perjantai 26. heinäkuuta 2013

Toscapiirakka raparperiyllätyksellä

Koska edellinen toscapiirakkayritelmä lopahti mantelilastujen puutteeseen, halusin tehdä sen nyt, kun rapareita vielä oli jäljellä ja mantelilastutkin taas hankittuna. Ja kyllä kyllä, on meillä muutakin syöty kuin raparperia, vaikka tämä onkin luultavammin tämän kesän kymmenes raparperi-resepti =) Ja vielä olisi tulossa yksi lisää, koittakaa kestää ;-) Tässä kuitenkin ensin yksi ehdottomasti parhaimmista raparperi-resepteistä!



Muokkasin hyväksi havaittua Siken parasta toscakakkua hieman kinuskisemmaksi ja pohjaa paksummaksi. Tästä tulikin ihanaa; kinuskisen rapea päällinen yhdistettynä pehmeään ja kosteanmehevään pohjaan. Raparperi toi mukavasti kirpeyttä muuten niin makeaan toscaan.

Määristä riittää pieneen n. 20x30 cm pellilliseen tai n.27 cm ympyrävuokaan. 

Pohja:
3 munaa
1.5 dl intiaanisokeria (tummaa ruokosokeria)
1.5 dl sokeria
75 g voita sulana
1.75 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta

Päälle:
5 dl Raparperin paloja

Tosca:
100 g voita
1 mm suolaa
1 dl taloussokeria
1 dl intiaanisokeria
200 g mantelilastuja
0.5 dl maitoa
0.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Ohje:
Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulan voin joukkoon maito. Lisää kuviat aineet ja maito-voiseos vuorotellen munavaahtoon.Kaada pienelle pellille tai n. 27 cm pyöreään korkealaitaiseen vuokaan. Ripottele päälle raparperinpalat. Paista 200 asteessa n. 12-15 min, kunnes pinta sen verran kiinteytynyt, ettei tosca tipu suoraan pohjalle.

Sillä aikaa kun piirakka on uunissa, tee tosca. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokerit ja suola. Lisää mantelilastut hyvin sekoittaen. Lisää maito, jauhot ja vaniljasokeri ja keittele seosta hetken aikaa. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle ja laita takaisin uuniin. Jatka paistamista n.10-15 minuuttia, kunnes tosca on kauniin kullan ruskea. Anna jäähtyä ja nauti!

4 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköistä. Pitäisi taas tehdä tätäkin herkkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toscapiirakka on kyllä yksi parhaimmista piirakoista. Varsinkin, jos pohja on tarpeeksi kostea ja mehevä ja pinta rapean makea, mums! :) Tässä piirakassa raparperi taittoi mukavasti liiallista makeutta. Tällaista voisi tehdä vaikka muillakin happamilla marjoilla..

      Poista
  2. Mulla on blogissa tehtynä Kinuskikissan toscakakkua ja se on just sellainen mehevä ja kostea kakku :) Toscakakut ja -piirakat on kyllä ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, toscakakut ovat ihania :) Ennen en edes piitannut toscapiirakoista ja luulin niiden olevan kuivia mauttomia koppuroita (joskus maistanut sellaista). Testasin tuota Siken parasta toscapiirakkaa ja sehän oli ihan kaikkea muuta. Mehevää, kosteaa, kinuskista, nam! Sitä on helppo muokatakin mieleisekseen ja just raparperilla ja vaikka punaherukalla(?) saa ihanaa raikkautta kakkuun. Ehkä syksymmällä voisi koittaa vaikka puolukkaversiota :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...