lauantai 17. joulukuuta 2016

Riisimuro-suklaa -tikkarit


Vaahtokarkeista ja riisimuroista syntyvä riisimuromassa on kätevä apu mm. isompia kakunkoristeita tehdessä, mutta se sopii hyvin myös herkutteluun, vaikkapa tikkareiden muodossa! Tein nämä riisimuro-suklaatikkarit tytön tarhan myyjäisiin jouluisen kahvikakun ja mielettömän mehevän piparminttu-suklaakakun lisäksi. Tekeminen oli helppoa, eikä aineitakaan tarvittu kuin muutama hassu. Maisteltiin tyttöjen kanssa tikkari per naama ennen kuin laitettiin loput eteenpäin. Tytöt olisivat mieluusti menneet myyjäisiin ostamaan nämä takaisin meille, niin hyviä olivat ;)


Testailin samalla miten silikoninen kuusimuottini toimii riisimuromassan muotoilussa. Kuten etukäteenkin hieman epäilin, ei kuusen muoto pysynyt kovin selkeänä. Olisikin ollut helpompi, jos massan olisi painellut laakeaan vuokaan ja leikannut siitä kolmion mallisia (=kuusen mallisia) palasia. Tosin tuo kuorrutus osaltaan peitti herkkujen tarkan muodon, ja lopputulos muistutti kuin muistuttikin hieman joulukuusta.


Kuorrutteeseen käytin "muka suklaata " eli tumman suklaan makuisia Candy Melts -nappeja. Vaikka niiden maku vain muistuttaa aitoa suklaata, olivat ne näissä riisimuroherkuissa tarpeeksi suklaisia. Lisäksi niiden koostumus muistuttaa jähmettymisen jälkeen temperoitua suklaata, joka on tällaisissa pussiin laitettavissa tikkareissa tosi hyvä. Ilman temperointiahan suklaa saattaa sulaa sormii tai lähmääntyä kiinni pusseihin tms. Jos kuitenkin haluaa suklaisemman, aidomman lopputuloksen, kannattaa kuorruttamiseen käyttää aitoa suklaata.


Meillä ei edes syödä riisimuroja (muuta kuin näin herkkujen muodossa), mutta jostain kumman syystä niitä eksyy kaappeihin aina silloin tällöin. Tällaiset vaahtokarkki-riisimuronamipalat ovat hyvä hukkausherkku tuollaisissa tilanteissa, joissa kaapeissa pyörii ylimääräisiä riisimuroja. Vaahtokarkkien maku vaikuttaa näihin paljon, joten kannattaa käyttää maukkaan makuisia vaahtiksia. Mukaan voi toki heittää myös hieman vaikkapa vaniljasokeria, tai mikä ettei muitakin mausteita.

Tässä tulee ohje :)

Riisimuro-suklaa -tikkarit myyjäisiin

n. 20 kpl

Aineet:
n. 150 g vaahtokarkkeja
40 g voita
n. 9 dl riisimuroja

Kuorrutteeseen (riitti n. 10 tikkarin päälle + 10 tikkarin kokokuorrutukseen:
250 g tumman suklaan makuisia Candy Melts -nappeja
100 g maitosuklaan makuisia Candy Melts -nappeja
strösseleitä

Ohje:
Laita vaahtokarkit ja pienemmäksi pilkottu huoneenlämpöinen voi mikron kestävään kulhoon. Lämmitä mikrossa välillä sekoitellen, kunnes vaahtokarkit ja voi ovat kokonaan sulaneet. Sekoita joukkoon riisimurot.


Voitele yksittäiset silikonivuoan reiät (tai isompi vuoka) hyvin. Painele hyvin koloihin ja anna jähmettyä hetki.



Kun riisimuromassa on jähmettynyt, painele ne ulos muoteista (tai jos teit muroherkut isompaan vuokaan, leikkaa sopivan kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi).


Sulata Candy Meltsit (tai suklaat) varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan välillä sekoitellen. Kasta tikkaritikun toinen pää sulaan massaan ja tökkää se riisimuromassa-kuusien sisään. Näin tikku pysyy paremmin paikoillaan. Dippaa sen jälkeen koko riisimuromassaosa sulaan candy meltsiin. Laita kovettumaan leivinpaperin päälle. Koristele samantein vaikkapa strösseleillä.



Anna kovettua. Valmista!

Vinkki:
* Riisimuromassa tarttuu käsiin helposti. Voit estää tämän öljyämällä kädet ennen riisimuromassan käsittelyä.

4 kommenttia:

  1. Voi miten ihania! Tuollaiset menee (meni ;D) kyllä ihan varmasti kuin kuumille kiville! :D

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä tikkareita : )
    Pitää kokeilla joku kerta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testailemaan :) Tuota vaahtokarkki-riisimuroyhdistelmää söisi vaikka pelkiltäänkin :P

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...