tiistai 18. kesäkuuta 2013

Helppo ja mehevä raparperipiirakka (munaton, maidoton)



Tämä piirakka on ihanan pehmeä ja mehevä! Se on myös erittäin helppo tehdä, sillä pohjan aineet vain sekoitetaan keskenään ja päälle ripotellaan mieleiset täytteet. Päälle sopii mielestäni parhaiten kirpeät marjat tai hedelmät. Sain isältäni kaksi isoa kassillista raparpereja, joten tällä kertaa laitoin päälle niitä. Piirakka oli mielestäni todella ihanaa vaniljakastikkeen kanssa nautittuna ja maistui hyvältä myös ilman! Piirakka tuhoutui hetkessä liki kokonaan 3 aikuisen ja 3 lapsen kesken.




Taikina (pienelle n. 20 x 30 cm pellille tai pyöreään n.27 cm korkealaitaiseen vuokaan):
1.5 dl sokeria
1 dl öljyä
0.5 tl suolaa
2.5tl leivinjauhetta
2.5tl vanilliinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2.25 dl sekamehua (tai muuta mehua/vettä)

Päälle:
6 dl rapaperinpaloja
n. 3 rkl sokeria

Lopuksi:
1 rkl ruokosokeria

Ohje:
Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään, älä vaivaa. Levitä taikina vuokaan. Lisää päälle marjoja (tai hedelmiä). Voit lisätä marjojen päälle jo tässä vaiheessa hieman sokeria, jos ne ovat kovin happamia. Paista 200 asteessa  n. 25-30 min. Älä paista liikaa, jottei piirakka menetä mehevyyttään. Ripottele pintaan heti uunistaoton jälkeen ruokosokeria. Nauti halutessasi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


20 kommenttia:

  1. Voikun kiva resepti! Juuri sellaisiin hetkiin kun kaapissa ei ole mitään, mutta leivottava on. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Tästä tuli todella hyvää ja kuohkeaa, hyvä että google sattui tarjoamaan reseptiäsi munatonta raparperipiirakkaa etsiessä. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla Tiina :D Kiva, että ohjeesta oli iloa. Ja kiitos myös itselleni kun tulit kertomaan kokemuksesi :)

      Poista
  3. Suurkiitos! Herkullista tuli. Ja allerginenkin oli tyytyväinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Titta, että ohjeesta oli iloa! Ja mukavaa, että myös allerginen sai herkuteltavaa :D

      Poista
  4. Sain juuri nipun raparperia ja heti ryhdyn tekemään tätä piirakkaa:))kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä :) Kivoja piirakan leivonta- ja syömishetkiä, toivottavasti maistuu :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. En ole testaillut, mutta nykyään ainakin gluteenittomat jauhoseokset ovat sen verran hyviä, että saattaa hyvin onnistuakin. Jos testailet, niin olisi kiva tietää miten kävi :)

      Poista
  6. Hei! Onnistui hyvin gluteenittomanakin. Laitoin 1dl Sunnuntain hienoa gluteenitonta jauhoseosta ja 3dl riisijauhoa. Nesteeksi käytin maitoa, kun sitä sattui kaapissa olemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tuo onkin hyvä tietää, että onnistuu myös gluteenittomana! :D Kiitos Jonski, kun kävit kertomassa :)

      Poista
  7. Todella hyvä resepti. Tein valmistujaisjuhliin, joihin tuli myös kananmuna allerginen ja hyvää oli. KIITOS! :-)

    VastaaPoista
  8. Voikohan tämän tehdä irtopohjaiseen kakkuvuokaan? Itseltä kun ei noin pientä peltiä löydy. Olisi kiva kokeilla juhannuksesksi mökille vietäväksi ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelen pitkästä vastausvälistä. Kiireinen viikko takana ja ehdin vasta nyt koneen ääreen vastailemaan. Piirakan voi hyvin tehdä myös irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Sopiva vuoan koko on n. 27-28cm, jos haluaa samanpaksuisen kuin tuolla pienellä pellillä. Pienemmässäkin vuoassa onnistuu, taikinaa vain tulee paksumpi kerros ja kypsymisessä kestää hieman kauemmin. Kivoja leivontahetkiä! :)

      Poista
  9. Voiko käyttää pakastettuja raparpereja piirakassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös pakastettuja raparperinpaloja voi käyttää. Ne kannattaa käyttää kohmeisina, niin että ne ovat ehtineet sulaa sen verran, että niistä saa kaadettua ylimääräisiä nesteitä pois ennen taikinan päälle laittamista.

      Poista
  10. Hei! Ihan tosi mahtavaa että löytyi tällänen ohje joka on kevyt eikä ole murotaikinasta. Kiitos! ��

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...