torstai 6. elokuuta 2015

Piparminttu-suklaajuustokakku / liivatteeton


Tällainen superminttuinen suklaakakku tuli tehtyä jo jokin aika sitten, kun pakkasesta löytyi ylimääräinen suklaakakkupohja. Eipä menny montaa hetkeä, kun päätin tehdä pohja päälle suklaamoussen piparmintulla höystettynä, sillä mikäs suklaisen kanssa sopisi paremmin yhteen kuin suklaa :)

Kakkuun tuli raikkautta melkoisesti, sillä piparminttuöljyä hurahti vahingossa muutama tippa liikaa. Tein ohjeeseen vielä pienen korjauksen ennen sen hyytymistä elikkä lisäsin hieman lisää suklaata. Näin liika piparminttuisuus tasottui hieman, vaikka kyllä edelleenkin syömisen tuntui kuin olisi hammaspesulla käynyt :) Jotain hyötyä epäonnesta piparminttuöljyn kanssa kuitenkin oli, sillä suklaan lisäyksen myötä täytteeseen tuli kivoja vaaleampia ja tummempia osia, jotka olisivat voineet olla vaikka vieläkin selkeämpiä. Ensi kerralla sitten :)


Maistelimme kotona kakusta muutaman palan ja loput päätyivät töihin. Kummasti se kakku vain sielläkin katosi. Suurin osa työkavereista tykkäsi kovinkin kakun raikkaudesta, eivätkä pitäneet pepsodenttimaista makua lainkaan huonoja ja loput tykkäsivät muuten vaan. Tai niin he ainakin väittivät :) Ensi kerralla kuitenkin pari tippaa vähemmän öljyä, niin hyvä tulee.




Piparminttu-suklaajuustokakku

n. 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

Täyte:
2.5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tummaa (50%) suklaata
5 tippaa piparminttuöljyä (itselläni meni vahingossa 8 tippaa ja oli "hitusen" liian piparminttuista)

50 g tummaa (50%) suklaata
0.5 dl kuohukermaa

Ohje:
Tee kakkupohja useita tunteja tai päivää ennen täyttämistä valmiiksi. Tee 20 cm kokoiseen vuokaan joko 1 annos (jolloin loput kakkupohjasta voi laittaa pakkaseen. Leikkaa tällöin jäähtynyt pohja 3 osaan. Käytä kakkuun 1 osa ja laita loput vaikkapa pakkaseen seuraavia kakkuja varten valmiiksi) tai tee taikinasta 1/3, jolloin saat yhden muhkeamman kakkupohjan. Jäähdytä pohja kunnolla.

Laita tarjoilulautaselle n. 20 cm kakkuvuoan reunaosa ja kakkupala sen keskelle. Voitele reunaosan sisäpuoli kevyesti.

Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata 100 g suklaata mikrossa varovasti n. 20 sekuntia kerrallaan. Kaada muutama tippa piparminttuöljyä sekä sula suklaa kerma-tuorejuustoseokseen ja vatkaa nopeasti kunnolla sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita reunoja myöten.

Sulata vielä 50 g suklaata. Sekoita joukkoon kuohukerma. Kaada lämmin suklaaseos (ei kuuma!) suklaavaahdon päälle. Sekoittele hieman täytettä nostellen sitä muun täytteen joukkoon. Älä sekoita kuitenkaan aivan reunoja myöten, niin ne säilyvät hieman vaaleampina. Jätä pinta epätasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 3 tunniksi tai yön yli. Kun täyte on jähmettynyt, poista vuoan reunaosa.





4 kommenttia:

  1. Ihana kakku! Tällaiset liivatteettomat kakkuohjeet on aina tervetulleita, kun lähipiiristä löytyy yksi kasvissyöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! :) Tällaisia liivatteettomia kakkuja/täytteitä onkin tullut tehtyä viime aikoina reippaasti tavallista enemmän. Suklaa on siitä kätsy, että niillä onnistuu liivatteettomat melko kätevästi. Kiva jos näistä ohjeista on muillekin iloa :)

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta! Ja näyttääkin, nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! :) Hyvää olikin! Siis jos vain unohtaa sen hammastahnamaisen liiallisen piparmintun maun ;) Mutta vähemmällä piparminttuöljyllä olisi ollut taatusti vieläkin parempaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...