Heippa! Huomasiko kukaan Valion koristelukilpailun? Itse näin
sen eilen illalla, ja halusin koittaa onneani. Onnea tässä tosiaan nyt
tarvitaankin! Aikaa on jäljellä kaksi päivää ja koristelukin meni miten
meni..
Niin ja käykäähän äänestämässä!!! Myös äänestäjät voivat voittaa!!!
Niin ja käykäähän äänestämässä!!! Myös äänestäjät voivat voittaa!!!
Kilpailussa annettiin ohjeeksi koristella joko minimutakakut, whoopies-leivokset tai mansikkarahkakakku. Minulta löytyi ainoastaan mutakakkuihin aineet kaapeista, joten eikun tekemään. Leivoin siis muffinit tänään heti aamusta ja niiden jäähtyessä kaivelin kaappeja ja huomasin kaappien ammottavan tyhjyyttä. Päälle tein vadelmaisen valkosuklaatuorejuustokuorrutuksen ja koristeina saivat toimia löytämäni mansikkaiset vohvelirullat ja vaaleanpunaiset strösselit.
Vaikka tällä koristelulla ei varmaan menetystä tule (osallistuminenkin jäi viime tinkaan), niin tulipahan testattua uutta reseptiä. Ja näiden minimutakakkusten makuhan on aivan mielettömän ihana!!! Pehmeää, suussa sulavaa valkosuklaata vadelmaisella vivahteella! Suurin makeannälkäkin lähtee samalla!
12 kpl
Aineet:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g valkosuklaata
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
0.5 mm suolaa
Kuorrutus:
200g
tuorejuustoa
1 dl
tomusokeria
0.5 dl vadelmahilloa
1½ dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata sulatettuna
Koristelu:
Vadelmanmakuisia strösseleitä
Mansikkavohveleita
Rouhi ensin 2-3 palaa valkosuklaasta pienemmäksi. Sulata loppu
suklaa mikrossa. Tarkkaile sulamista ja sekoita välillä, ettei suklaa kuumene
liikaa. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää vaahtoon munat yksitellen, vatkaa
samalla voimakkaasti. Lisää valkosuklaasula. Yhdistä kuivat aineet. Lisää
taikinaan. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
Lusikoi taikina paperisiin muffinivuokiin. Ripota
pinnalle hiukan valkosuklaarouhetta.
Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 10 min. Älä
paista liian kypsiksi, sillä leivonnaisten kuuluu jäädä pehmeiksi ja kosteiksi
sisältä. Jäähdytä.
Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Vatkaa sekaan
hillo. Vatkaa kerma pikku hiljaa, kunnes seos paksenee. Lisää sulatettu
valkosuklaa. Laita seos pursotuspussiin ja pursottele ensin mutakakun kolo täyteen. Pursottele tämän jälkeen kiehkuroita. Ripottele strösseleitä ja tökkää pala mansikkavohvelia päälle.
Moikka! Mitäs luulisit näiden säilyvyydestä.. Jos teen lauantaina valmiiksi, voiko sunnuntaina vielä tarjota synttärivieraille? Päällinen siis vasta tarjoilupäivänä tietenkin. ��
VastaaPoistaVoi ei! Huomasin tämä viestin vasta, pahoittelen myöhäistä vastausta! Oletkin varmaan tehnyt nämä? Vastaan nyt kuitenkin samantein, jos tarkoititkin jotain toista viikonloppua :) Meillä loput mutakakkuset päätyivät tarhaan, enkä itse päässyt maistelemaan edellispäivänä tehtyjä leivoksia. Yleensä kuitenkin tällaiset mutakakkumaiset leivokset säilyvät hienosti, vaikka ne tekisi edellisenä päivänä valmiiksi. Useimmiten ne jopa hieman paranevat, kun saavat kunnolla vetäytyä. Eli hyvin uskaltaa tehdä koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä :)
Poista