Kaupan hyllyltä tarttui mukaan piparminttuaromipullo. Siitä syttyi
ajatus mintun makuisesta suklaavaahdosta. Tein samantein täytekakun töihin vietäväksi, johon
käytin sekä valkosuklaata että tummaa suklaata piparmintulla
höystettynä. Valkosuklaisesta osasta tuli aluksi liiankin minttuinen,
joten korjasin mintun määrää tähän pienemmäksi.
Pohja:
200 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
1.5 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4.5 rkl kaakaojauhetta
3.75 dl vehnäjauhoja
0.75 dl vettä
3 dl sokeria
3 munaa
1.5 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4.5 rkl kaakaojauhetta
3.75 dl vehnäjauhoja
0.75 dl vettä
Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja
siivilöi ne vaahtoon vuorotellen veden kanssa. Voitele ja korppujauhota
irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa
175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään.
Pohjan voit myös valmistaa etukäteen ja pakastaa.
Kostutus piparminttumaitokahvilla:
n.1 dl maitoa
3 mm pikakahvijauhetta
0.7 mm piparminttuaromia
Valkosuklaatäyte
mintulla:
2.5 dl Flora kuohukermaa
100 g valkosuklaata
n.0.5-0.75 tl piparminttuaromia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
vihreää ja sinistä elintarvikeväriä
100 g valkosuklaata
n.0.5-0.75 tl piparminttuaromia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
vihreää ja sinistä elintarvikeväriä
Kiehauta kerma, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes
seos sileää. Anna jäähtyä. Vatkaa kylmänä vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja
väriaineet. Lisää lopuksi piparminttuaromi tipoittain, jottei seos juoksetu. Kaada pohjan päälle.
Tummasuklaatäyte
mintulla:
150g Brunberg
2.5 dl Flora vispikermaa
2 munaa
1 rkl tummaa ruokosokeria
n.1 tl piparminttuaromia
n.1 tl piparminttuaromia
Vaahdota vispikerma. Sulata suklaa ja sekoita siihen
nopeasti vatkaten munat. Lisää vispikerman joukkoon piparminttuaromi. Lisää
siihen lopuksi suklaaseos. Sekoita kunnes seos sileää.
Valkosuklaamousse kakun pintaan, valkosuklaamassan alle:
2.5 dl Floran vispikermaa
150 g valkosuklaata
150 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata
se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita sekä suklaa että tuorejuusto kermavaahdon
joukkoon. Kaada kakun päälle ja hyydytä
jääkaapissa.
Päällinen sinisellä ja vihreällä värjättyä valkosuklaamassaa.
Koristeet sokerimassaa ja suklaamassaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)