perjantai 28. lokakuuta 2016

Mustaherukka-omenahillo ja mansikka-omenahillo


Laitoin hillotehtaan pystyyn parisen viikkoa sitten ja hukkasin tämän syksyn viimeiset omenat hilloihin. Olen niin ihastunut sitruunaisen omppuhilloon, että päätin kokeilla myös miten mansikat ja mustaherukat taipuvat hilloihin omenan kanssa. Ja voi että kun tuli hyviä! On siinä ja siinä, tuliko tuosta mustaherukka-omenahillosta uusi lempparihilloni, niin ihanaa oli! Vaikka kyllähän mansikkainen versiokin oli todella hyvää, kuten itsetehdyt mansikkahillot yleensäkin.


Hilloissa ja hilloissa on tosiaan eroja. En ole oikein koskaan ollut kaupan valmiiden, ylimakeiden hillojen ystävä. Mutta itsetehtyihin olen ihastunut. Silloin sokerin määrää on helppo muokata oman makunsa mukaiseksi ja hilloista saa muutenkin sen makuisia mitä haluaa. Näistäkin hilloissa tiputin sokerin määrää jokusen sataa grammaa hillosokeripaketin ohjetta pienemmäksi, ja makeutta löytyi silti aivan riittävästi.

Omena on siitä hyvä, että sen kanssa sopii yhteen monet muut marjat. Laitoin omenaa enemmän kuin herukoita tai mansikoita, mutta omenan maku oli niin hento, että se katosi miltei kokonaan marjojen alle. Omenan ansiosta mustaherukan voimakasta maku taittui, mutta se oli silti ihanan vahva.


Mansikkaista omppuhilloa olen nautiskellut rahkan ja lettujen kanssa, nams! Myös mustaherukkainen on löytänyt tiensä molempiin. Nyt suunnittelen pienessä mielessäni laittavani näitä kakun väliin. Erityisesti tuo mustaherukka-omppuhillo sopisi sinne varmaan aivan mahtavasti!


Mustaherukka-omenahillo tai mansikka-omenahillo

Aineet:
800 g mustaherukoita TAI mansikoita
1200 g omenasosetta happamista omenoista
800 g hillosokeria

Ohje:
Mikäli et käytä valmista omenasosetta, tee se ensin keittämällä kuorimattomia omenan paloja pienessä vesimäärässä kattilassa kannen alla välillä sekoitellen, kunnes omena pehmenevät. Hurauta sen jälkeen tasaiseksi vaikkapa sauvasekoittimella.

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä n. 10 minuuttia, kunnes mustaherukat/mansikat ovat muhjaantuneet. Lusikoi tarvittaessa pinnalle kertyvä vaahto pois. Purkita valmiit hillot kuumina hyvin pestyihin purkkeihin ja umpioi halutessasi.

Vinkki:
* Jos haluat sileää sosetta, hurauta se sauvasekoittimella sileäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...