keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Ehkä hitusen terveellisempi omena-kaurapaistos


Kookossokeri on mielenkiintoisen makuinen sokeri, jota voi helposti käyttää tavallisen valkoisen sokerin sijasta monissa leivonnaisissa. Maku muistuttaa hieman kinuskia ja on jollain tavalla maltainen, ei kuitenkaan lainkaan kookoksen makuinen. Ostin oman pussini jo parisen vuotta sitten. Käytin sitä samantein kinuskisiin viipalekekseihin tuomaan hieman lisämakua, mutta siihen sen käyttö jostain syystä jäi. Suurin syy käyttämättömyyteen taisi olla kookossokerin suhteellisen suuri hinta, sillä tuo pienehkö pussi maksoi muutaman euron. Ajattelinkin säästää pussin vain erikoistapauksiin, mutta aikaa kului ja nyt päiväys jo läheni uhkaavasti. Mihinkään kovin erikoiseen sitä ei nyt tullutkaan käytettyä, vaan se päätyi nopeatekoiseen omena-kaurapaistokseen.


Kookossokeri sisältää kuulemani valkaistua sokeria enemmän vitamiineja ja hivenaineita. Koska paistoksessa on mukana tuon "terveellisemmän" sokerin lisäksi reilusti kaurahiutaleita ja omenoita, niin tämähän on oikein terveysruokaa, eikö ;) 


Kookossokeri antoi paistokselle erilaisen maun. Huonoa se ei kuitenkaan ollut, sillä koko vuoallinen hävisi tosi nopsaan.

Hitusen terveellisempi omena-kaurapaistos

n. 6 annosta

Aineet:
n. 4 suurta omenaa
kanelia
5 dl kaurahiutaleita
1.5 juoksevaa rasvaa
1.5 dl kookossokeria
vaniljaa myllystä tai hieman vaniljasokeria

Ohje:
Kuori ja pilko omenat. Lado ne uunivuokaan. Ripottele pinnalle halutessasi hieman kanelia. Sekoita kaurahiutaleet, juokseva rasva ja kookossokeri keskenään ja mausta seos vaniljalla. Kaada kauraseos omenoiden päälla ja tasoita pintaa kevyesti.


Paista 225 asteessa ensin noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Laita folion pala vuoan päälle, laskea lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista n. 20 minuuttia, kunnes omenatkin ovat kypsyneet. Anna paistoksen jäähtyä hetki ennen syömistä. Tarjoile paistoksen kanssa vaikkapa vatkattua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.


4 kommenttia:

  1. Lempparia syksyn aikaan. Kaurapaistos on herkkua myös raparperista ja puolukkaisena. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura :) Olen kokeillut myös raparperista joskus, mutta puolukkaa ei olekaan vielä tullu testattua yksinään. Nam, se kuullostaa ihanan raikkaalta vaihtoehdolta! Pitääkin testailla, kiitos vinkistä :)

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta!Olen aivan muruhedelmäpaistosten lumoissa,tämä tulee varmasti testattua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Omena-kaurapaistos on aina niiiin hyvää! :P Tässä tuo kookossokeri toi paistokseen oman makunsa. Miinuksena oli se, että tämä kookossokeria sisältävä versio meinasi palaa pinnalta helpommin kuin tavalliseen sokeriin tehty. Mutta vuoan päälle pistetty folio pelasti tilanteen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...