keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Juustosarvet


Tämä on netistä bongaamani juustosarviohje on todella helppo ja nopea tehdä. Tässä ei käytetä aitoa lehtevää voisarvitaikinaa, mutta siitä huolimatta tämä on erittäin maukas! Itse en jaksa tai ainakaan ehdi tehdä "sitä oikeaa" voisarvitaikinaa, jossa voi kaulitaan taikinan sisään aina välillä taikinaa käännellen. Ja ei, ei se ehkä olekaan niin vaikeaa ja aikaa vievää miltä tuntuu, mutta tällä hetkellä pienimmän roikkuessa puntissa haluan päästä helpommalla ja säästää aikaa myös leikkimiseen. Tämä juustosarviohje on silloin pelastus! Täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan ja nämä voi mainiosti myös pakastaa ennen kohotusta, ottaa pöydälle sulamaan ja kohoamaan n.5 tuntia ennen tarjoilua, pistää uuniin ja avot, tarjolla on uunituoreita juustosarvia! Itse tykkään laittaa paljon voimakkaan makuista juustoa niin sisälle kuin päällekin, niin sarvet pysyvät ihanan mehevinä!


Taikina:
2½ dl vettä    
25 g hiivaa
7½ dl vehnäjauhoja
1.25 tl suolaa
150 g voita/margariinia       

Täyte:
Auraa
Punaleima-Emmentaljuusto 
(kinkkua, metvurstia, fetaa yms.) 

Voiteluun:
kananmunaa 

Sulata rasva. Lämmitä vesi lämpimäksi, lisää siihen hiiva. Lisää rasva, suola ja jauhot taikinaan. Vaivaa tasaiseksi monitoimikoneessa. Anna kohota hetki.

Kaulitse taikinasta 2-3 pyöreää levyä á25-35 cm (riippuen kuinka isoja sarvia haluat). Leikkaa ne kahdeksaan osaan, kolmioiksi. Täytä haluamallasi täytteellä pistämällä täyte leveämmän päädyn keskelle (n.1rkl). Kääri ne ulkoreunasta kärkeen päin ja käännä hieman sarvien muotoon. Kohota, voitele munalla ja halutessasi ripottele pinnalla juustoraastetta. Paista 225 asteessa n.10 minuuttia.

Voit myös laittaa sarvet laakeaan astiaan ja pakastaa ne siinä ennen kohottamista. Pakkasessa on näin aina hyvä vierasvara tuoreita voisarvia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...