lauantai 1. syyskuuta 2012

Kevyempi pullataikina


Pullataikinan ei aina tarvitse olla paljon rasvaa sisältävä ja raskas, varsinkin jos täyte itsessään on tukeva. Tämä taikina sopii esim. kookostäytteelle tai kinuskitäytteelle. Lopputuloksena on meheviä ja pehmeitä pullia!

Aineet:
4.25 dl rasvatonta maitoa
25 g (1/2 pkt) tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 8.5-9.5 dl vehnäjauhoja
75 g juoksevaa margariinia

Lämmitä  maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva. Lisää mausteet ja jauhoja pikku hiljaa vaivaten. Jätä 1 dl jauhoja lisäämättä ja lisää pehmeä rasva (ei sula, koska pehmeästä rasvasta saa pehmeämmän taikinan). Lisää loput jauhot hyvin alustaen. Jätä taikina pehmeäksi. Anna kohota liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi (n. 1h).

Leivo pullia tai pitkoja esim. kookostäytteellä. Anna pullien kohota uudestaan ja paista pikkupullia 225 asteessa n. 10 min. ja pitkoja 200 asteessa n.20-25min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...