sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Mielettömän mehevä piparminttu-suklaakakku


Piparmintulla maustettu mielettömän mehevä suklaakakku, jonka päällä kerros piparmintulla höystettyä suklaata, mmmm!



Tytön tarhassa vietettiin perinteisiä joulumyyjäisiä marraskuun viiminen päivä. Myyjäiset ovat minulle yleensä ihana hetki testailla paljon erilaisia leivonnaisia, kun pääsee itse maistelemaan kaikkea uutta, mutta kaikkia ei tarvitse hukuttaa omaan suuhunta ja sitä kautta omalle vyötärölle. Tämä syksy on ollut kuitenkin niin kiireinen, että ajattelin aluksi leipovani sinne vain jonkun yhden piirakan. Kuten arvata saattoi eihän se siihen jäänyt! Havahduin kahta päivää aiemmin testailemaan muutamaa erilaista juttua, joista yksi oli tämä piparminttu-suklaakakku. Maistelin mielettömän mehevän kakkupohjan tasoittamisesta ylijääneitä paloja yhdessä jämäkuorrutuksen kanssa, ja voi slurps, ihan mielettömän hyvää!


Kakkupohjana käytin siis jälleen kerran luotto-ohjettani, maailman parasta suklaakakkupohjaa eli Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa. Sen tekemiseen, taikinakulhojen kaapimiseen ja valmiin herkun syömiseen tai muille antamiseen ei näimmä vain kyllästy koskaan. Mutta mitäpä sitä vaihtaa hyvää ohjetta, varsinkaan silloin, kun haluaa tarjota muille parasta :)


Mun piti tehdä kakun kuorrutuksesta kolmivärinen käyttämällä kolmea erilaista suklaata, mutta juuri nyt, elämäni ensimmäistä kertaa, mokoma maitosuklaa kärvähti mikrossa. Samaan aikaan vauva heräsi, enkä ehtinyt tekemään enää uutta maitosuklaata, joten nyt mentiin kaksivärisenä eli valkosuklaalla ja tummalla suklaalla. Ihan kiva tuli näinkin, vai mitä mieltä olette? :)

Tumman suklaan joukkoon laitoin hieman kermaa pehmentämään sitä. Mukaan laitoin myös piparminttuöljyä, nam! Valkosuklaan joukkoon en laittanu mitään ylimääräistä (=kermaa) silläkin uhalla, että se olisi leikattavissa kovaa. Tähän oli ihan käytännöllinenkin syy, sillä jouduin pakkaamaan kakun kunnolla ja halusin välttää mahdollisesti liian pehmoisen kuorrutteen tahmaantumista pakkausvaiheessa sitä ympäröiviin kelmuihin yms.. Jos kakkua ei joudu vuoraamaan kelmulla, kuorrutteesta kannattaa tehdä hieman pehmeämpi lisäämällä kermaa molempien suklaisen joukkoon, niin se on vieläkin helpommin leikattavissa.


Tuossa yllä olevassa kuvassa näkyy myös muita myyjäisiin leivottuja herkkuja. Niistä lisää vielä lähiaikoina.

Mutta kyllä vain sain niin äärimmäisen herkulliset jämät maisteltavaksi, että pitää tehdä tällainen kakku joskus itsellekin, kröhöm, siis kylään tuleville vieraille ;)



Mielettömän mehevä piparminttu-suklaa -kahvikakku

n. 20 cm vuokaan

Kakku:
5 tippaa piparminttuöljyä

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata + 2 rkl vispikermaa + 3 tippaa piparminttuöljyä
50 g valkosuklaata

Ohje:
Tee mehevä suklaakakkutaikina erillisen ohjeen mukaan. Sekoita taikinan joukkoon vielä piparminttuöljy. Kaada taikina haluamasi muotoiseen, noin 20-22 cm voideltuun vuokaan ja paista kypsäksi. Anna jäähtyä kunnolla.

Kun pohja on jäähtynyt, tee kuorrutus. Pilko suklaat kahteen mikron kestävään kulhoon (tumma suklaa toiseen ja valkosuklaa toiseen). Lisää tumman suklaan joukkoon vispikerma. Lämmitä suklaita mikrossa varovasti välillä sekoitellen, kunnes ne ovat kokonaan sulaneet. Sekoita tumman suklaan joukkoon muutama tippa piparminttuöljyä. Levitä tumma suklaa kakun päälle.



Liruttele päälle valkosuklaata sinne tänne:



Vetele veitsen kärjellä marmorikuviota kakun pinnalle, kunnes lopputulos miellyttää silmääsi.



Anna kuorrutteen asettua hetki ja nauti. 

Vinkki:
* Ohjeessa olevilla määrillä kuorrutteesta tulee kovahko. Siitä voi tehdä hieman pehmeämmän lisäämällä kermaa molempien suklaisen joukkoon. Sopivat määrät lienevät: tumman suklaan joukkoon yhteensä 0.5 dl ja valkosuklaan joukkoon 1.5 rkl kermaa.


10 kommenttia:

  1. Näyttää ihan sairaan hyvältä! Pakko kokeilla itekin, mutta tietenkin mä mokaan kuorrutteessa :'D Kerran leivoin kaverin kanssa kinder piirakkaa, ja ensin paloi pohja uunissa ja maitosuklaa mikrossa :'D No me ei kylläkään olla ammatti leipureita joten sen ehkä ymmärtää... Sun blogi on muuten mun lemppari leivontablogi c:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hihih, siinäpä oli epäonnea kerrakseen! :'D Ihana kuulla, että muillekin sattuu ja tapahtuu keittiössä. Onneksi keittiössä harvoin saa aikaan mitään suurempia tuhoja ja mokan sattuessa voi yrittää taas uudestaan :) Sopii kaltaiselleni sättärille, jolla aina silloin tällöin leivonnaiset ei mee ihan sillee kun on miettinyt.. Mutta kokeilehan ihmeessä tätä kakkua! Vahtaa vaan sitä suklaata tarkkaan ja sekoittele mieluummin liian usein, kuin liian harvoin. Mäkin yritän ensi kerralla onnistua vähän paremmin :)

      Voi kiitos Mea, tuo oli ihana kuulla! :) Ihanaa joulunodotusta! :)

      Poista
  2. Ohh tämä taitaa olla nyt se kakku, jonka teen jouluksi joulupöytään! :) Täytynee kuitenkin ainakin kerran testata, millainen tästä tulee.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että innostuit! Kokeilehan ihmeessä, testiversio on aina hyvä tehdä ;) Huih, nyt alko jänskättää mitä pidät :)

      Poista
    2. Tein tätä loppujenlopuksi vain tänään - kyllä oli herkkua! :) :) Jätin pakon edessä tuon piparmintun pois, kun en sitä mistään enää löytänyt ajoissa, mutta oli kyllä ihan täysi kymppi noinkin! Tätä teen kyllä myöhemminkin, oli tämä sen verran suussasulavaa ja lopulta tosi "kevyttä"! :)

      Poista
    3. Voi kun kiva kuulla, että maistui! Oikein ihanaa alkanutta vuotta Elisa!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Ihanaa oli, ainakin se mitä pääsin maistamaan. Ihanasti tuo kakkupohja vain toimii joka paikassa :)

      Poista
  4. Kauniiksi olet osannut vedellä suklaat tuohon pintaan. Sekin on taito. Nimimerkillä "vaikka miten hienoa yritän niin kauhean rumaa tulee" 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tipi :) Minusta marmorointi on tosi kiva saada pinnasta koristeellinen. Vetelee vaan pitkin rauhallisin vedoin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...