torstai 22. joulukuuta 2016

Helppo ja nopea suklaafudge lakritsilla ja pähkinöillä


Helppo ja nopea suklaafudge lakritsilla ja suolapähkinöillä on aivan mielettömän hyvää! Jos pitää keksiä näistä jotain huonoa, niin se on se, että ovat niin koukuttavia, että yhden jälkeen on pakko ottaa toinen, sitten kolmas, kunnes huomaat syöneeni melkein kaikki! Vai onko tällainen herkuttelukaan yhtään sen huonompi juttu, kunhan ei harrasta sitä ihan joka päivä..

Tämä ohje on miltei sama kuin blogistani löytyvät monet monet muut helpot ja nopeat suklafudgeohjeet. Yhteistä näille on helppotekoisuuden lisäksi se, että aineita tulee vain kourallinen ja tekeminen on todella nopeaa. Rakastan lakritsin ja suklaan yhdistelmää ja tämä onkin eniten tekemäni suklaafudge. Joukossa on myös suolapähkinöitä, jotka tuovat oman ihanuutensa kokonaisuuteen. Jos saisin valita vain yhden karkin, jota söisin, se olisi hyvin todennäköisesti juuri nämä suklaafudget lakritsilla ja suolapähkinöillä. Siis ihan älyttömän hyviä! Kokeile, josset usko! Tai koita muutenkin! ;)


Tein nämä fudget joululahjaksi, miehen työpaikalle vietäväksi. Lahjapusseihin ei tosin päätynyt läheskään niin paljon kuin piti, sillä pakkausvaiheessa näitä katosi taas jotenkin kummallisesti. Enkä tällä kertaa voi syyttää edes lapsia, eli syypää on, öh, tuota, ups.. No myönnetään myönnetään, syypää löytyy peiliin katsomalla. Mutta oli ihan pakko tehdä vähän laadunvalvontaa ennen kuin antoi herkut eteenpäin. Raskasta ;)


Tässä tulee tämä superhelppo ja maailman parhaan suklaafudgen ohje. Nämä ehtii mainiosti tekemään vielä vaikka Jouluksi!

Ja vielä varoituksena: Nämä ovat erittäin koukuttavia, joten pakkaa äkkiä ylimääräiset pois kätesi ulottuvilta, mikäli aikomuksesi ei ole mussuttaa kaikki samantein! ;)

Helppo ja nopea suklaafudge lakritsilla ja pähkinöillä

Aineet:
250 g tummaa (n. 50%) suklaata
200 g maitosuklaata
1 prk kondensoitua maitoa
25 g voita
ripaus suolaa
n. 3 dl suolapähkinöitä
n. 200 g lakritsin paloja

Ohje:
Pilko halutessasi lakritsinpalasia hieman pienemmiksi (n. 1 cm kokoisiksi paloiksi) ja jätä syrjään odottamaan.

Pilko kattilaan suklaat. Kaada joukkoon kondensoitu maito ja voi. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet. Sekoita joukkoon suola

Lisää melkein kaikki lakritsin palat sekä suolapähkinät suklaaseokseen. Kaada seos leivinpaperoituun n. 23 x 23 cm kokoiseen vuokaan. Ripottele pinnalle loput lakun palat ja suolapähkinät ja painele kevyesti pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Anna vaikka lahjaksi tai napostele itse.

Vinkki:
*  Lakritseissa on suuria eroja, joten niitä ja suklaita vaihtamalla saa muunneltua hieman fudgepalojenkin makua.

* Voit jähmettää fudgemassan myös muun kokoisessa vuoassa. Isommassa vuoassa paloista vain tulee littanampia ja pienemmässä vuoassa paksumpia.


Herkullista ja rauhallista joulua!

2 kommenttia:

  1. Kiitos fudgeohjeista! Näillä olen tehnyt jo monta vuotta. Tänä jouluna lahjaksi meiltä lähti laku-manteli-fudget, karpalo-saksanpähkinä-fudget sekä domino-fudget. Kaikki sinun ohjeita mukaellen! :) Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, tämän viestin vastaus ei olekaan saapunut tänne, pahoittelen! Kiva, että fudgeohjeista on ollut iloa sinulle Eve! Kuullostaa ihanilta nuo fudgesi :) Oikein ihanaa alkanutta vuotta! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...