tiistai 5. maaliskuuta 2013

Muotoiltava suklaamassa tummasta suklaasta



Marsipaaniin ja sokerimassaan saa suklaista makua sekoittamalla niihin esimerkiksi tummaa kaakaojauhetta. Kokonaan suklaasta tehty suklaamassa on kuitenkin aivan eri makuista, hyvä muotoiluominaisuuksiltaan ja se on vieläpä helppoa tehdä itse.



Suklaamassaa varten tarvitset:
400g tummaa suklaata (esim. Brunberg)
150g = n.1 dl 30 ml vaaleaa siirappia
30g vettä

Pienempi (1/3) määrä:
135g tummaa suklaata
50g = n.45 ml vaaleaa siirappia
10g vettä

Ohje:
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita siirappi suklaasulan joukkoon. Kun siirappi sekoitettu kunnolla, lisää vesi ja sekoita kunnes massa on kiiltävää ja irtoaa vuoan reunoista. Anna jähmettyä huoneen lämmössä kelmun alla seuraavaan päivään.

Vaivaa massaa kaakaojauhotetulla alustalla kuin pullataikinaa kunnes massa notkee. Tee massasta esim. suklaaruusuja tai kauli kakun päälle. Voit halutessasi sekoittaa sokerimassaa joukkoon, niin saat paremmin käsitelvän massan. Pelkkä suklaamassa tuppaa helposti sulamaan käsiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...