Siken Ruokaa Rakkaudella-ohjelmassa oli herkullisen näköinen toscakakku. Pitihän sitä päästä testaamaan. Ja voin rehellisesti sanoa tämän olleen paras toscakakku, jota olen maistanut! Sisältä ihanan mehevä ja pinnaltaan rapea!
22 cm vuokaan
Taikina:
2 munaa
1 1/2 dl erikoishienoa sokeria
50 g voita
sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Tosca:
150 g voita + ripaus suolaa
1 1/2 dl taloussokeria
150 g mantelilastuja
2 rkl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
Ohjeet:
Vaahdota munat ja sokeri ja lisää vaahtoon sulatettu voi,
jossa on ripaus suolaa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos
muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Lisää lopuksi kerma nopeasti
sekoittaen. Paista uunissa 180 asteessa leivitetyssä kakkuvuoassa kunnes pinta
on saanut hiukan väriä, mutta kakku ei ole vielä täysin kiinteä. Tämä
kestää noin 15 minuuttia. Lisää sitten uunin lämpötila 200 (alk.per.220, mutta
oli uunissani liikaa) asteeseen..
Tee kakun paistuessa tosca kiehauttamalla kaikki ainekset paksupohjaisessa kasarissa. Levitä tosca melkein kypsän kakkupohjan päälle niin, että se osittain vaipuu taikinan sisään. Paista vielä n.20 min kunnes kakun pinta on paikoitellen kauniin kullanruskea.
Kiitos reseptistä. Mä tein pellillisen (50cm leveä uuni) ja tuplasin nuo määrät, paitsi mantelilastua riitti 200g eikä kermaakaan mennyt kuin yksi desi pohjaan, ja tuli taivaallisen herkullista!
VastaaPoistaKiva kuulla, että maistui :) Ja onpa hyvä tietää, että suhteessa vähempikin määrä mantelilastuja piisaa vaikka suurempaankin annokseen. Kiitos Kirsitravels :)
Poista