Marsipaaniin ja sokerimassaan saa suklaista makua
sekoittamalla niihin esimerkiksi tummaa kaakaojauhetta. Kokonaan suklaasta
tehty suklaamassa on kuitenkin aivan eri makuista, hyvä
muotoiluominaisuuksiltaan ja se on vieläpä helppoa tehdä itse.
Suklaamassaa varten tarvitset:
Suklaamassaa varten tarvitset:
400g tummaa suklaata (esim. Brunberg)
150g = n.1 dl 30 ml vaaleaa siirappia
30g vettä
Pienempi (1/3) määrä:
135g tummaa suklaata
50g = n.45 ml vaaleaa siirappia
10g vettä
Ohje:
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita siirappi suklaasulan joukkoon. Kun siirappi sekoitettu kunnolla, lisää vesi ja sekoita kunnes massa on kiiltävää ja irtoaa vuoan reunoista. Anna jähmettyä huoneen lämmössä kelmun alla seuraavaan päivään.
Vaivaa massaa kaakaojauhotetulla alustalla kuin
pullataikinaa kunnes massa notkee. Tee massasta esim. suklaaruusuja tai kauli
kakun päälle. Voit halutessasi sekoittaa sokerimassaa joukkoon, niin saat paremmin käsitelvän massan. Pelkkä suklaamassa tuppaa helposti sulamaan käsiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)