lauantai 2. toukokuuta 2015

Spiderman-kakku punaherukka-mansikkatäytteellä ja suklaakakkupohjalla


Tyttöjen serkku täytti vuosia ja sai juhliinsa kakun. Kakkutoiveena oli Spiderman. Poika ihastui erityisesti Herkkupäivä-blogin Spiderman-kakkuun, joten koitin kopioida kakun suht samannäköiseksi.

Kuten esimerkkikakussakin oli, tein myös itse hämikset Kick-lakritsipatukoissa. Myös verkon muovasin samoista patukoista. Kaikki ei mennyt aivan toiveeni mukaan. Noh, hämiksistä tuli tarpeeksi näköisiä, mutta tuon verkon kanssa meinasi mennä hermot muutamaan otteeseen ja lopulta verkon silmukat (vai mitkä nuo nauhat tuossa välissä ovatkaan) kääntyivät juuri toisin päin kuin yritin. No vaikka kakussa onkin jonkin verran kauneusvirheitä, siihen oltiin tosi tyytyväisiä. Ensi kerralla kuitenkin teen hämähäkin verkon suosiolla vaikkapa mustasta pikeeristä, niin ei tarvitse niin paljon viettää aikaa kakun äärellä puhisten ja puhkuen.


Kakkuun tuli toiveesta mielettömän mehevä suklaakakkupohja, joka on näimmä blogini tämän hetken yksi suosituimmista ohjeista. Eikä suotta, sehän on ihanaa! Ainakin jos paistaa sopivasti, eikä päästä liian kypsäksi (kuten allekirjottaneella taisi käydä) Täytteeksi laitoin toiveesta jo aiemmin tänä vuonna Uuden Vuoden kakkuohjeessa vilahtaneen raikkaan punaherukka-mansikkatäytteen, pienin muutoksin. Kuorrute on jälleen itsetehtyä valkosuklaamassaa. Kakku oli kokonaisuudessaan  hyvää. Raikas täyte tasapainotti makeaa kuorrutetta ja täyte sopi kivasti yhteen suklaakakkupohjan kanssa.


Kakusta häipyi samantein Spidermannin pää juhlasankarin suuhun. Myös hämähäkit katosivat kovaa vauhtia lasten päästyä kakun kimppuun. Yleensä tuollaiset kakun päällä olevat pikkujutut ovatkin lasten mieleen ja niitä usein nypitään siitä kilvan pois :) Tässä vielä tarkempaa tietoa kakusta:

Spiderman-kakku punaherukka-mansikkatäytteellä ja suklaakakkupohjalla

n. 20 cm

Pohja:

Täyte:
200 g (n. 3.5 dl kokonaisia) punaherukoita soseutettuna + n. 1 dl kokonaisia punaherukoita
150 g mansikoita
2.5 dl kuohukermaa
200 g vanilja tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
n. 1 dl sokeria (oman maun ja punaherukoiden happamuuden mukaan)
2 tl vaniljasokeria
2.5 tl liivatejauhetta
3 rkl sitruunan mehua

Kuorrutus:
Valkosuklaamassaa (tällä kertaa puolet vaaleasta siirapista korvasin glukoosisiirapilla)
Wiltonin valkoista väriainetta

Koristeet:
Spiderman pasteväreillä värjättyä kaulintamassaa
Hämähäkit ja seitti muovailtu Kick-patukoista

Ohje:
Tee mehevä suklaakakkupohja valmiiksi täyttämistä edeltävänä päivänä.

Tee täyte. Säästä 1 dl punaherukoista kokonaisina. Soseuta loput punaherukat (200 g) sekä mansikat soseeksi. Sekoita liivatejauhe sitruunan mehuun ja jätä turpoamaan. Vatkaa tällä välin kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto, maitorahka, sokerit sekä soseutettu punaherukka-mansikkasose. Kun liivatejauhe on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa varovasti n. 20 sekuntia, kunnes liivate on kokonaan sulanut. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Täyte saa jäädä aika kirpeäksi, sillä pohjasta tulee makeutta ja kuorrutus on kovinkin makeaa.

Täytä kakku. Laita toinen kakkupohja tarjoilulautaselle. Laita reunoilla vuoan reunat tai reunakalvot (täyte on löysää ennen hyytymistä, eikä pysy kakun välillä ilman reunoja). Levitä pohjan päälle hieman vajaa puolet täytteestä. Ripottele pinnalle punaherukoita n. 0.5 dl. Nosta päälle toinen pohja, täytettä, punaherukoita. Paina viimeinen kakkupala päälle ja painele tasaiseksi. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, vuoraa se edellisenä päivänä valmiiksi tehdyllä valkosuklaamassalla . Koristele Spidermannilla sekä Kick-patukoista muotoilluissa hämiksillä. En laita tarkempia ohjeita koristeiden tekoon tässä välissä, mutta jos tarpeeksi kiinnostusta ilmenee, niin teen toki ohjeet niillekin joskus :)



2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...