Makeisten sisällä on tosi helppotekoinen ja maultaan ihanan piparminttuinen täyte. Sellainen pehmoinen, hieman jauhomainen, joistakin minttumakeisista tuttu sisältö (en saa päähäni sen tarkempaa nimeä). Maku noin ylipäätään muistutti melkoisesti after eightejä, nams! Täyte tosin ei ole näissä niin pehmeä ja tahmea, mutta se maku, se maku.. Muistan nähneeni tällaisten vastaavanlaisen täytteen joskus kaupassa plaratessani jotain leivontakirjaa (mutta enhän mä nyt enää sitä kirjan nimeä muista). Mieleeni jäi vain se, että joukossa oli suklaata ja tomusokeria ja niistä saatiin helppo ja nopea täytemassa karkeille. On tosi toimiva idea, ja piparminttuöljyllä maustettuna myös herrrrrkkua!
Päälle sulattelin suklaanmakuisia Candy Melts-nappeja. Ne ovat niitä suklaakorvikkeita, jotka kovettuvat hyvin ja kestävän tällaisten karkkien pinnalla paremmin sulamatta kuin (temperoimaton) suklaa. Maku ei ole suklaanveroinen, mutta näissä oli sisällä niin paljon makua, ettei tuota päällistä maistanut niin hyvin, että se olisi kovin paljon haitannut. Toki jos tekisin näitä uudestaan, dippaisin makeiset luultavammin kunnon suklaaseen. Temperoituun sellaiseen. Siis jos temperointi vaan onnistuisi..
Maistattelin näitä muuten kotosalla, ja sain kommentin "oho, ooks sä tehnyt nämä itse?". Ja tuo jos mikä oli positiivista ihmettelyä kyseiseltä henkilöltä. Eli ilmeisesti maistuivat hänellekin :) Ja tässä tulee näiden ihanan raikkaiden piparminttuisten makeisten ohje.
Piparminttu-suklaamakeiset
Koosta riippuen n. 70 kpl
Aineet:
75 g tummaa (n. 50%) suklaata
0.5 dl kermaa
300 g (n. 6 dl) tomusokeria
n. 8 tippaa (maun mukaan) piparminttuöljyä
Kuorruttamiseen:
n. 250 g suklaan makuisia Candy melts-nappeja (tai tummaa suklaata)
Ohje:
Tee täyte: Pilko 75 g suklaata mikron kestävään pieneen kulhoon. Mittaa joukkoon kerma. Kuumenna mikrossa muutama sekunti kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Sekoita suklaaseokseen piparminttuöljyä ja tomusokeri. Vaivaa, kunnes aineista muotoutuu pallo.
Muotoile pallosta kaksi, noin 35 cm pituista pötköä ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Muotoile pallosta kaksi, noin 35 cm pituista pötköä ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Sulata candy melts (tai suklaa) mikrossa välillä sekoitellen. Dippaa minttukiekot seokseen.
Nosta makeiset leivinpaperin päälle jähmettymään.
Nosta makeiset leivinpaperin päälle jähmettymään.
Säilytä valmiita makeisia jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)