maanantai 8. huhtikuuta 2013

Nopeat juustosarvet

Nämä oli todella nopea ja helppo tehdä ja olivat ihanan meheviä heti uunista otettuna. Jäähdyttyään hieman kuivuivat, joten suosittelen nauttimaan juuri paistettuina. Juustoa saa olla reilusti ja se saa olla mielellään maultaan voimakasta. Nämä kestänevät myös pakastamisen ennen paistoa.

Taikina:
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
50 g juoksevaa rasvaa (/voita / ½ dl öljyä)
2 dl juustoraastetta tiukahkoksi pakattuna (laitoin puolet mustaleima-emmentalia, puolet savujuustoa)
1 prk (á 250 g) kermaviiliä

Täyte:
n.2 dl punaleima-emmentaljuustoa raasteena
50g aurajuustoa

Voiteluun:
1 muna
pinnalle juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet, lisää rasva ja kermaviili, vaivaa tasaiseksi kimmoiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pyöreäksi levyksi, n 0.5 cm paksuksi levyksi. Jaa levy 8 sektoriin, laita täyte leveään päähän (n. 1 rkl/sarvi), kääri sarviksi, voitele munalla ja ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta. Paista 200 asteessa, n. 12-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...