Muokkasin hyväksi havaittua Siken parasta toscakakkua hieman kinuskisemmaksi ja pohjaa paksummaksi. Tästä tulikin ihanaa; kinuskisen rapea päällinen yhdistettynä pehmeään ja kosteanmehevään pohjaan. Raparperi toi mukavasti kirpeyttä muuten niin makeaan toscaan.
Määristä riittää pieneen n. 20x30 cm pellilliseen tai n.27 cm ympyrävuokaan.
Pohja:
3 munaa
1.5 dl intiaanisokeria (tummaa ruokosokeria)
1.5 dl sokeria
75 g voita sulana
1.75 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
Päälle:
5 dl Raparperin paloja
Tosca:
100 g voita
1 mm suolaa
1 dl taloussokeria
1 dl intiaanisokeria
200 g mantelilastuja
0.5 dl maitoa
0.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Ohje:
Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää sulan voin joukkoon maito. Lisää kuviat aineet ja maito-voiseos
vuorotellen munavaahtoon.Kaada pienelle pellille tai n. 27 cm pyöreään korkealaitaiseen vuokaan. Ripottele päälle raparperinpalat. Paista 200 asteessa n. 12-15 min, kunnes pinta sen verran
kiinteytynyt, ettei tosca tipu suoraan pohjalle.
Sillä aikaa kun piirakka on uunissa, tee tosca. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokerit ja suola. Lisää mantelilastut hyvin sekoittaen. Lisää maito, jauhot ja vaniljasokeri ja keittele seosta hetken aikaa. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle ja laita takaisin uuniin. Jatka paistamista n.10-15 minuuttia, kunnes tosca on kauniin kullan ruskea. Anna jäähtyä ja nauti!
Tosi herkullisen näköistä. Pitäisi taas tehdä tätäkin herkkua. :)
VastaaPoistaToscapiirakka on kyllä yksi parhaimmista piirakoista. Varsinkin, jos pohja on tarpeeksi kostea ja mehevä ja pinta rapean makea, mums! :) Tässä piirakassa raparperi taittoi mukavasti liiallista makeutta. Tällaista voisi tehdä vaikka muillakin happamilla marjoilla..
PoistaMulla on blogissa tehtynä Kinuskikissan toscakakkua ja se on just sellainen mehevä ja kostea kakku :) Toscakakut ja -piirakat on kyllä ihania! :)
VastaaPoistaSamaa mieltä, toscakakut ovat ihania :) Ennen en edes piitannut toscapiirakoista ja luulin niiden olevan kuivia mauttomia koppuroita (joskus maistanut sellaista). Testasin tuota Siken parasta toscapiirakkaa ja sehän oli ihan kaikkea muuta. Mehevää, kosteaa, kinuskista, nam! Sitä on helppo muokatakin mieleisekseen ja just raparperilla ja vaikka punaherukalla(?) saa ihanaa raikkautta kakkuun. Ehkä syksymmällä voisi koittaa vaikka puolukkaversiota :)
Poista