lauantai 22. syyskuuta 2012

Vuohenjuusto-paprikapiirakka

Tein tämän piirakan kun sukulaiset saapuivat katsomaan vauvaa. Piirakka oli todella hyvää! Se oli melko suuritöinen, kun paprikat piti esivalmistella uunin kautta.. Mutta se oli sen arvoista :) Ohje alunperin Maku-lehden sivuilta. Kuvaa ei tullut otettua, mutta lisään sen kun teen tätä toistamiseen :) 

Piirakkataikina:
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1/2 tl suolaa
2 rkl vettä

Täyte:
3 kpl paprikaa
2 dl sipulia
1/2 rkl ruokaöljyä
200 g vuohenmaitojuustoa
2 rkl tuoretta timjamia (silputtuna)
150 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)
2 dl rasvatonta maitoa
2 kpl munaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria 

Koristeluun:
1/2 dl tuoreyrttiseosta (esim. timjami, oregano)
Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Ohje:
Nypi pohjaa varten jauhot, voi ja suola sekaisin. Sekoita taikinaan kylmä vesi. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.

Puolita paprikat ja irrota siemenet sekä kannat. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna paprikoiden jäähtyä. Kuori ne ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi ja kuullota paistinpannulla öljyssä. Levitä sipulit ja paprikat piirakkapohjalle. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne piirakan päälle. Ripottele tuore timjamisilppu vuokaan. Vatkaa maito, munat, suola ja pippuri sekaisin ja lisää juustoraaste. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä piirakan pinta foliolla.

Koristele piiras yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...