Kuorrutin donitsit kolmella eri tavalla: tomusokeri-sitruuna, valkosuklaalla ja sokerilla. Kyllä se sokeripäällinen vaan sen donitsin tekee! Muut maistuivat enemmänkin muffineille kuin donitseille, vaikka ne olikin kastettu voihin.
Edessä tomusokeri-sitruuna-kuorrutteiset, niiden takana valkosuklaa-päällysteiset (joiden pinnalla vaaleanpunaisia strösseleitä) ja seuraavana sokerissa kieritetyt donitsit. Taaempaa löytyy vielä mokka ja kaneli-versiot, joiden ohje löytyy erillisestä kirjoituksesta.
Makuja on monia.. Itse pidin kaikista, mutta sokerikuorrutteinen versio on se minulle oikea donitsi! Sitruuna antoi donitsiin kivan pienen lisäsävyn. Olivat oikein hyviä!
Taikina miltei sama kuin aiemmin, mutta kardemumman tilalla tällä kertaa sitruunan kuorta ja mehua.
Aineet:
2 rkl juoksevaa margariinia
1.25 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 mm soodaa
3 mm suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaviiliä
2 rkl kermaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunan raastettua kuorta (n. 1/2 ison sitruunan
kuori)
Ohje:
Yhdistä kuivat aineet. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori, muna ja nesteet. Sekoita sekaisin. Öljyä minimuffinipelti. Laita
taikina pursotinpussiin ja pursota vain reilu puoleenväliin asti. Paista
uunin keskiosassa 200 asteessa n. 7-8 min. Seuraa donitseja, kypsinä irtoavat
hyvin reunoista.
Upota kuumaan voihin heti uunista oton jälkeen ja jäähdytä tassilla löysän folion alla. Jäähdytyksen jälkeen kuorrutuksen vuoro.
Pintaan:
1.) tomusokeri-sitruunamehu-vesi-kuorrutus:
1.5 dl tomusokeria
0.5 rkl sitruunan mehua
vajaa 0.5 rkl vettä
tippa keltaista pastaväriä
2.) valkosuklaata sulatettuna1.5 dl tomusokeria
0.5 rkl sitruunan mehua
vajaa 0.5 rkl vettä
tippa keltaista pastaväriä
3.) sokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)