Äitini toivoi syntymäpäiväkahvitukseensa kakkua. Täytettä varten sain häneltä rasiallisen karpaloita. Tiedän äitini pitävän myös kinuskista, joten kakkuun tuli myös sitä.
Kinuskipäällinen meni hieman röpelöiseksi, koska kakun
kokoamisvaiheessa pinta repeytyi ja kinuski imeytyi repeytyneistä kohdista
osaksi sisään. Valitettavasti repeymää ei enää ehtinyt korjaamaan. Kauneusvirheestä huolimatta kakku oli oikein hyvä, mukavan raikas ja sai paljon kehuja äidiltäni ja hänen vierailtaan.
Täytteenä toivomuksesta karpalotäyte:
220 g karpaloita
2 dl sokeria
2.5 tl vaniljasokeria
2 tl liivatejauhetta + 2 rkl vettä
250 g maitorahkaa
2.5 dl Floran Kuohu-kermaa
Hurauta hieman jäiset karpalot soseeksi ja mausta
sokereilla. Liuota liivate veteen. Vaahdota kerma. Lisää rahka karpaloiden
joukkoon. Sekoita vaahdotettu kerma joukkoon. Ja lisää liivate ohuena nauhana. Täytä
vaniljamaidolla kostutettu kakku.
Päällinen Paahtokinuski
Siken ohjeella:
2.5 dl sokeria
2.5 dl Floran Kuohu-kermaa
50 g voita
2 tl vanilliinisokeria
1 mm (ripaus) suolaa
2.5 dl Floran Kuohu-kermaa
50 g voita
2 tl vanilliinisokeria
1 mm (ripaus) suolaa
Sulata sokeria sekoittamatta paksupohjaisessa kattilassa
matalassa lämpötilassa, kunnes se ruskistuu hiukan.Lämmitä kerma toisessa kattilassa ja lisää se sokerin
joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Seos kuohahtaa voimakkaasti, joten käytä isohkoa kattilaa (n.2 l). Älä pelästy kokkareita,
vaan sekoita voimakkaasti, kunnes sokeri on täysin liuennut kermaan. Mausta vanilliinisokerilla ja suolaripauksella
(tärkeää!), lisää joukkoon voi ja sekoita hyvin
Koristeet:
Sokerimassasta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)