lauantai 16. maaliskuuta 2013

Sitruunaiset popsit




Popsit ovat tämän hetken hitti leivonnan saralla. Ajattelin tehdä niitä esikoisen synttäreille, joten pitihän niitä päästä testaamaan. Tämä Kinuskikissan sivuilta löytämäni ohje vaikutti niin herkulliselta, että päätin koittaa sitä. Ja olivat kyllä maineensa veroisia!
 
Murotaikina:
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. (Itse vain sekoitin voin ja sokerin, mutta vatkasin munan joukkoon oikein kunnolla). Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Lusikoi isoja taikinanokareita pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pikkuleivät saavat jäävät rakenteeltaan pehmeiksi.

Sitruuna-valkosuklaapopsit:
200 g murotaikinapikkuleipiä (punnitse, ei mene kaikki, jää n.100g yli)
100 g valkosuklaata
½ prk (à 340 g) lemon curd -sitruunatahnaa
n. 200g valkosuklaata temperoituna
(Koristelu myös esim.
150 g keltaisia Candy melts -nappeja
värisokeria)

Murskaa pikkuleivät tehosekoittimella tai pakastuspussin sisällä kaulien. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita keksimurskan joukkoon suklaasula ja sitruunatahna. Nosta pops-massa jääkaappiin 45-60 minuutiksi jähmettymään.

Pyörittele pops-taikinasta pienen lihapyörykän kokoisia palloja. Laita pallot jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Tikkareita tehdessä temperoi suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Kasta tikun toinen pää karkkisulaan ja työnnä se palleron sisään. Anna jähmettyä. Kasta sitten koko pallero karkkisulassa. Anna ylimääräisen sulan valua pois palleron ympäriltä.Itse tökkäsin pallerot hammastikun päähän, kastoin pallerot suklaaseen, annoin hetken jähmettyä, otin tikun pois ja tarjoilin palloina.

Koristele pallero halutessasi värisokerilla/nonparelleilla. Työnnä tikut pystyyn sokerilla täytettyyn astiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...