Lasten leikkejä vahtiessa unohdin piirakan uuniin ohjetta pidemmäksi ajaksi, joten pohja kuivui hieman liikaa. Piirakka oli makujensa puolesta muuten ihan ok, mutta kaipaa ehkä mielestäni silti hieman vielä muokkaamista. Pohja voisi olla vähän ohuempi ja päällisen voisi sopia paremmin kauramuru.. Mutta laitan tämän tänne itsellenikin muistiin mahdollista jatkokehittelyä varten.
n. 22 cm irtopohjavuokaan.
Taikina:
75 g voita sulatettuna
2.5 dl piimää
2 kananmunaa
1.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2.5 dl piimää
2 kananmunaa
1.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
Raparperi-mansikkahilloke:
300 g raparperin
paloja
100 g mansikoita
1.25 dl sokeria
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl perunajauhoja
Muruseos:
100 g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
100 g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
1.25 dl sokeria
0.75 dl
fariinisokeria kevyesti mittaan pakattuna
2.5 dl karkeita vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
Ohje:
Tee ensin hilloke. Mittaa raparperin
ja mansikan palat, 1 dl sokeria sekä sitruunan mehu kattilaan ja keitä noin 10
minuuttia sekoittamatta, kunnes raparperinpalat alkavat pehmetä. Sekoita loppu sokeri
ja perunajauhot keskenään ja lisää seokseen koko ajan vatkaten. Anna pulpahtaa.
Laita seos jäähtymään.
Tee taikina mittaamalla
kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoitamalla nopeasti
sekaisin. Älä sekoita taikinaa enempää kuin tarpeen. Kaada taikina voideltuun n.22
cm vuokaan. Paista pohjaa 175 °C noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on sen
verran kypsä, että päälle laitettava hilloke ei uppoa kokonaan pohjalle.
Sekoita muruseoksen
aineet keskenään murumaiseksi massaksi. Nostele
esikypsennetyn pohjan päälle raparperi-mansikkahilloke ja lopuksi muruseos. Jatka
paistamista 30-40 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)