lauantai 15. elokuuta 2015

Mokkapala-kakku, Raita-koira


Veljenpoika täytti vuosia ja sai tapansa mukaan kakun. Tällä kertaa toiveena oli hänen Raita-nimiseen pehmoleluunsa (tai toisella nimellä "Pitkänakkiin") liittyvä kakku. Raita on siis pitkänmallinen, nakin muotoinen raidallinen mäyräkoira. Sain lempilelusta valokuvan, jonka perusteella muovasin tällaisen kakun :)


Sillä hetkellä, kun lupauduin kakun tekoon, en muistanut pääjääkaappimme olevan rikki. Tämän hetkinen varajääkaappimme on sen verran pieni, että sitä olisi pitänyt tyhjentää reippaasti, mikäli kakun olisi halunnut sinne. Pelko jääkaappisäilytyksestä kuitenkin haihtui, kun kuulin pojan ja hänen siskonsa lempimakuja olevan mokkapalat. Huoh! Ei siis välttämätöntä tarvetta jääkaapille, sillä mokkapalat säilyvät huoneenlämmössäkin yön yli :) Mokkapalojen kakkuosaan käytin Mielettömän mehevän suklaakakkupohjan ohjettani ja paistoin sen pellillä. Oih ja voih, kun siitä tuli pehmoinen, ihan täydellinen, höttöinen mokkapalapohja. Tätä pohjaa käytän jatkossakin mokkapaloihin, nam!!


Kuorrutuksen tein perusmokkapalaohjeeni lempparikuorrutusohjeella. Ja huh huh minkälaista suttaamista tuo kuorrutteen laittaminen oli. Sitähän oli joka paikassa! Kuorrute valui juuri sinne minne tahtoi, mutta ei sinne mihin itse tahdoin sen. Lopulta kunnon taistelun jälkeen sain sen pysymään pinnalla joten kuten. Ainoastaan tuo peräpää jäi ilman kuorrutetta. Nimittäin aina kun laitoin tuota mokkaseosta vähänkään sinne, se romahdutti osan peräpäästä pois.. No koska Raita ei olisi Raita ilman raitoja, kaulitsin päälle myös niitä valkosuklaamassasta ja Hopea toffee-karkeista tehdystä massasta. Ne peittivät osaltaan tuota ruskeaa pintaa. Toisaalta eikös tuollainen rösöinen pinta sovikin hyvin pehmolelukakun pinnaksi, se on vähän kuin karvaa? :)


Synttäripojan perheessä lopputulokseen oltiin kuitenkin kaikin puolin tyytyväisiä ja kakku muistutti esikuvaansa tarpeeksi. Ja sekös pääasia :)


Koiran mallinen mokkapala-kakku

Pohja:
1.66 kertainen annos Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa n. 40 x 30 cm syvälle uunipellille paisto 170 asteessa n. 20 minuuttia.

Kuorrutus:
75 g voita
3 tl espresso pikakahvijauhetta
3 rkl vettä
4.5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Muuta:
Banaanin makuisia suklaapatukoita häntään, jaloiksi ja kuonoon
Raidat oranssiksi värjättyä valkosuklaamassaa ja Hopea toffee-karkeista tehtyä massaa

Ohje:
Tee mielettömän mehevää suklaakakkupohja-taikina ja paista syvällä uunipellillä. Anna jäähtyä hetki.

Jaa pohjalevy kahteen yhtä suureen osaan. Nosta ensmäinen pala varovasti tarjoilulautaselle. Muotoile reunoja pyöreämmiksi. Nosta myös toinen pala päälle paistilastoja (ja apukäsiä) apuna käyttäen. Leikkaa kakun keskeltä pala pois, jotta saat siitä U:n mallisen. Muotoile päätä ja niskaa. Laita patukat hänniksi, jaloiksi ja kuonoon. Lisää hieman ylijäänyttä kakkupohjaa kuonon kohdalle ja muotoile valmiiksi. Alla näkyy hieman vaihekuvia kokoamisesta. (Huomaatko, kuinka pehmeän ja mehevän näköinen pohja oli. Eikä pelkästään näköinen, vaan myös tuntuinen ja makuinen ;) )


Tee kuorrute. Sulata kuorrutuksen rasva mikrossa. Sekoita joukkoon espressopikakahvijauhe sekä vesi. Lisää kaakaojauhe ja tomusokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus muotoillun kakun päälle ja reunoille. Anna kuorrutuksen jähmettyä.

Kaulitse valkosuklaamassa ohueksi levyksi ja leikkaa nauhoja kakun päälle. 

Ota kääreet pois Hopea toffee-karkeista ja laita mikron kestävään kulhoon. Lämmitä niitä mikrossa ihan vain muutama sekunti, kunnes palat ovat hieman lämmenneet. Muovaile ja painele toffeet yhteen klönttiin ja vaivaa toffeemassaa käsien välissä kunnes joukossa ei ole enää karkin palasia, vaan se on pehmeää massaa. Kaulitse toffeemassa ohueksi levyksi, leikkaa nauhoja ja aseta kakun päälle. 


Valmis.

PS. Laitan tämä tänne blogiin Täytekakut-kategorian alle, vaikka tämä onkin täytteetön kakku, niin löydän kakun tarvittaessa uudestaankin :)

4 kommenttia:

  1. Aivan loistava kakku, Suklaapossu! :) On varmaan päivänsankari ollut mielissään. Nams ja mums! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Leena-muori! :D Lapset ovat kyllä tosi ihania kakkutoiveitensa suhteen. Siinä saa tällainen vanhempi täti olla tarkkana millaisen kakun tekee ;) Mutta aina ovat tähän mennessä olleet iloisia kakuistaan ja odottaneet yhtenä parvena kakun ympärillä kakun korkkaamista :) Tälläkin kertaa kaikki lapset valitsivat omat kohtansa ja ekana kakusta hävivät jalat, korvat sekä kuono :D

      Tämä oli kyllä niin mahdottoman pehmeä ja ihanan makuinen mokkapalakakku, että blogista löytyvä mielestäni paras mokkapalaohje (http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/04/parhaat-pehmeat-mokkapalat.html) sai todella hyvän kilpailijan. Tämä kyllä taitaa voittaa kisan ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...