lauantai 23. maaliskuuta 2013

Puolukka-mascarpone Whoopies-leivokset



Whoopies-leivokset ovat uusimpia villityksiä Macaronien jälkeen. Pirkan lehdessä oli ohje puolukkaisista Whoopies-leivoksista ja resepti kuullosti sen verran hyvältä, että oli pakko testata. Muunsin ohjetta hieman ja laiton vähän alkuperäisohjetta enemmän maitoa, koska halusin leivoksista littanempia ja mehevämpiä. Lisäksi lisäsin täytteeseen hieman valkosuklaata kiinteyttämään sitä. Olivat todella hyviä!

Whoopies-taikina:
100 g             Pirkka meijerivoita
1 dl                sokeria
1/2 dl             fariinisokeria
1                    kananmuna
2 1/2 dl          vehnäjauhoja
1 dl                Pirkka mantelijauhetta
1 tl                 leivinjauhetta
1 tl                 vanilliinisokeria
1.25 dl (alk.per. 3/4 dl) maitoa

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Pursota taikinasta pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille (noin 40 kappaletta). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla, 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Täyte
125 g Lidlin mascarponejuustoa
n. 1 dl kohmeisia pakastepuolukoita
1 rkl fariinisokeria
0.5 tl vanilliinisokeria
25 g valkosuklaata

Sekoita juuston joukkoon sulatettu valkosuklaa nopeasti vatkaten sekä kohmeiset puolukat, fariini- ja vanilliinisokeri. Levitä täyte puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi. Anna leivonnaisten mehevöityä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Säilytä whoopiet jääkaapissa. Voit myös pakastaa ne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...