keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Mehevät ananasmuffinit

Nämä muffinit ovat ihanan pehmeitä ja meheviä! Ananas näissä ei juurikaan maistu, vaan se tuo vain lisämehevyyttä. Koostumus todella ihana! Kestävät pakastamisenkin, vaikka hieman kostuivat päältä. Päälle kuitenkin tulee pursotukset, joten pieni kostuminen ei haittaa.

Nämä eivät nouse kovinkaan paljon uunissa ja jäävät pinnalta melko tasaiseksi.


Kuorrute temppuili (johtunee helteestä) ja vaikka lisäilin tomusokeria aina vaan enemmän ja enemmän, ei koostumuksesta tahtonut tulla sopiva. Lopulta pistin seoksen jääkaappiin ja se jähmettyi siellä pursotuskuntoon n.tunnissa ja lopulta muffinien päällä tiukaksi kuorrutteeksi. Eli ensi kerralla vähemmän tomusokeria ja aiemmin jääkaappiin jähmettymään. Kuorrutus oli nyt todella makea ja makuuni hieman liian raskas. Paremmin olisi varmaan sopinut raikas sitruunavivahteinen kermavaahto pienellä tuorejuustolisällä? Vaikka tosin maun ja mehevyytensä puolesta nämä muffinit eivät edes kaipaisi kuorrutetta!


n. 16 kpl normaalikokoisiin muffinivuokiin.

Aineet:
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2.5 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl (= 1 pieni prk) ananasmurskaa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa muna sekaan. Kääntele jauhot sekaan ja lisää lopuksi ananasmurska. Jaa taikina 16 muffinipellin koloon ja paista 180 asteessa n.15-20 minuuttia, kunnes ovat kullanruskeita ja tuntuvat koskettaessa kiinteiltä.

Kuorrutus:
75 g pehmeää voita
200 g tuorejuustoa
1 mm sitruuna-aromia
1 tl vaniljasokeria
400 g = n.6-8dl tomusokeria
n. 1-2 tl sitruunan mehua

Vatkaa voi ja tuorejuustoa tasaiseksi. Lisää kuori. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin. Vatkaa sekaan pienissä erin mehua niin, että koostumuksesta tulee helposti pursotettava.

Tulipa räpsästyä vielä nopeasti kuva juhlapöydässä olevista muffineista telineessään..

2 kommenttia:

  1. Tämä oli todella hyvä ohje! Muffineista tuli meheviä ja sitruunatuorejuusto+kermavaahto-päällisen kera taivaallisia! Ensi kerralla laitan vähän vähemmän sokeria muffineihin, katsotaan pysyvätkö edelleen yhtä herkullisina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla Laura :) Meheviä ovat ja kuullostaakin aivan taivaalliselta yhdistelmältä tuon kuorrutteen kanssa :) Uskoisin, että taikina kestää sokerin vähentämisen. Olisi kiva, jos tulisit kertomaan miten kävi, olivatko vähemmällä sokerilla yhtä ihania :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...