torstai 6. kesäkuuta 2013

Juustopiirakka


Lisää juhlatarjottavia.. Tein jo viikko ennen juhlia silmällä pitäen (pakkaseen valmiiksi) aivan mahdottoman hyviä juustopiirakoita, kaksin kappalein. Olen tehnyt jo aiemmin vastaavanlaisen piirakan, mutta tällä kertaa muokkasin pohjaa hieman ja täytteeseenkin tuli hieman eroja. Jälkikäteen huomasin esipaiston olevan tarpeeton, pohja olisi hyvin kypsynyt ilmankin. Mutta eipä se haitannutkaan. Tämä on mielestäni yksi parhaista piirakoista joita olen tehnyt! Ellei paras!


Määristä riittää sekä 28 että 24 cm piirakkavuokiin

Pohja:
100 g voita
4.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl vettä
2 munaa
2 dl mustaleima emmental-raastetta
0.5 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl Savujuusto-kermaa
2 dl Emmental-kermaa
470 g punaleima emmental-raastetta
40 g mustaleima emmental-raastetta
200 g aurajuustoa murusteltuna
6 munaa

Ohje:
Nypi voi ja jauhot. Sekoita joukkoon leivinjauhe, vesi ja munat. Lisää juustoraaste ja vaivaa tasaiseksi. Anna levätä jääkaapissa hetki ja kaulitse ohueksi piirakkavuokien pohjalle. Laita pohjat jääkaappiin hetkeksi. Pistele pohjat haarukalla. Esipaista pohjia 200 asteessa n.5 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada esipaistettujen pohjien päälle. Paista 150 kiertoilmalla asteessa n.25-30min. Kääntele piirakoita välillä, jotta pinta ruskistuu tasaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...