Olen monesti saanut kylässä käydessäni todella hyvää juustopiirakkaa, mutta en ole koskaan itse tehnyt sellaista. Halusin testata sitä kaapista löytyneistä juustoista. Piirakoista tuli oikein makoisia. Maistuivat niin lämpiminä kuin kylminäkin. Testasin myös pakastamista ja piirakka kesti sen oikein hyvin. Pohjasta tein tarkoituksella ohuen, koska paksu pohja suolaisissa piirakoissa ei ole koskaan ollut mieleeni. Rapea, ohut pohja sopikin pehmeään täytteeseen oikein hyvin.
Pohja:
75 g voita
1.75 dl vehnäjauhoja
1.75 dl vehnäjauhoja
0.25 dl vettä
0.5 dl mustaleima emmental-raastetta
0.25 tl leivinjauhetta
Nypi voi ja vehnäjauhot. Sekoita joukkoon loput aineet. Anna levätä jääkaapissa, jaa kolmeen osaan, kaulitse ohueksi ja painele 3 pienen (halkaisija n.12 cm) piirakkavuoan pohjalle.
1.5 prk (á 2 dl) Savujuusto-kermaa
200 g Punaleima-emmentalia raastettuna
120 g Aurajuustoa
3 munaa
Sekoita täytteen aineet sekaisin ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteessa n.25-30min., kunnes pinta nätin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)