En
ollut täysin tyytyväinen eilisen Snickersin nougatin liian venyvään koostumukseen,
joten halusin testata sitä vielä toisen löytämäni ohjeen mukaan. Sitäkin
tuli hieman muokattua, joten alkuperäiset ohjeet suluissa. Karamelli on miltei sama kuin eilenkin, mutta tein muutaman muutoksen ja näin siitä tuli mielestäni paljon parempi.
Valmiita Snickersejä, nams!
Yllä vertailun vuoksi vielä eilinen Snickers (vasemmalla) ja tämän päiväinen Snickers (oikealla).
Nougatista tuli todella makea ja hieman liian mureneva verrattuna aitoon Snickersiin. Mutta eipä se haitannut niiden syömistä!
EDIT 7.10.2013 Itse käytin nougatin teossa hunajaa, mutta koska kaupoista löytyy nykyään glugoosisiirappia, kannattanee käyttää sitä. Koostumuksen ei tällöin pitäisi jäädä niin murenevaksi kuin itselläni.
Nougat:
EDIT 7.10.2013 Itse käytin nougatin teossa hunajaa, mutta koska kaupoista löytyy nykyään glugoosisiirappia, kannattanee käyttää sitä. Koostumuksen ei tällöin pitäisi jäädä niin murenevaksi kuin itselläni.
Nougat:
5 dl tomusokeria
1 tl vaaleaa siirappia (alk.per. liquidglucose)
2 rkl glukoosisiirappia (laitoin hunajaa)
2 rkl glukoosisiirappia (laitoin hunajaa)
2 rkl vettä
1 valkuainen
1 valkuainen
1 mm suolaa
1dl maapähkinävoita (alk.per.55g siivutettuja, kuorittuja manteleita, paahdettuja)
1dl maapähkinävoita (alk.per.55g siivutettuja, kuorittuja manteleita, paahdettuja)
Karamelli:
2.5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1.25 dl vaaleaa siirappia
25g voita
4.5 dl X-tra suolapähkinöitä
1 mm vaniljajauhetta
1 mm suolaa
Keitä sokeria, kermaa, siirappia ja voita kattilassa
miedolla lämmöllä, kunnes seos saavuttaa lämpötilan 120 astetta. Ota kattila pois levyltä ja lisää sekaan suola, pähkinät
ja vaniljajauhe. Kaada nougatin päälle, levitä tasaiseksi ja anna
jäähtyä reilu tunti.
Kun nougat-karamelli levy on jäähtynyt, ota se pois
vuoasta. Irroita leivinpaperi ja leikkaa levy halutun kokoisiksi patukoiksi.
Pitäisi tulla Snickerin kokoista patukkaan. 15-20
normaalin Snickersin kokoista patukkaa (itse sain n.28 melkein Snickersin kokoista patukkaa).
Suklaakuorrute:
400-500 g (Lidlin Fin Carre) maitosuklaata temperoituna
Dippaa patukat välittömästi temperoituun suklaaseen ja
aseta ne leivinpaperin päälle kunnes suklaa on jähmettynyt.
Suklaan temperointi:
Temperoi suklaa sulattamalla puolet suklaasta lämpimäksi (n.50 astetta) ja sekoittamalla osa siitä rouhittuun suklaaseen, ja lisäämällä suklaata kunnes kaikki sulaa kokonaan. Lisää lopuksi vielä loppu "kuumasta" suklaasta. (Jossain ohjeessa suklaa neuvottiin temperoimaan seuraavasti ja kyllähän se näin aika nätisti temperoituikin. Patukoiden päällinen ei ainakaan sulanut käsiin, niitä nautiskellessa.)
Suklaan temperointi:
Temperoi suklaa sulattamalla puolet suklaasta lämpimäksi (n.50 astetta) ja sekoittamalla osa siitä rouhittuun suklaaseen, ja lisäämällä suklaata kunnes kaikki sulaa kokonaan. Lisää lopuksi vielä loppu "kuumasta" suklaasta. (Jossain ohjeessa suklaa neuvottiin temperoimaan seuraavasti ja kyllähän se näin aika nätisti temperoituikin. Patukoiden päällinen ei ainakaan sulanut käsiin, niitä nautiskellessa.)
Nappasinpas reseptin ylös! =) Olen tehnyt kotitekoisia twixejä ja näitä on ehdottomasti kokeiltava. Jotain suklaa-suolapähkinäpatukoita testasin myös, mutta niistä puuttui jotain. Varmasti tuo nougat kerros ;)
VastaaPoistaNämä olivat kyllä hyviä, todella lähellä aitoja Snickerssejä. Ainut jota haluaisin joskus vielä koittaa uudestaan, oli tuo nougat-kerros, sillä siitä tuli aavistuksen liian murenevaista. Näiden tekohetkellä kaupoista ei vielä löytynyt glukoosisiirappia, mutta jos tekisin näitä nyt, käyttäisin sitä ehdottomasti siirapin ja hunajan tilalla. Sitäkin pitää joskus vielä koittaa :)
PoistaTwix-patukoita olen itsekin suunnitellut tekeväni. Muropohja, toffeesisus ja suklaakuorrute, onnistuiskohan niistä :)
Oih, nämä näyttävät herkullisilta!
VastaaPoistaKiitos :) Olivat tosi herkullisia. Sopivat tosi hyvin Snickers-nälkään. Olivat vain hieman petollisia, sillä näitä tuli aika paljon ja muutama tuli syötyä liki huomaamatta maistellessa ja ihmetellessä herkullista makua :)
Poista