Vieraaksi oli tulossa henkilö, joka kuulemani mukaan karppasi. Tästä tuli mieleeni koittaa tehdä suolainen piirakkapohja ilman vehnä- tms.jauhoja, joka sopisi myös keliaakikolle. Tämä oli oikein maukas piirakka! Emmentaljuusto antoi pohjaan mukavasti makua ja pehmeyttä. Pohja oli melkeinpä parempi kuin normaali piirakkapohja, ei lainkaan niin rasvaisen tuntuinen.
Pohja:
3 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl Emmental –juustoraastetta
3 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl Emmental –juustoraastetta
1mm suolaa
1 muna
1 rkl ranskankermaa
Täyte:
n. 200 g (savu)palvikinkkua
Yht. 2.5 dl juustoraastetta (Goudaa/emmentalia tms.)
1 rkl ranskankermaa
Täyte:
n. 200 g (savu)palvikinkkua
Yht. 2.5 dl juustoraastetta (Goudaa/emmentalia tms.)
1 paprika pieneksi pilkottuna
1 sipuli pieneksi pilkottuna
2 muna
60 g ranskankermaa
60 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
0.25 tl suolaa
1 mm valkopippuria
1 mm valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua persiljaa
tai muita mausteita maun mukaan
Sekoita pohjan ainekset ja levitä vuoan pohjalle veteen kastetun lusikan avulla. Esipaista n. 10 min 200 asteessa.
Sekoita täytteen aineet ja laita esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä uunissa vielä n. 20-25 minuuttia.
Sekoita pohjan ainekset ja levitä vuoan pohjalle veteen kastetun lusikan avulla. Esipaista n. 10 min 200 asteessa.
Sekoita täytteen aineet ja laita esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä uunissa vielä n. 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)