiko sitruuna ja mustikka yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Uskon, että mustikat sopivat päälle tosi hyvin! Tein vähän aikaa sitten vähän samantapaista sitruunaista juustokakkua mansikoilla (https://suklaapossu.blogspot.fi/2017/08/alyttoman-herkullinen-mansikka.html) ja se oli myös herkkua. Mansikat hieman taittoivat sitruunan makua ja samalla sitruuna korosti mansikoiden makua. Samanlailla voi käydä myös mustikoiden kanssa. Jos testailet mustikoita tämän juustokakun päällä, niin kuulisin mielelläni mitä pidit :)

      Poista
  74. Hurja kiitos kun olet jakanut tämän reseptin! Löysin tämän siis pienen googlettelun tuloksena ja päätin kokeilla, tosin korvasin sitruunan limellä sillä pidän limen mausta enemmän. Ja voi pojat kun oli h-y-v-ä-ä! Nam! Ja tosi kiva kun kerrankin on juustokakku jossa ei tarvittu liivatetta :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Tämä on kyllä ihan ykkösjuustokakku itsestänikin. Lime sopii taatusti tähän yhtä hyvin. Hmm. Pitää itsekin tehdä tämä seuraavaksi limellä, kiitti vinkistä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...