keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Vauvakakku


Halusin tehdä töihin kakun vauvan johdosta. Itse en sitä päässyt maistamaan, mutta sain kuulla että oli ollut hyvää. Ja kuulemma ulkonäöllisestikin hyvännäköinen, vaikka omasta mielestäni pursotukset meni päin prinkkalaa.. Tämä oli samalla harjoitusta ristiäiskakkua varten..


Aina ei voi onnistua.. Pohjaksi tein eka 7 munan sokerikakkupohjan, jota paistoin aluksi 175 asteessa 25 min, jonka jälkeen pinta alkoi tummua ja loppupaiston tein 150 asteessa n 15min. Tökkäsin tikunkin keskelle pohjaa ja se tuli puhtaana ulos. Pohja jäi kuitenkin joteski kummallisesti raa’aksi päältä.. Tein sitten vielä toisen 6 munan pohjan, jota paistoin 160 asteessa n. 50 min.. Jostain syystä tämä pohja ei noussut niin kuin raa’aksi jäänyt, ja näytti siltä että sekin olisi jäänyt raa’aksi. Onneksi kuitenkin onnistui. Ei ollu kakkupohjan tekopäivä mulla tänään. 

Pohja 6 munan sokerikakkupohja 

Kostutus Juissin sekamehulla. Täytteet kuten tyttären 3v kakussa, joka oli tooodella hyvä (vaati parin päivän kunnon vetäytymisen, nyt ei ehdi vetäytyä kuin vuorokauden). 

Vaniljavaahto:
1 prk (2.5 dl) Vatkattavaa vaniljakastiketta (Flora)
1 prk (2.5 dl) Flora kuohukermaa
3 tl vanlijasokeria
vajaa 1 rkl vaniljakreemijauhetta (n.0.8 rkl)

Vatkaa vaniljakastike ja kuohukerma erikseen. yhdistä vaahdot. Lisää vaniljasokeri ja kreemijauhe.

Lisäksi toiseen väliin:
kaupan mansikkahillo ja
1 banaani siivutettuna

Toiseen väliin:
omenahilloa (makeaa ja nornaalia) ja
1 banaani siivutettuna 

Koristeet:
Kengät (oman kaavan mukaan) rosella värjättyä vaahtokarkkimassaa, joihin tuli tupsutettua red-fusion kimallejauhetta. Alusta sokerimassaa, joissa valkoista helmiäisjauhetta. Kukat varastosta, oisivatko sokerimassaa. Kenkiin olisi ollut hyvä saada oikein kunnon kaavat, mutta tulostinta ei ollut saatavilla, niin koitin suunnitella omat versiot. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...