Halusin kutsua vieraita kylään ja sain samalla hyvän tekosyyn tehdä kakun. Tai oikeastaan taisinkin haluta tehdä kakun ja sain samalla hyvän syyn vieraiden kutsumiselle.. No samapa tuo, oli miten päin vaan. Joka tapauksessa herkuttelimme vieraiden kanssa tällä vadelma-sitruunatäytteisellä kakulla :)
Edellisessä tekemässäni kakussa vadelma-sitruunatäytteen sitruunaisuus tuli sitruuna-rahkasta ja -tuorejuustosta. Minua häiritsi sitruunan hieman esanssinen maku, joten halusin tehdä täytteen tällä kertaa maustamattomilla tuotteilla lisäten sitruunamehun määrää sekä raastamalla mukaan sitruunan kuorta. Samalla vaihdoin rahkan ranskankermaan. Täyte muistuttaa ainesosiltaan siis melko paljon suosikkitäytettäni eli mansikkamoussea.
Sitruunaisuus tuli täytteessä erille aika mukavasti. Vadelma sen sijaan maistui yllättävän hentona, vaikka sitä oli sama määrä kuin viime kerrallakin, jolloin kakku oli selkeästi vadelmaisempi. Hetken pähkäiltyäni asiaa löysin todennäköisimmän syyn siitä, että ranskankerma vaahtoutuu, mutta maitorahka ei. Ja koska vatkasin täytettä melko voimakkaasti jonkin aikaa ranskankerman lisäyksen jälkeen, jäi vadelman suhteellinen määrä lopulta hieman pienemmäksi, kuin edellisessä rahka-versiossani.. Hyvää tämä kuitenkin oli! Ensi kerralla tosin aion korvata osan ranskankermasta maitorahkalla; sitten uskon maun olevan juuri sitä mitä haenkin.
Tuhlasin kakkuun koristeiksi kaikki löytämäni suklaamassasta tehdyt koristeet, joiden pintaan olin suihkuttanut pronssista kimallesprayta.
Pohjana:
16 cm
vuokaan tehty 2 munan sokerikakkupohja
Vadelma-sitruunatäyte:
2 dl kuohukermaa, laktoositon
200 g laktoositonta ranskankermaa
200 g Viola maustamaton tuorejuustoa, laktoositon
n.300 g vadelmahilloketta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunan mehua
2 tl liivatejauhetta
Vadelmahilloke:
230 g vadelmia
0.5 dl vettä
1 dl hillosokeria
Kreemi (ei mennyt kaikki):
50 g leivinmargariinia, laktoositon
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
0.5 rkl vettä
Kostutus:
n. 0.65 dl vadelmamehua
Valkosuklaamassa:
200 g valkosuklaata
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl tomusokeria + kaulitessa hieman lisää
Wiltonin valkaisuainetta
turkoosia ja sinistä pastaväri
Ohje:
Ohje:
Tee ensin sokerinkakkupohja (ohje sokerikakkupohjaan tulossa lähiaikoina). Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista, mielellään jo edellisenä päivänä.
Tee vadelmahilloke. Laita hillokkeen aineet
kattilaan ja anna kiehua n. 5 minuuttia välillä sekoittaen. Anna seoksen
jäähtyä kunnolla.
Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatejauhe sitruunamehuun. Kun jauhe turvonnut, lämmitä seosta mikrossa, kunnes liivate on kokonaan liuennut sekaan (n.15 sek). Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, maitorahka, vadelmahilloke ja sokerit kerman joukkoon. Lisää joukkoon liivateseos ohuena nauhana.
Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta ja täytä kakku. Laita kakku jääkaappiin hyytymään mielellään ainakin seuraavaan päivään asti.
Tee sokerikreemi vatkaamalla huoneenlämpöiseen margariiniin vaniljasokeri ja tomusokeri vähitellen lisäillen. Lisää lopuksi vesi vielä hetken aikaa vatkaten. Levitä seos kakun pintaan ja reunoille ohut kerros. Mikäli kreemi on liian jäykkää, lämmitä sitä muutama sekunti mikrossa, jolloin se pehmenee hieman. Laita kakku jääkaappiin kreemin lisäyksen jälkeen, kunnes se jähmettyy. Kuorruta kakku valkosuklaamassalla ja koristele. Huomaa, että jos suihkautat pintaan (kimalle)sprayta, niin kakku alkaa helposti hikoilemaan pinnalta, joten tee se juuri ennen tarjoilua (itselläni meni sprayaamisesta muutama tunti kahvitteluun ja kakku oli kuin suihkupullosta saanut; täynnä pieni vesikarpaloita, kuten alla olevasta kuvasta näkyy).
Voi miten suloinen kakku! Ruusun ja lehtien ansiosta myös hienostunut, sopii aikuisten kahvitteluun :)
VastaaPoistaKiitos Taru! :) Pitäisi taas tehdä kukkia ja lehtiä lisää varastoon. Niillä saa niin helposti kakkuun kuin kakkuun hieman erilaista tunnelmaa :)
Poista