keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Sitruunainen "tiramisu"


Otsikon tiramisu-sana on lainausmerkeissä, koska tämä ei ole aito tiramisu. Aito tiramisuvaahto sisältää vain sokeria, munaa ja mascarponea, mutta tässä on myös kermaa. Sen lisäksi tässä on pohjana pelillä tehtävä kaakaosokerikakkupohja, eikä tiramisussa käytettäviä Savoiard-keksejä. Mutta hyvää tämä silti on! Tiramisun makua pienellä sitruunavivahteella! Sopii hyvin tilanteisiin, joissa kaipaa tiramisua, mutta aidot keksit puuttuvat, eikä niitä ole aikaa tehdä itse.




Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoa
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
                                           
Kostutus:
1 dl vahvaa, kylmää kahvia, esim. espressoa
1/2 dl Amaretto-likööriä tai1/2 dl vettä + manteliesanssi
                                           
Täyte:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rs (á 250 g) Mascarponea
1 sitruunan raastettu kuori
                                           
Koristeluun:
kaakaojauhetta
viinirypäleitä

Ohje:
1. Tee pohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut perunajauho, kaakao- ja leivinjauhe siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 7 - 8 minuuttia.

2. Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Sekoita muna-sokerivaahto pehmennetyn tuorejuuston joukkoon, mausta raastetulla sitruunankuorella ja lisää lopuksi kermavaahto. Irrota torttupohja leivinpaperista ja leikkaa kahtia. Nosta toinen levyistä tarjoiluvadille ja lisää puolet kahviseoksesta kostutukseksi. Levitä puolet täytteestä torttupohjalle. Nosta päälle toinen levy ja kostuta sekin kahviseoksella. Levitä päälle loput täytteestä. Anna maustua kylmässä muutama tunti.

3. Koristele: Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele viinirypäleillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...