sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Mansikkainen punaherukka-valkosuklaakakku

Hyvää äitienpäivän iltaa!! Meillä äitienpäivään kuului leivontaa ja pihatöitä. Aamun aloitin leipomalla mutakakun ja keksejä (nams) ja niiden jälkeen pääsin polttelemaan risuja ja kääntämään kasvimaan kylvöjä varten. Aamuisista leivonnaisista vielä lisää alkavalla viikolla.


Äitienpäivähän tarkoittaa sitä, että kesä lähestyy kohisten ja uusi marjakausi sitä myöten. Pakkasesta löytyi vielä viime vuoden punaherukoita. Koska mansikat sopivat mainiosti punaherukoiden seuraksi ja niitäkin löytyi, halusin loihtia niistä pienen kakun äitienpäivän kunniaksi. Täytteestä halusin kirpeähkön, mutta pohjasta makean. Tein aiemmin testimielessä valkosuklaisen juustokakkupohjan ja päätin käyttää sitä tähän. Itse tein kakusta pienen (16 cm vuokaan), mutta ohje on normaalikokoiseen eli 22-24 cm kakkuun. Esikoinenkin pääsi koristelupuuhiin ja pääsi asettelemaan reunamansikat paikoilleen :)



Täyte oli ihanan pirteä, ei liian kirpeä eikä liian makeakaan. Pohjaan en kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen. Maku oli hyvä ja sopi hyvin kirpeähköön täytteeseen, mutta se jäi liian kuivakaksi. Muokkailen ohjetta vielä jossain vaiheessa ja laitan sen vasta sitten tänne.

Pohja:
Valkosuklainen juustokakun pohja

Kostutukseen:
0.5 dl maitoa

Täyte:
2.5 dl flora Vanillla
200 g valkosuklaata sulatettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
240 g (= 6 dl) punaherukoita
120g (= 2dl) mansikoita
3 tl liivatejauhetta + 3 rkl sitruunan mehua
1 rkl sokeria (oman maun mukaan)
2 rkl vaniljasokeri

Päälle ja reunoille:
Pinnalla kuivattuja karpaloita
Reunoilla mansikka-karkkeja

Ohje:
Tee kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Kostuta jäähtyneenä.

Hurauta punaherukat ja mansikat sauvasekoittimella soseeksi. Liuota täytteen liivatejauhe sitruunamehuun ja kuumenna seosta kunnes liivatejauhe sulaa. Sulata suklaa. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto, vaniljasokeri, ja marjaseos. Sekoita joukkoon vielä sulatettu valkosuklaa ja liivateseos ohueana nauhana kaataen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Koristele vaikka kuivatuilla karpaloilla ja mansikkakarkeilla..

2 kommenttia:

  1. Moi! Sulla on täällä blogissa vaikka mitä! ;) Ihanan kuuloinen tämäkin kakku :) Blogilistaa en löytänyt. Terv.Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos! Ja nyt onnistuin saamaan blogilistan näkyville tännekin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...