torstai 13. kesäkuuta 2013

Suussasulavat vadelmaiset valkosuklaa Mud Caket

Heippa! Huomasiko kukaan Valion koristelukilpailun? Itse näin sen eilen illalla, ja halusin koittaa onneani. Onnea tässä tosiaan nyt tarvitaankin! Aikaa on jäljellä kaksi päivää ja koristelukin meni miten meni..

Niin ja käykäähän äänestämässä!!!  Myös äänestäjät voivat voittaa!!!

 

Kilpailussa annettiin ohjeeksi koristella joko minimutakakut, whoopies-leivokset tai mansikkarahkakakku. Minulta löytyi ainoastaan mutakakkuihin aineet kaapeista, joten eikun tekemään. Leivoin siis muffinit tänään heti aamusta ja niiden jäähtyessä kaivelin kaappeja ja huomasin kaappien ammottavan tyhjyyttä. Päälle tein vadelmaisen valkosuklaatuorejuustokuorrutuksen ja koristeina saivat toimia löytämäni mansikkaiset vohvelirullat ja vaaleanpunaiset strösselit.


Vaikka tällä koristelulla ei varmaan menetystä tule (osallistuminenkin jäi viime tinkaan), niin tulipahan testattua uutta reseptiä. Ja näiden minimutakakkusten makuhan on aivan mielettömän ihana!!! Pehmeää, suussa sulavaa valkosuklaata vadelmaisella vivahteella! Suurin makeannälkäkin lähtee samalla!

12 kpl

Aineet:
100  g voita
3/4  dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
100  g valkosuklaata
1 1/2  dl vehnäjauhoja
1/2  tl leivinjauhetta
0.5 mm suolaa

Kuorrutus:
200g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
0.5 dl vadelmahilloa
1½ dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata sulatettuna

Koristelu:
Vadelmanmakuisia strösseleitä
Mansikkavohveleita

Rouhi ensin 2-3 palaa valkosuklaasta pienemmäksi. Sulata loppu suklaa mikrossa. Tarkkaile sulamista ja sekoita välillä, ettei suklaa kuumene liikaa. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää vaahtoon munat yksitellen, vatkaa samalla voimakkaasti. Lisää valkosuklaasula. Yhdistä kuivat aineet. Lisää taikinaan. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.

Lusikoi taikina paperisiin muffinivuokiin. Ripota pinnalle hiukan valkosuklaarouhetta.
Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 10 min. Älä paista liian kypsiksi, sillä leivonnaisten kuuluu jäädä pehmeiksi ja kosteiksi sisältä. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Vatkaa sekaan hillo. Vatkaa kerma pikku hiljaa, kunnes seos paksenee. Lisää sulatettu valkosuklaa. Laita seos pursotuspussiin ja pursottele ensin mutakakun kolo täyteen. Pursottele tämän jälkeen kiehkuroita. Ripottele strösseleitä ja tökkää pala mansikkavohvelia päälle.



2 kommenttia:

  1. Moikka! Mitäs luulisit näiden säilyvyydestä.. Jos teen lauantaina valmiiksi, voiko sunnuntaina vielä tarjota synttärivieraille? Päällinen siis vasta tarjoilupäivänä tietenkin. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Huomasin tämä viestin vasta, pahoittelen myöhäistä vastausta! Oletkin varmaan tehnyt nämä? Vastaan nyt kuitenkin samantein, jos tarkoititkin jotain toista viikonloppua :) Meillä loput mutakakkuset päätyivät tarhaan, enkä itse päässyt maistelemaan edellispäivänä tehtyjä leivoksia. Yleensä kuitenkin tällaiset mutakakkumaiset leivokset säilyvät hienosti, vaikka ne tekisi edellisenä päivänä valmiiksi. Useimmiten ne jopa hieman paranevat, kun saavat kunnolla vetäytyä. Eli hyvin uskaltaa tehdä koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...