Pohja toimi tässäkin piirakassa todella mahtavasti. Käytin piirakkaan testimielessä ostamaani rucola-pestotuorejuustoa. Se tuorejuusto voimisti basilikan makua ja toi rutkasti italialaista tuntua piirakkaan. Piirakkaan voi toki maun mukaan laittaa melkein mitä tuorejuustoa tai/ja juustoraastetta tahansa.
Piirakka maistui juhlissa ilmeisen hyvin myös muille, sillä lasten serkkujen äiti pyysi ohjetta itselleen. Pääsinkin maistelemaan piirakkaa jälleen lasten serkkujen synttäreillä viime viikonloppuna, ja tällä kertaa se maistui mielestäni vieläkin paremmalle. Jotenkin niin suloisen suolaiselle.
Herkullinen tomaatti-fetapiirakka
pyöreään n. 28 cm vuokaan
Pohja:
Täyte:
200 g salaatti-/fetajuustoa kuutioituna
250 g minitomaatteja puolitettuina
2 dl cheddar-gouda-juustoraastetta
basilikan lehtiä hieman pienemmäksi pilkottuna
150 g rucola-pestotuorejuustoa
1 dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa
ripaus suolaa
Ohje:
Tee pohja erillisen ohjeen mukaan.
Laita esipaistetun pohjan päälle puolet salaattijuuston ja tomaatin palasista sekä juustoraaste. Ripottele päälle pilkottuja basilikan lehtiä. Sekoita tuorejuusto, maito, munat ja suola hyvin keskenään. Kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput salaattijuuston ja tomaatin palat. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kunnolla hyytynyt. Jäähdytä hetki ennen syömistä tai tarjoile vasta seuraavana päivänä hieman lämmitettynä.
Vinkki:
* Vaihtelu piirakkaan saat vaihtamalla tuorejuustoa, juustoraastetta ja fetajuustoa.
* Fetajuustojen suolaisuuksissa on eroja. Jos käytät runsassuolaista fetaa, lisää suolaa täytteen joukkoon vain hitunen tai ei lainkaan. Vähempisuolaista feta-/salaattijuustojen kanssa joukkoon voi ripotella hippasen enemmän suolaa, mutta tällöinkin riittää ihan vain ripaus.
Vinkki:
* Vaihtelu piirakkaan saat vaihtamalla tuorejuustoa, juustoraastetta ja fetajuustoa.
* Fetajuustojen suolaisuuksissa on eroja. Jos käytät runsassuolaista fetaa, lisää suolaa täytteen joukkoon vain hitunen tai ei lainkaan. Vähempisuolaista feta-/salaattijuustojen kanssa joukkoon voi ripotella hippasen enemmän suolaa, mutta tällöinkin riittää ihan vain ripaus.
Fetaa, nam! :)
VastaaPoistaSanos muuta Raisa P! :P
PoistaNam! Näyttää hyvältä.
VastaaPoistaKiitos Kaura! Olikin oikein hyvää :)
PoistaNäyttääpä herkulliselta ja ihanat kuvat tässä sun postauksessa ♥ Tuo porkkanapohja kiinnostaa myös. Täytyy tutkia myöhemmin, miten se tehdään ja kokeilla itsekin sitä.
VastaaPoistaVoi kiitos Krisse :D Tuo porkkanapohja on tosi helppo ja nopea tehdä, onnistuu jopa ilman vatkainta. Se sopii tosi ihanasti suolaisiin piirakoihin, oon ihan myyty. Ja itseasiassa kokeilin sitä tänään myös makeaan versioon, eikä yhtään hassumpi siinäkään :)
PoistaVoi kun näyttää maukkaalta! Tuo pohja kiinnostaa minuakin sen verran, että pitänee testailla lähiaikoina.
VastaaPoistaKiitos Tita :D Testailehan ihmeessä. Olen kokeillut sitä nyt muistaakseni viiteen täysin erimakuiseen piirakkaan ja ollut tosi hyvä kaikissa. Ihan lemppari :)
PoistaTää menee testaukseen kyll. Tykkään tomaateista ja fetasta ihan hulluna niin tää kuulostaa just hyvältä piirakalta.
VastaaPoistaTomaatit ja fetat maistuvat täälläkin, sekä yhdessä että erikseen, ja erityisen hyvin tässä piirakassa :P Toivottavasti maistuu sulle vähintään yhtä hyvin :)
Poista