tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulun kahvikakku


Tätä Joulun kahvikakkuohjetta ei suotta ole kehuttu Herkkuhovin blogissa, sillä se oli tosi mehevä, kostea ja ihanan pehmoinen. Kakku on lisäksi ihanan helppo ja nopea tehdä. Kakun kuohkeasta rakenteesta ei olisi uskonut, että kakun tekemiseen ei tarvita edes vatkainta, vaan riittää, että ainekset kääntää sekaisin käsivoimin. Ja vain yhdessä kulhossa. Helppoa kuin mikäkin. Ainut vaikeus on odottaa kakun tekeytymistä muutama päivä. Kakku nimittäin paranee vain vanhetessaan. Ihastuttava maku!


Muokkasin hieman ohjetta mausteiden osalta ja käytin voisulan sijasta juoksevaa margariinia helppouden takia. Se teki kakusta vieläkin pehmoisemman. Koska pidän reilusti mausteisista leivonnaisista, lisäsin kaikkia mausteita alkuperäisohjetta enemmän. Lopulta oli siinä ja siinä, tuliko kardemummaa liikaa vai ei. Toiset syöjät eivät tuota huomanneet, vaan enemmänkin kehuivat kakkua. Tämä oli tosissaankin helppoa, hyvää, kosteaa ja kuohkeaa. Tuon taisin jo sanoa aiemminkin ;) Tosi mahtava Jouluinen kahvikakku! :D

Paistamisessa muuten kannattaa käyttää isoa kahvikakkuvuokaa. Itselläni oli käytössä reilun kokoinen sydänvuoka, johon mahtuu isompikin taikina. Oli juuri passelin kokoinen.


Joulukakku

iso kahvikakku

Aineet:
450 g (n. 6.25 dl) fariinisokeria
300 g (n. 4.5 dl) vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
1/2 rkl inkivääriä
1/2 rkl neilikkaa
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 dl piimää
2 munaa
100 g juoksevaa  margariinia

Ohje:
Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin. Kaada joukkoon piimä ja juokseva rasva sekä munat. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina hyvin voideltuun kahvikakkuvuokaan. 

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se sen jälkeen. Jätä vuoka kakun päälle jäähtymisen ajaksi. Näin kakku ei suotta kuivu ja pysyy mehevänä paremmin.

Vinkki:
* Kakku säilyy pitkään, joten sen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.



6 kommenttia:

  1. Hmm kannattaako tähän päälle tehhä esim kinuskikuorrutetta?
    tahtoisin kokeilla sellaista kuivakakulla....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä ettei, saattaisi hyvin sopiakin! Kakku ei suuresta sokerin määrästä huolimatta ole mikään hirvittävän makea, joten kinuski olisi varmaan todella herkullista ja tuplaisi nautinnon :P Toki pitää muistaa, että makeuden aistiminen riippuu maistajasta, mutta ainakin minä uskaltaisin kokeilla :)

      Poista
  2. Monellekko kakusta riittää? Tarjoaisin tätä juhlissa joissa toetysti myös muuta syötävää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos arvioi, että yksi tuollainen "kumpu" riittää yhdelle, niin kakusta piisaa 20 henkilölle. Tosin, kun meillä oli tätä tarjolla, niin 4 henkilöä tuhosi muun syötävän lisäksi 6 "kumpua". Kakusta riittänee arviolta siis n. 15-20 henkilölle :)

      Poista
  3. Nam, tämä on kyllä ihana ja helppo kakku. Meillä oli tämä kakku kahvipöydässä viime jouluna.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella ihanaa, herkullisesti Joulun makuinen :) Meillä onneksi on vielä pieni pala pakkasessa jäljellä, niin päästään vielä uudemman kerran nauttimaan tästä. Vaikka tällaisen tekisi toki äkkiä toisenkin, on niin helppo ja nopea tehdä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...