Koska testaamani valkosuklaabrownies ei ollut täydellinen, halusin koittaa tehdä valkosuklaasta jotain muuta; tahmaista ja kosteaa mutakakkua. Jonkinlainen ajatus reseptistä olikin, mutta Suklaapandan sivuilta löytyi aivan ihanan kuuloinen ohje, jossa oli mukana liiallista makeutta taittamassa myös sitruunaa. Tämä oli mahdottoman hyvää! Ihanan kosteaa, pehmeää ja juuri sopivan sitruunaista. Kiitos Suklaapanda reseptistä! Tätä tulen tekemään toistekin!
Alkuperäinen ohje löytyy täältä (ohje myös alla). Aivan ohjeen mukaan en tehnyt (tämän äidin pää oli ilmeisesti äitienpäivästä sekaisin) sillä pidin kakkua 180 asteisessa uunissa ja ihmettelin kun reunat ei ruskistu eikä kakku näytä kypsyvän tarpeeksi ohjeessa mainitussa ajassa... Pidin kakkua uunissa sitten yhteensä 22 minuuttia. Aika ilmeisesti oli passeli, sillä kakku tosiaan jäi keskeltä tahmeaksi. Nams!
Aineet:
100g valkosuklaata paloina
100g voita + vuoan voiteluun
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
2-3 rkl sitruunamehua (laitoin 2.5 rkl)
1 tl raastettua sitruunankuorta
2½ dl vehnäjauhoja + hieman vuoan jauhotukseen
Pinnalle:
Tomusokeria kakun koristeluun
Ohje:
1. Lämmitä uuni 200C. Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka, laita sivuun. Raasta sitruunankuori hienoksi (käytä vain keltainen osa kuoresta!) purista myös sitruunasta mehu.
2. Paloittele suklaa ja leikkaa voi pienemmiksi paloiksi. Sulata mikrossa lämmönkestävässä kulhossa, sekoita n. 20 sekunnin välein. Voit myös sulattaa voin ensin kattilassa ja sitten sekoittaa karkeasti rouhitun suklaan sekaan.
3. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja suola lusikalla voi-suklaaseokseen. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää myös raastettu sitruunankuori ja mehu. Sekoita nopeasti vielä vehnäjauhot sekaan, vältä liikaa sekoittamista.
4. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes reunat saavat hieman väriä ja pinta on pysähtynyt. Kakun pitää olla tahmea keskeltä! Anna jäähtyä hetken ja siivilöi sitten päälle tomusokeria.
Ohje:
1. Lämmitä uuni 200C. Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka, laita sivuun. Raasta sitruunankuori hienoksi (käytä vain keltainen osa kuoresta!) purista myös sitruunasta mehu.
2. Paloittele suklaa ja leikkaa voi pienemmiksi paloiksi. Sulata mikrossa lämmönkestävässä kulhossa, sekoita n. 20 sekunnin välein. Voit myös sulattaa voin ensin kattilassa ja sitten sekoittaa karkeasti rouhitun suklaan sekaan.
3. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja suola lusikalla voi-suklaaseokseen. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää myös raastettu sitruunankuori ja mehu. Sekoita nopeasti vielä vehnäjauhot sekaan, vältä liikaa sekoittamista.
4. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes reunat saavat hieman väriä ja pinta on pysähtynyt. Kakun pitää olla tahmea keskeltä! Anna jäähtyä hetken ja siivilöi sitten päälle tomusokeria.
Kiva kun vierailit blogissani. Toki minut saa linkittää =) Sinulla on myös kaikkea ihanaa täällä. Linkitän sinut omaan blogiini ;)
VastaaPoista