Mokkakuorrutteiset (kuvassa toisiksi viimeisinä) muistuttivat enemmän muffineita kuin donitseja..
Kaneli-sokerissa kieritetyt (kuvassa taa'immaisena) olivat jälleen oikein herkullisia!
Taikina oli siis lähes sama kuin jo aiemmin hyväksi havaitsemani taikina, hieman tosin muokattuna. Tästä tulee 30 kpl minimuffinipellillä tehtyjä donitseja.
Taikina:
2 rkl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 mm soodaa
3 mm suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaviiliä
0.45 dl kermaa
Yhdistä pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna.
Lisää kuivat aineet ja lopuksi nesteet. Sekoita sekaisin. Öljyä pelti. Laita
taikina pursotinpussiin ja pursota vain reilu puoleenväliin asti. Paistetaan
uunin keskiosassa 200 asteessa n. 7-8 min. Seuraa donitseja, kypsinä irtoavat
hyvin reunoista.
Upotus heti uunista oton jälkeen sulaan kuumaan voihin
Kaneli-sokeriseos osaan donitseja:
0.5 tl kanelia
Mokkakuorrute osaan donitseja:
1 tl = 1/2 pss espresso pikakahvijauhetta
1.5 dl tomusokeria
hieman vajaa 1 rkl vettä
Kasta donitsit uunilämpimänä kuumaan voisulaan ja laita tassille jäähtymään folion alle. Tee mokkakuorrute ja dippaa donitsit kuorrutteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)