keskiviikko 30. elokuuta 2017

Älyttömän helppo yhden aineen banaanijäätelö


Ensi viikon alkupuolelle on luvassa vielä hieman lämpimämpää ja jopa miltei kesäistä säätä, joten nyt on hyvä aika tehdä jäätelöä! Ja mitäpäs muutakaan kuin superhelppoa, yhden aineen jäätelöä. Nyt meilläkin kokeiltiin tätä yhden aineen ihmettä, johon tulee vain banaania. Superhelppoa, nopeaa, terveellistä ja herkkua, pakko myöntää. Jäätelöön tarvitaan siis vain banaania, pakastin sekä jokin tehosekoitin tms. millä jäätyneet banaanin palat voi hurauttaa silkkisen pehmeäksi, herkulliseksi banaanijäätelöksi.

Olin jutellut meidän vanhimmalle tytölle (8v) jo varmaan parisen vuotta sitten jäätelöstä, jonka saisi tehtyä vain banaanista. Itse en moista jäätelö ollut koskaan tehnyt, mutta netissä liikkui tuolloin paljon noita älyttömän helppoja jäätelöohjeita ja mainitsin asiat tytölle ohimennen. Hänelle oli jäänyt mieleen tuo helppo ohje ja yhtäkkiä yllättäen nyt elokuussa pienissä jäätelönhimossaan hän päätti tehdä sitä.


Tyttö otti banaanin, pilkkoi sen ja asetti palat leivinpaperinpäälle. Leivinpaperi nostettiin lautaselle ja koko banaanit pääsivät pakkaseen. Sitten kuluikin muutama (viileämpi) päivä, kunnes pannaria tehdessä yhtäkkiä muistettiin ne. Hurautin kunnolla jäätyneet palat jäänmurskaamiseen tarkoitetulla monitoimilaitteella pienemmiksi. Ensin näytti siltä, ettei siitä mitään jäätelöä tullutkaan, sillä seos muistutti pieniä kivenpaloja. Mutta kun muutaman kerran pyöräytti lusikalla soseutettua, jäisiä banaanin paloja, se muotoutui jäätelön näköiseksi, pehmeäksi banaanipehmiksen makuiseksi palloksi. Tytötkin tykkäsivät hirmuisesti tästä terveellisemmästä jäätelöstä ja ehkä tätä tullaankin tekemään nyt jatkossa joka vuosi.

Tuosta yhdestä banaanista tuli kaksi pientä jäätelöpalloa. Tätä sopivan makeaa jäätelöä on helppo muokkailla lisäämällä joukkoon erilaisia "täyteaineita" esim. kaakaojauhetta, nutella tms.. Hmm. Tätä pitääkin tehdä vielä lisää ;)

Älyttömän helppo yhden aineen banaanijäätelö 

2 jäätelöpalloa

Aine:
1 banaani

Ohje:
Kuori banaani. Viipaloi se. Laita leivinpaperin pala vaikka pakastusta kestävän lautasen päälle. Nostele viipaleet leivinpaperin päälle ja laita lautanen pakkaseen vähintään muutamaksi tunniksi tai odottamaan sopivaa jäätelöhetkeä. Hurauta tehosekoittimella sileäksi. Nauti samantein.

Vinkki:
* Voit pilkkoa banaanit hyvissä ajoin pakkaseen valmiiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...