sunnuntai 30. elokuuta 2015

Lakritsi-sitruuna-valkosuklaafudget



Helpot suklaafudget, joihin tulee helpoimmillaan vain kahta ainetta, ovat yksi eniten tekemistäni makeista herkuista. Tällä kertaa laitoin kondensoidun maidon ja valkosuklaan joukkoon makuaineiksi sitruunaa ja lakritsin paloja. Kyllä näistäkin vain hyviä tuli! Ihanan pehmoisia, miedon sitruunaisia makeisia. Nam!



Käytin ohjeen pohjana parisen vuotta sitten tekemieni helppojen sitruuna-valkosuklaa makeisten ohjetta hieman muokaten Ihastuin noihin miedon sitruunaisiin paloihin samantein, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tehdä niitä uudestaan. Mihin kummaan se aika katoaa, kun ei millään ehdi tekemään kaikkea mitä tahtoisi... No mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös :)


Koska aina "pitää" keksiä jotain muutettavaa, niin löysin sellaista nytkin. Laittaisin ensi kerralla lakritsin valkosuklaisen fudgemassan joukkoon vieläkin pienempinä paloina. Nyt sitruunainan fudge holahti suusta eteenpäin tosi nopsaan, mutta lakritsi jäi pyörimään hampaisiin hieman pidemmäksi aikaa. Pienemmät lakritsin palat ehkä auttaisivat sitruunaa ja lakritsia sulautumaan paremmin yhteen. Pitääkin testailla sellaista ensi kerralla. Mutta siis olivat nämä nytkin hyviä, ainakin itse olisin mussuttanut näitä reippaasti enemmänkin :)

Lakritsi-sitruuna-valkosuklaafudget

Aineet
1/2 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
400 g valkosuklaata
2 rkl sitruunan mehua
1 sitruunan kuori raastettuna
200 g lakritsia

Ohje:
Laita kondensoitu maito, pienemmäksi pilkottu suklaa sekä hienoksi raastettu sitruunan kuori kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan hämmentäen miedolla lämmöllä kunnes suklaa on lähes kokonaan sulanut. Varo polttamasta seosta pohjaan. Sekoita sitruunan mehu. Pilko lakritsin palat pienemmiksi ja sekoita niistä n. 150 g sitruuna-valkosuklaaseoksen joukkoon. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun (n.23 x 23 cm) astiaan. Ripottele päälle loput lakritsin palat ja paina kevyesti pinnan alle. 

 Laita astia jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Ja eikun nauttimaan.

Vinkki:
* Jos fudget ovat kovin tahmaisia paloiksi leikkaamisen jälkeen, jätä ne leivinpaperin päälle kuivahtamaan n. vuorokaudeksi. Tällöin niitä voi napsia suuhunsa ilman että sotkee sormensa.

* Fudget ovat todella pehmeitä. Jos haluat kovempia fudgeja, lisää valkosuklaan määrää ja laita sitä yhteensä 500 g.


15 kommenttia:

  1. Oi nam! Oon ihastellut ennenkin näitä sun ihania fudgeja täällä blogissa. Täytyy kyllä ehdottomasti tehdä itsekin joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minka :) Näitä fudgeja tulee kyllä tehtyä ihan mahdottoman usein, ovat niin helppoja tehdä ja ihanan makuisi :P Kannattaa testailla ihmeessä itsekin! :D

      Poista
  2. Mä haluaisin sen salaisuuden, että miten noista paloista saa leikattua noin kauniita! Tai siis kauniisti ja siististi ja tasakokoisesti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih, kiitos AidaD! :) Eipä siinä kummempaa salaisuutta. Leikkaan kylmän levyn ensin veitsellä noin niinku suurinpiirtein samanlevyisiksi suiruiksi ja sen jälkeen toiseen suuntaan sama juttu :D

      Poista
  3. Oi nam, onpas ihanan näköisiä! Fudget on kyllä hyviä (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Roosa :) Niin ovatkin, ihan mahtavaa herkkua! :P

      Poista
  4. Joo ei pitäis tähän aikaan illasta katsella leivontablogeja. Tälläisiä herkkukuvia sitä sitten lävähtää ruutuun, apua!! :D Pakko laittaa testiin joku kerta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh :D Kiva kuulla, että kuvat saivat aikaan tuon reaktion Herkkuhovi! Eipä muuta kuin kokeilemaan joskus, tuo sitruunainen fudge oli kyllä niiiiin hyvää, että oksat pois! ;)

      Poista
    2. Joo sitruuna on muutenkin yksi lemppareista (ja laku), ja sitten vielä ne maut fudgessa.. oijoi.. Teen näitä parin viikon päästä pieniin kahvitteluihin kyllä taatusti! ;)

      Poista
    3. Toivottavasti maistuu! :D Vai ehditköhän jo testailemaan? Vastaamiseni kun kesti arki- ja remonttikiireistä johtuen hitusen aiottuna pidempään..

      Poista
  5. Kiitos Heidi! :) Sitruuna sopii melkein mihin tahansa, ja lakun kanssa se on erityistä herkkua :P
    Ai teilläkin on ollut remonttipuuhia. Ne ovat raskaista, mutta onneksi lopputulos palkitsee :) Itseänikin harmittaa se ettei ole ehtinyt vierailemaan muiden blogeissa niin paljon kuin olisi tahtonut. Mutta ehkä se tästä helpottaa, kun saa keittiön valmiiksi syksyn aikana :) Teillä onkin nyt ihanat hetket käsillä, kun pääsette muuttopuuhiin. Vaikka muuttaminen onkin usein raskasta, on se yleensä sen arvoista :) Leppoisia muuttohetkiä teille ja leivotaan molemmat uusissa tiloissa kaikkea hyvää :)

    VastaaPoista
  6. Kaikkea ihanaa sulla tällä taas! On viime aikoina vähemmän ehtinyt seurailla blogeja, mutta nyt kuola valuen katselen taas. ;P Olen hidas tekemään tällaisia pikkumakeita, mutta nämä näyttävät niin sikahyville, että laitan muistiin vastaisuuden varalle. Nams ja mums!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori! Meillä on näimmä molemmilla kiireitä. Itsellänikin kesti vastata tähän vähän turhankin pitkään, pahoittelen! Nämä ovat niin nopeja ja helppoja tehdä, että suosittelen kokeilemaan. Ja makukin oli tietenkin hyvä ;) Kokeilehan, vaikkapa Joululahjoiksi! ;)

      Poista
  7. Toiseen reseptiisi verrattuna tässä on suklaaseen verraten vähemmän kond.maitoa. Tuleeko tosiaan vain puoli purkkia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee :) Sillä toisella ohjeella tuli mielestäni hieman liiankin pehmeää fudgea, joten lisäsin valkosuklaan määrää tähän ohjeeseen. Eipä tämäkään fudge kuitenkaan kovaa silti ole :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...