Aloittaessani leipomaan tajusin aikani olevan sen verran
rajallinen, että joutuisin jättämään valkosuklaan karamellisoinnin väliin.
Alkuperäisohjeessa luvattiin lopputuloksen olevan ilman sitäkin herkullinen,
joten päätin kuitenkin jatkaa. Ja herkullisia nämä mielestäni olivatkin!
Lopputuotoksessa Whisky ei kylläkään maistunut mielestäni ollenkaan, vaan
makupaletti koostui makeasta valkosuklaasta, kirpeähköstä raparperista, ihanan
rapeasta pohjasta ja pehmeän rapsakasta kinuskivivahteisesta päällisestä!
Leivokset olivat koostumukseltaan jossain keksin ja piirakan välissä. Jos
jotain muuttaisin, niin tekisin satsin inan isompaan vuokaan, niin saisin pohjasta
ja paloista muutenkin hieman ohuempia. Eikä kaltaiseni makeanystävän mielestä
valkosuklaan suuremmasta määrästäkään haittaa olisi (lisäsin määrät suoraan
ohjeeseen) :)
n.16-20 kpl.
Pohja:
2.25 dl vehnäjauhoja
0.75 dl tomusokeria
1/4 tl suolaa
120 g kylmää voita pieninä palasina
2.25 dl vehnäjauhoja
0.75 dl tomusokeria
1/4 tl suolaa
120 g kylmää voita pieninä palasina
Täyte:
220-250 g valkosuklaata
220-250 g valkosuklaata
n. 1 l reilun sentin mittaisia
raparperinpaloja
1.5 dl sokeria
2 rkl whisky
1.5 dl sokeria
2 rkl whisky
Päälle:
90 g voita sulatettuna
90 g voita sulatettuna
2.5 dl vehnäjauhoja
1.25 dl = n. 100g fariinisokeria kevyesti pakattuna
1.25 dl = n. 100g fariinisokeria kevyesti pakattuna
1/4 tl suolaa
Ohje:
Tee pohja. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Sekoita jauhot,
sokeri ja suola joko kulhossa tai hurauttaen nopeasti
sekoittimessa, kunnes aineet ovat sekaisin. Lisää voi. Nypi voi joukkoon tai
hurauta koneella kunnes syntyy taikinapallo. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle
alustalle ja vaivaa kevyesti pari kertaa. Levitä seos n. 20cm x 20 cm leivinpannulle tasaiseksi levyksi.
Pistele pohja haarukalla ja esipaista n. 20 minuuttia, kunnes se on kullanruskea.
Anna pohjan jäähtyä.
Tee raparperitäyte: Yhdistä raparperin palat, sokeri ja
whisky pannulla ja lämmitä keskilämmöllä kunnes seos alkaa kiehua. Peitä pannu
ja keitä n.6-8 minuuttia, kunnes raparperinpalat on pehmenneet. Poista
kansi ja keittele keskilämmöllä kunnes neste haihtuu. Itse keittelin seosta yli puoli tuntia, ja neste vain oli ja pysyi. Lopulta kaadoin seoksen siivilään ja valuttelin ylimääräisen nesteen pois..
Tee päällinen. Sekoita aineet keskenään kulhossa ja
sekoita sormin sekaisin.
Tämä lähti ekaa kertaa uuniin :) . Tarkoitus olis viedä ystäväperheeseen tuliaiseksi illalla, toivottavasti saan onnistumaan!
VastaaPoistaNo, miten kävi, onnistuivatko? ;D Toivottavasti raparperiruudut maistuvat ystäväperheellesi :)
Poista