Alkuperäisohje Confetin sivuilta, tässä hieman muokattuna. Taikinasta saa n. 30kpl minimuffinipellillä tehtyä donitsia.
Taikina:
35g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1.5 mm soodaa
1.5 mm suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaviiliä
0.3 dl kermaa
Yhdistä pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna.
Lisää kuivat aineet ja lopuksi nesteet. Sekoita sekaisin. Öljyä pelti. Laita
taikina pursotinpussiin ja pursota vain reilu puoleenväliin asti. Paista
uunin keskiosassa 200 asteessa n. 7-8 min. Tärkeää! Paista donitsit juuri ja juuri kypsiksi. Liiallinen kypsennys kuivattaa donitseja, eivätkä ole enää niin meheviä. Donitsit ovat kypsiä, kun keskeltä kevyesti painamalla tuntuvat kiinteiltä.
Pintaan:
n.125g voita
7.5 rkl sokeria
0.75 tl kanelia
Kasta donitsit uunilämpimänä kuumaan voisulaan muutama
kerrallaan, laita tassille odottamaan kun kierittelet kaneli-sokeriseoksessa
yksitellen. Donitseja
voisi kuorruttaa myös esim. tomusokerikuorruteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)