sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Omena-kanelipitko

Testasin kevyempää pullataikinaa pitkoon. Olipas hyvää! Taikina oli todella pehmeää ja mehevää rasvan pienestä määrästä huolimatta. Jatkossa teen luultavammin kevyellä pullataikinalla kaikki pitkot ja muut, missä kunnolla täytettä. Mieskin yllättäen tykkäsi, vaikkei omenahillosta yleensä välittäkään. Näihin voi toki käyttää myös normaalia pullataikinaa.
 

Määrästä tulee 3 kpl n. 25 sentin pituista pitkoa

Kevyempää pullataikinaa 1/2 annos

Täyte:
n.2 dl omenahilloa
(1 rkl vehnäjauhoja omenahillon sekaan jos itsetehtyä hilloa)
suht reilusti kanelia

Voiteluun:
muna

Päälle:
Raesokeria

Ohje:
Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Tee levyyn vinottain viiltoja kummallekin sivulle, niin että keskelle jää 1/3 ehjä, viiltämätön alue. Levitä omenahilloa levyn keskelle suht reilusti ja ripottele päälle kanelia. Käännä sivussa olevat suikaleet n.30 asteen kulmassa täytteen päälle vuorotellen oikealta ja vasemmalta. Anna kohota. Voitele munalla, ripottele päälle vaikka raesokeria ja paista 200 asteessa n. 15-20 min. tai kunnes pulla kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...