tiistai 9. elokuuta 2016

Mokkainen pikakakku



Toinen puoli testaamastani ja huonosti leikkaamastani kakkupohjasta hujahti siis Nutellatrifleen. Sen toisen puolen hukkasin tähän nopeaan, ihanan mokkaiseen pikakakkuun. Idean tuohon kahvinmakuiseen päälliseen sain Leena-muori leipoo -blogista , jossa Leena oli tehnyt herkullisen kuulloisen mokkakakun marjoilla vähän aikaa aiemmin.  Muokkailin hieman määriä ja tein päällisestä aavistuksen Leenan ohjetta kahvisemman.

Mulle ei ollut aiemmin pälkähtänyt päähän, että marjoja ja mokkaa voisi yhdistää, mutta nehän sopivat tosi ihanasti yhteen. Itse laitoin marjoja päälle pelkästään keoksi, mutta niitä olisi maun puolesta voinut olla samanlainen kerros koko kakun leveydeltä. Oli meinaan siinä ja siinä, oliko kahvin maku liian hallitseva (pelkiltään maisteltuna), mutta marjat tasapainottivat sen herkulliseksi.


Tekopäivänä mokkatäyte oli pehmoista, moussemaista. Toisena päivänä täyte oli hieman "hyytynyt" ja se muistutti enemmänkin juustokakun täytettä. Tuosta koostumuksesta juolahti mieleen, että onnistuiskohan tämä peräti liivatteettomana juustokakku. Hmm, pitänee testailla jossain välissä :) Tätä kakkua tarjoiltiin sukulaisille samalla kun Nutellatrifleä ja Ihana kinuskimoussekakkuakin.

Nopea mokkakakku

Pohja:

Mokkatäyte:
2.5 dl Flora Kuohua 
200 g tuorejuustoa
2.5 tl espressopikakahvijauhetta
2.5 rkl sokeria

Päälle:
Mansikoita/vadelmia

Ohje:
 Tee kakkupohja Nutellatrifle-postauksesta löytyvällä ohjeella. Leikkaa pohja kahteen osaan, käytä kakkuun vain toinen.

Vatkaa Kuohu vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös notkistettu tuorejuusto, espressopikakahvijauhe sekä sokeri. Vatkaa sekaisin, kunnes kahvijauhe on kokonaan sekoittunut ja sokeri sulanut.

Nostele mokkakerma kakkupohjan päälle. Ripottele pinnalle marjoja. Voit nauttia kakun heti tai vasta seuraavana päivänä.

4 kommenttia:

  1. Mulle kahvi maistuu kahvina, mutta tällaisista en vain ole koskaan oppinut pitämään.. Hyvältä näyttää kuitenkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P :) Itselle taas kahvi ei maistu kahvina, mutta leivonnassa se on herkkua :) Makuja on monia :)

      Poista
  2. Nams nams, kyllä vaan vesi herahti kielelle. :) Pitäiski tehä joku kakkupohja siivutettuna pakkaseen yllätysvieraiden varalta. Hyvä idea tuo juustokakku! Seuraan tarkasti, josko päädyt testaamaan. ;)

    Sama kysymys kuin Tarulle: onkos sulla karviaisreseptejä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :) Multa löytyy aina joko kokonainen tai siivutettu kakkupohja pakkasesta (miten ihmeessä muuten niin onkin..). Joskus ne ovat pelastaneet päivän tai peräti juhlatkin :) Juustokakku menee testiin heti kun vaan ehtii :)

      Valitettavasti multa ei löydy karviaisreseptejä :( Kävin naapurissa karviaisvarkaissa (luvan kanssa ;) ) vähän aikaa sitten, mutta nekin marjat päätyivät sellaisenaan suuhun. Ovat kyllä niin hyviä, nams! Karviaispensaat on haaveissa omallekin tontille, pääsisi sitten leipomaan niistä jotain :) Toivottavasti löydät jostain jotain kivoja ohjeita :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...