Työkaverini toivoi syntymäpäiväkakkua, johon sain vapaat kädet. Tiesin, että henkilö tykkää enemmänkin kirpeästä kuin liian makeasta ja yksi lempiväreistä on vihreä. Näiden pohjalta syntyi tämä kakku. "Hieman" tuli ryppyjä kuorrutukseen ja kakku alkoi hikoilla suklaamassan alla, eikä kakun koristelu muutenkaan onnistunut toivomallani tavalla. Toivottavasti silti maistui!
Pohjana 4 munan
sokerikakkupohja 22 cm vuokaan.
Täyte I, vaniljavaahto:
2.5 dl vatkattavaa Flora Vaniljaa
1 prk Lidlin maustamatonta tuorejuustoa(jep, tämä mielestäni parasta)
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
0.5 mm vaniljajauhetta
1.33 rkl sitruunanmehua
1.33 tl liivatejauhetta
Vaniljavaahdon alle raparperi-mansikka-hilloketta:
n.5 dl omatekoista raparperisosetta
1.5 dl mansikkasosetta
0.75 dl sokeria
Lisää raparperien joukkoon mansikkasose. Laita kakun
päälle ensin raparperi-mansikka-sosetta ja sitten vaniljavaahtoa. Säästä osa
vaniljavaahdosta kakun päälle eli kuorrutteen alle.
Täyte II, mansikkamousse:
2.5 dl vatkattavaa Kuohua
100g tuorejuustoa
100g ranskankermaa
2.5 dl mansikkasosetta
1.5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 tl liivatejauhetta
Pohjan päälle eli
mansikkamoussen alle:
n. 1/2 prk Lemon curdia
Kostutukseen:
n. 2 dl vaniljamaito
Koristelu:
Päällinen pastavärillä värjättyä valkosuklaamassa
Rusetti ja nauhat
pastavärillä värjättyä vaahtokarkkimassaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)